Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Ezúttal egy nagy port kavaró lapról értekezünk!

Sziasztok, ezen a héten nem voltam tesztelésen, így nem tudom megosztani veletek a tapasztalataimat, le tudom azonban írni a véleményemet egy lapról, amelyről bár sokat vitatkoztunk, még most sincs egyetértés vele kapcsolatban.

quwarg_harcmagusMivel a következő kiegben roppant sok anti-mágiás lap jön ki (42 volt 1-2 hónapja, ez a statisztika kedvéért több, mint az utóbbi 3 nagykiegben összesen), ezért felimádkoztunk egy anti-mágiát szívató papírt is nagy nehezen. Le kell szögeznem: szerintem az anti-mágia egy szükséges, ámde roppant primitív képesség, hiszen ha nincs kézben lap, nincs sok opciónk.

Ennek fényében örültem a lapnak, amit egyelőre hívjunk Őspapírnak (nyilván nem ez a neve), hiszen anti-mágiás lapot counterelt, vagy szedett le, mindezt 1 VPért, védekezéssel. Egy bajom volt vele csupán: hogy ez egy instant spell. Azt gondolom, egyáltalán nem lenne szerencsés, ha létezne olyan spell, ami anti-mágiás lapot counterel, hiszen az olyan lenne, mint egy mágikus védekezés, ami ellen nem működik a mágikus támadás, csak egy bizonyos lapé. Szerencsére könnyű feloldani ezt az ellentmondást: csináljunk instant lényt az Őspapírból, és így már passzolni is fog a szabályok mellé.

Igen ám, csakhogy így nyilván erősebbé is válik, hiszen az asztalon marad, építkezik, áldozható, bemegy az őrposzba, stb. Erre mondtam, hogy legyen 0/0, és akkor nincs vele gond. Erre 1-2 tesztelő olyan tiltakozásba ment át, mintha azt mondtam volna, hogy hozzuk vissza az elmerombit, csak legyen kentrip, amit igazából nem tudtam mire vélni. Így jelenleg maradt spell, ami nekem nem tetszik, de ez nem érdekel túl sokakat.

Ti melyik verziót választanátok? Szükség van szerintetek ilyen lapra?

Abonyi Attila

48 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Lehetne tárgy is, minden más képesség nélkül, “nem lehet feláldozni” hátránnyal.

  Tényleg kicsit fölösleges lenne egy olyan lapot csinálni belőle, ami felrúg egy eddig abszolút kőbe vésett szabályt.

 2. Lehetne egy lény olyan képességgel hogy:
  Repül,
  Anti-mágia: 0
  sikeres kijátszás után amíg az asztalon van az anti-mágiával bíró lapok anti-mágiája nem érvényesül
  Hátrány: Kötelező az őrposztba bemozgatni, onnan kimozgatni nem lehet

  és valami tp/ép -t kitaláltok neki, meg azt hogy mennyiért jöjjön. És így azért már van esély hogy leszedjék szerintem.

 3. Ki tudnád fejteni jobban, hogy miért túl erős azonnali varázslatként az “Őspapír”?
  Én nem látok nagy problémát abban, hogy varázslat. Sőt, ha el lehet dobni anti-mágiának, akkor még gyenge is.
  A kiegyensúlyozottság megőrzése érdekében szerintem is jobb, ha varázslat a lap.

 4. Az Anti-mágiával operáló paklik jó ideje már, hogy nincsenek a versenyasztalok élmezőnyében.

  Szerintem most nincs szükség ilyen lapra és ‘védekezéses azonnali varázslatként’ főleg nem lesz semmi keresnivalója a játékban!

  Ha majd úgy változik a metagame, hogy elszaporodnak az AM-s paklik, akkor a jelenleg meglévő ellen-lapokkal is remekül lehet védekezni ellenük.
  (Ha mégsem, akkor majd el lehet gondolkozni egy lény alapú, hasonló képességgel bíró lapon.)

 5. Szerintem nem szerencsés, ha egy egyébként is összetett képességet egy kivétellel még jobban megbolondítunk. Az AM egyik lényegi eleme, hogy nem lehet rá azonnali reakcióval reagálni. Legyen akkor bűbáj, ami ha játékban van, szivatja az AM-át, ÉS lehessen kijátszani opcionálisan reakcióként IS. Így bűbáj marad, ami a fenti szabályból adódóan megkerüli az AM counterelhetetlenségét, hiszen nem azonnali reakció. Nincs kivétel, csak egy reakcióként kijátszható bűbáj.
  Annyit tennék még rá, hogy “nem lehet eldobni anti-mágiának”.

  Nem csak alapelvi, hanem funkcionális bajom is van az azonnali am-counterrel. Ugyanis így nincs választási lehetőségünk. Vagy megakadályozzuk vele az első am-es lapot, vagy eldobjuk. Nem biztos, hogy a legelső am-es lapot szeretném megfogni.

  Összességében szerintem az am-es lapok ilyesfajta counterelhetősége olyan gátat szakít át, amit én nem biztos, hogy hagynék lebontani.

 6. Marhaság spellként amet kánterelni ez szembemegy egy bevett és jól működő szokással.a 0/0ás lény teljesen jó lenne akkor még ki sem lehet Amelni kézből.
  +1 ez melett!

 7. És mi lenne ha ahogy mondtátok marad a lény verzió, viszont nem 0/0-ás dolog lenne benne (mert a végén még vmi végtelen kombó is kialakulhat), hanem egyszerűen annyit, hogy Kijátszhatod közvetlenül egy AM-es lap kijátszásakor, ekkor a lap nem jön létre és az “Őspapír” a Semmibe kerül. Így mehetne rá mondjuk egy 2/3 vagy vmi. De a tárgy variácó se rossz.

 8. Legyetek egy kicsit kreatívak és hanyagoljátok a lapkántereket… kinyírnak minden koncepciót…

  Inkább: 3vp [6]/[7], passzív. Képesség: újrahasznosítás:4, reakció: ha ellenfeled Anti-mágia: X lapot játszott ki, akkor ingyen kijátszhatod és ellenfelednek el kell dobnia 2X lapot véletlenszerűen. (+ha kell még rá valami, hogy kijátszható legyen ellenfél körében).

 9. Krisztiánnal értek egyet.
  Az antimágiát így is meg lehet fogni lény alapú counterekkel. Ha kiadunk egy külön olyan lapot, ami nem azonnali spell és csak am-t fog meg, akkor ki fogja használni ezt egy olyan ellenében (pl polka), ami feltétel nélkül lapot foghat meg. Hogy annyi lenne az előnye, hogy 0-1ért jön? Ezt a vonalat ne eröltessük. Az egyetlen lap, ami ingyen (1nekron) antimágiázik, az az ifjú teki. Minden más lapba legalább 1 manát bele kell költeni. Így is túl sok a 0ás lapcounter, ami generálja a játék gyorsulását (egyszerűen minél olcsóbb lapok kellenek, hogy ne veszíts akkorát a tempóból, ha 0ért lecounterlik). Most ha az AM-et is ilyen olcsón lehet majd counterelni, akkor minek játszak AM-el és nem 0ás counterekkel helyette? (sarkított példa)

  Szóval szerintem ilyen lapra nincs szüksége se a játéknak(globálisan), se a metának (aktuálisan).

 10. 2X dobatás helyettesíthető X lap visszavételével, esetleg kaphat árnyék képességet is, hogy még keményebb legyen + az árnyék se vesszen ki.

 11. “az árnyék se vesszen ki.” – hogy is volt azzal a 200-as IQ-val? 🙂
  (marmint a jatek bonyolultsagara gondolok, no offense)

 12. 1+x

  Mágiavédő morf(vagy tökmind 1)

  X min 1 max 3
  Sikeres kijátszásakor minden játékosnak el kell dobnia x antimágiás lapot a kezéből.
  Hátrány: sikeres kijátszása után kap egy elmúlás jelzőt és gazdája annyiszor 2 őt sérül ahány lapot dobott ellenfeled.

  0/1

 13. egyrészt a megelőző csapás már létező -de nem használt- ellenlapja az antimágiának. Nagyrészt azért, mert ahogy a Krisz mondja: nem dominál a top paklik közt -egykét spoiler szokott felbukkani (pl. qwarg harcmágus) azért a 2*3 lapért egy ennyire specifikus lapot mg senki nem kockáztat.

  ha annyira úgy gondoljátok, hogy erősődni fog ez a vonal (mivel vakon nehéz mit mondani milyenek az új antimágiás lapok), ezt a lapot is tesztelhetitek, és ha ez elavult fel lehet újjítani.

  Varázslatként csak a katyvasz hosszútávon, lényként meg megint vannak kiindulási minták, a lénybe épitett kánterek személyében.
  Egy ilyen lény valószinüleg azon lények által lekezelt lapok egy szükebb -vagy egy kissé speciálisabb- halmazát fogja lefedni. Pl. demizránál solatopolkánál tuti kisebb halmazt fedne le, így a képesség első benyomásra lényként is gyenge (cserébe hátrány nélküli és/vagy nagyobb, olcsóbb stb)
  vagy kicsit másabb lapcsoport pl. hapurappihoz képest (mindkettő fog antimágiás tárgyakat mint metszet de sok más lapban eltér a lefedetségűk)

  ennek függvényében nekem nem tünik erősnek ha lénybe épül, de nem okoz se paradoxont, a szabállyal -és hosszútávú katyvaszt-, és lényként se feltétlen lenne erős, ha a paraméterei hagynak kívánni valót (azaz 0/0-ásként sztem gyenge esetleg ha 0-áért jőn akkor nem, de az meg a nem kívánt vonal sztem)

 14. Mit szólnátok a következő laphoz (vagy valami hasonlóhoz)?

  2 Vp általános, szín + név mindegy.

  Sikeres kijátszásakor válassz: Húzz 2 lapot vagy célpont játékos eldob 2 általa választott lapot a kezéből a gyűjtőbe.
  Rakd át a gyűjtőből a Semmibe: megakadályoz egy anti-mágiával rendelkező lapot.

  A lényeg a 2. képességen lenne, én inkább ezt a vonalat játszanám, mint a varázslattal counterlek AM lapot… Kb. senkinek nem tetszett, de örülnék, ha a blogolvasók is véleményeznék ill. összehasonlítanák a fenti laptervvel. Köszi.

 15. én ezt így raknám inkább:
  x vp általános buffa/színtelen

  x minimum 0 maximum 3
  válassz: húzz x lapot vagy célpont játékos eldob x általa választott lapot a kezéből a gyűjtőbe.
  rakd át a gyűjtőből a semmibe és költs el 1 vp-t: megakadályoz egy antimágiás lapot.

 16. Őszintén szólva ebben a lapötletben megint a kontrollok túltápolását látom.
  Így is fog jönni 2-3 lapcounter, nem kell még ez is mellé.
  A kontrolloknak 1 komolyabb ellenfele van, az anti-mágia.
  Ha ezt is megszüntetjük, akkor teljes kontroll-domináció lesz az eredmény és minden paklinak 5×3 counterrel kell kezdeni, mert nem tud mit csinálni a varázslatok ellen.

 17. az első példa, amikor valaki (ez esetben valami) tökön tudja magát rúgni… de nem baj, mert van hozzá már csinos szárnyacska is 🙂

 18. Egyébként tényleg, miért is van annyira szüksége a játéknak jelenleg egy ilyen lapra? A rohadék teknősök nem hagyják érvényesülni a kontrollokat a versenyeken, mert mindig földbe döngölik őket? 😀

  De tényleg. A kontrollok abszolút jól állnak, oké, meg lehet őket szívatni néhány lappal, mint pl. a Yeti remete, vagy a Káoszteki. Viszont ezeket be kell húzni még a meccs elején, különben elég gyorsan elúszhatsz. Ha pedig már ezeket is meg lehet majd fogni, hát… Nem tudom, milyenek lesznek a kilátások a varázslatokkal nem játszó paklik számára.

 19. megmondom:
  versenyek TOP3: 3 kontroll (a változatosság kedvéért 1 Sokszín kontroll, 1 Trinigan kontroll és 1 semleges csatamező kontroll) 😀

 20. Nalunk par tesztelo mar a varazslatokkal JATSZO paklikat temeti 🙂
  Azt ne hagyjatok figyelmen kivul, amit Bonyi irt: 42 lapnak van AM-ja, plusz meg par mashogyan vedett a counterelestol. Ez meg picit nohet is. A lap nem a mostani kornyezetre lett keszitve (amugy LEGYEN leny nyilvan), hanem a leendore. Amikor sok ‘valami’ jon ki, akkor szokott kijonni 1 v. 2 ‘antivalami’ is, aztan vagy hasznaljak sidebol vagy nem.

 21. Végülis, ha jönnek mellé új hátráltató lapok is, akkor kiegyenlítődhet a mérleg.

  De az a 42 brutálisnak néz ki. :O

 22. Értem én ezt Balázs, azonban az antivalamiket eddig sohasem éreztem a kontrollnál. 🙂
  Továbbra sem értem, miért lenne baj, ha a kontroll eltemetődne 1 időre, számos paklival történt már ilyen (pl. tűz) és újra visszajöttek egy kis tuning hatására.
  Lehet, nem lenne gond, ha most szunnyadna kicsit a kontroll, jobb lenne talán, ha nem countercsatákról, hanem lény-küzdelmekről szólna alapból a játék 😉
  De persze ez csak az én véleményem és redukáljátok kb. 50%-ra, mert én kicsit kontroll – ellenes és etnikum – pártoló vagyok 🙂

 23. Szerintem is egyértelmű, hogy ne varázslat legyen.

  Viktor ötletét én is kicsit erősnek érzem, inkább egy ilyen lényt tudnék elképzelni
  X VP – 0/0
  Sikeres kijátszásakor tegyél rá X izomjelzőt.
  Ha akarod, kijátszhatod reakció lényként is 0 VP-ért, ekkor megakadályoz egy antimágiával bíró lapot és ellenfelednek a kezéből a gyűjtőbe kell dobnia annyi lapot, ahányas antimágiája van a megakadályozott lapnak.

  Így még hasonlít is egy tesztlistán levő lapra egyébként. 🙂

 24. Kell, szerintem a kontroll. Csak legyen verhető, ne csak kontrollal! Pl.: sokszín játszhat több lényalapú kontroll lénnyel (, ilyen a Nax’rahn, a kegyetlen stb, mivel ez a fajta pakli nem néz IK). Persze ezek egyike másika esetleg kaphat ködölési képességet. Az ötlapos szúnyog meg meg kellene vernie a sokszínt. Szúnyognak meg ki kellene kapni, mondjuk a tekiktől vagy valami hasonlótól. (Manapság 3-0, 2-1 simán elgyaláz egy normálisabb siddal rendelkező szúnyog egy ilyen paklit)

 25. Máskülönben meg utálom, a örökévalóságban megjelent ganüideket. Szinte mindegyikre került 1-es antimágia és szerintem pont ezzel a fajjal lehetne a legjobban alkalmazni a varázslatokat (követője miatt).

 26. @Gice:

  A kézből counterlés sztem azért kerüljön egy VP-be legalább, bár a Védekezés azért lehet belefér.

  A saját laptervemnél igazából a lap kijátszva akár tőlem kerülhet a Semmibe is vagy lehet 1vp-vel drágább. Csak legyen értelme akkor is, ha az ellen nem húzza be az AM-es lapjait.

  Ja amúgy sztem is elég gáz a sok anti-mágiás lény, de azért talán nem borítják fel az egyensúlyt, mert jön ki pár erős varázslat is, amivel szeretni fognak az emberek játszani.

  @Galambd:
  Amiről álmodozol az sosem fog bekövetkezni; a hkk csupán max 5-10%-ban szól a lények dulakodásairól. Viszont, ha erre vágysz draftoljatok Juniort, olcsó és erről szól leginkább a játék. Bár mondanom se kell, hogy ott is a kontroll a legjobb választás :).
  A kontroll sosem fog visszaszorulni, hiszen a paklik nagy része ilyen, még néhány lényetnikum is kifejezetten arról szól, hogy bekorlátozzák az ellent (pl.tekik, krabberek), illetve a legtöbb etnikum csak kontrollkörítéssel versenyerős igazán (pl.: a roxos deck).

 27. azt hiszem a Kyorg tudás így is elég táp antimágia ellen…… nem kel ilyen kánterlős cucc

 28. @János:
  Antimágia:
  Ha egy lapra írva azt látod: Anti-mágia: X, ez a következőket jelenti: először is a lapra nem lehet semmilyen reakció varázslattal reagálni (hatással lehet). Ezenkívül, amikor a lapot sikeresen kijátszottad (vagyis minden egyéb kijátszáskori hatása – pl. laphúzás – létrejött), minden játékosnak el kell dobnia X darab általa választott varázslatot. Neked ezeket a Semmibe kell dobnod (az Anti-mágia a használójánál hat a legerősebben), a többi játékosnak a gyűjtőbe. Ha valakinek kevesebb, mint X darab varázslat van a kezében (vagy egyáltalán nincs), akkor csak annyi varázslatot dob el, amennyi van neki, de ilyenkor meg kell mutatnia a kezében levő lapokat. Az Anti-mágia egy kijátszáskor érvényesülő hatás, semmilyen más szerepe nincs.

  A bűbájjal se lehetne lekánterelni

  + nem kell spell alapú antimágiát fogó lap a játéknak… elég a lény alapú kánter, az is szerintem inkább mint ritkaság (volt 1-2, most jött egy 3.), az antimágia jelentsen védelmet, ha erre lett kitalálva…

 29. Szerintem összességében nem szerencsés ha van egy szabály és később kivételek vannak gyártva alóla.
  Persze tudom hogy nem holnap fog fennállni a helyzet de így szépen lassan a játékkörnyezet ilyen-olyan változásaival magyarázva el lehet jutni a semmiből visszavetető laphoz, ami az adott környezetben nem is lesz erős mert ki akar pont egy lapot visszavenni a semmiből…majd rákerül 4. alternatív képességként egy lényre…és még pár lapra utána…és eljut a játék oda, hogy már lehet reálisan visszavenni lapokat a semmiből…na innentől van probléma…

  A leghosszabb utazás is egyetlen apró lépéssel kezdődik.

 30. Sztem ne jöjjön ki ilyen lap. De ha ki is jön, semmiképpen se legyen varázslat (legalábbis reakció v reakcióként kijátszható). És bármi is lesz a típusa, ne legyen azért olcsóbb, mert “csak” AM-es lapot fog. Hagyjuk meg a lehetőséget az AM-es lapoknak, h többnyire nehéz őket counterelni. A gyűjtőből forgatós képességeket, nagyon nem támogatom.

 31. Azért az vicces, h októberi lapterveim között volt egy kísértetéjesen hasonló, amit Bubu megkérdőjelezett, h szükséges-e a játékosok pedig leszólták, h túl erős. Az amúgy tárgy volt és counterelt v leszedett egy AM-s lapot. Akkor is azért terveztem tárgynak, h legalább számíthasson rá az ellenfél.

 32. @bramwell95: Jogos. Emlékezetből idéztem a szabályt, többé nem csinálok ilyet. A konklúzióban viszont egyetértünk. A kontroll egyetlen ellenlábasa az anti-mágia. Tehát egy lényes paklinak csak akkor van esélye egy kontroll ellen, ha használ anti-mágiát. Egy ilyen lappal csak azt érnénk el, hogy az eddig használt 6-7 garnitúra counter mellé, a kontroll betolná a side-jába.

 33. @Magicmaster17: Azért egy teknőst ne nevezzünk kontrollnak 😉
  A kontroll megnevezés maradjon meg a sok counterrel és leszedéssel játszó, lassan erőforrásfölénybe kerülő pakliknak.

  Továbbra is várom arra a választ, miért van ilyen kitüntetett szerepe a kontrollnak, hogy folyamatosan védeni kell szegény kis lelkét és teljes felháborodással (jelen esetben egy ellehetetlenítő lappal) kezelni, ha egy kicsit jobbak lennének a kontroll – ellenes paklik, mint a kontrollok.

 34. Semmi szükség erre a lapra se l varázslatként se lényként se sehogyan sem. Ha már soha többet nem adnának ki egy reakció lapot sem akkor is sokkal több jött ki mint amennyire valaha szükség lesz. Ja és semmiképpen ne jöjjön ingyen.

 35. @pitta: 😀 van benne valami…
  Én valahogy nem vagyok egyik irányban sem elkötelezett ennyire, szerintem egy kontrollal is nagyon élvezetes a játék, mivel sokkal több változótól függő döntéseket kell hozni, ismerni kell hozzá az ellenfelek pakliját (melyik lapját engedjem le, melyik a kritikus stb) de az tényleg para, hogy most már össze lehet rakni paklit kb 18-21 ingyenes counter-el, így azért a melyik lapját fogjam meg döntés kicsit le tud redukálódni arra, hogy az 1.-t, a 2.-at, a 3.-at, sőt az sem nagy baj ha nem is játszik ki lapot…

  Ennek kapcsán szeretném megkérdezni a Beho-tól, hogy azon nem gondolkodtatok, hogy a köv kiegben tervezett 42db (!) anti-mágiás lap, ne antimágiát kapjon hanem a Homoksárkány rendkívül tetszetős képességét, hogy 0 módosított ik-jú lappal nem lehet rá reagálni?
  Így “szent” lenne a béke, mert azért nem az lenne, hogy lejön a lény am:1 és máris 2 lap megoldani, illetve fel lehetne értékelni a nem 0-ért (!) jövő kánterek szerepét lassabb koncepciókban, (mert az valahol röhejes, hogy a karácsony, vagy tleikan enyészvarázs kaliberű lapok semmit nem érnek szinte a mai környezetben, valalmint a lények sem maradnának védelem nélkül (ha meg is fogják őket legalább az kontrollnak is bele kellett tennie valamennyi erőforrást).

 36. Nem rossz ötlet, de azért az anti-mágia mégis többet ér (pl. dobat is) 🙂
  De ettől függetlenül néhányon szerepelhetne az X idézési költségű lappal nem lehet reagálni rá, de a nem lehet rá regálni képesség is elgondolkodtató, mostanában egyre ritkább a lapokon.

 37. Itt én kérek elnézést, de ha már úgy is lény alapú kánter, akkor nem egyszerűbb, ha már csak simán lényt fog? Az Antimágiás lapok böhöm része lény, a többi ‘etnikum’ meg valahol a versenypalló végén haldoklik (tárgy,épület decket valaki lát hagyományoson?). Ráadásul azok a lapok kontroll ellen vannak kizárólag, kevés kivétellel (Antimágikus csapda horda ellen jó kincsezni, oszt…), úgyhogy szerintem a speciális védőlapok ellen kiadott támadó lap véglegesen megfojtja ezeket a paklikat.

  Már a lapkánterek is 0 és 1-esek, tehát egy 1-es védekezéses lény alapú lénykánter nem lenne olyan durva (Egy rosszabb Solatopolka), ezen túl pedig nehogy már az antilapok elleni antilap jöjjön ki, mert akkor ezt az antidolgot akár végteleníthetjük is és kijöhet az “antimágiáslapotfogófogófogófogó” kánter. Tőlem mehet, de eszi a nyomdafestéket, mint a güzü 😀

  Egyébként meg a teljes konstrukció ellen vagyok. Igen, Bakának volt egy olyan elszólása, hogy “leáldoztak a kontroll napjai”. Ezt nekünk kb. a Lélekszolga idején mondta… Hát, nem vált be a jóslat, még a kontroll gőzerővel tombol (és a varázslattal játszó kontroll, mert ma már minden kontroll). Ehhez szerintem nem kell túl sok versenyeredményt megnézni, de aki akar, itt a blogon igényes listákon/leírásokon megtalálható a kontrollok versenybehúzásai.

  És az a 42 AM nem véletlenül kerül a lapokra, gondolom a kontrollt szorítaná vissza (egyébként milyen érvelés az, hogy egy magatok által generált, még nem is létező problémáról tesztek úgy, mintha másként nem lehetne megoldani? Ha ANNYIRA gond lenne a 42, akkor visszavennétek belőle, ahogy elhangzott, nem kell minden ganüidre rátojni 😛 ). De ha megnézünk egy hagyományos metát, látszólag kevés sikere van az AM-nek. Dobnak egy Kyorg tudást és egy Térszaggatást és a végén mi jártunk rosszul, mert pofátlan módon rá mertünk Antimágiázni. Utána meg még ránk is sideolnak. Régebben durván lehetett vele dobatgatni, ma már csak inkább kényszervédelmi funkciója van az AM-nek. Azt meg ne vegyük el…

 38. Csakis a lényes verzió elfogadható. Miért kell tovább bonyolítani és szét””ni a most is ellentmondásos szabályrendszert?

 39. Véleményem szerint egy létező lapot, a Biztonság helytartóját kellene felújítani, hogy az semlegesítse az anti-mágiát.
  Az új verzió lehetne 1-ért jövő lény pajzs ikonnal hogy akkor is kiférjen, ha az ellenfél kezd.

 40. Elárulok egy nagy titkot, bár ezt már máskor is leírtam. Azért a kontroll pakli a legerősebb, mert azzal játszanak a legerősebb játékosok. Ha mással játszanának, akkor kb. 2 hét alatt megváltozna a metagame. ÉS miért játszanak mégis kontrollal? Mert interaktív. Ennyi…

 41. Azért megkérnék néhány profit, hogy induljon el őshangya deckkel hagyományoson és nyerjen vele 😉
  Ha ez megtörténik, nem lesz több ellenvetésem 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.