Galetki pakli

A testrésznővesztő banda újult erővel a porondon.

A kéréseitek között állandó vendég a galetki pakli: úgy gondoltam, valóban megérhetnek egy misét. A megszokott módon kicsit a saját ízlésemnek megfelelően fogom összerakni (igen lehetne Lépéselőnnyel is!). Minden esetre a pakli mellé most mégis Az ősök famulusát választom, mert nagyon kecsegtető az a -1 VP, bár a legújabb példányok nagy része egyért jön.

gumo

Első színnek a kéket választottam, szerintem nem kell senkinek megmagyarázni, miért, talán a legerősebb galetki szín. Kezdjük a lényekkel. Az egyik legerősebb lényünk Rynthus lesz. Kellemetlen, ha folyamatosan elveszik az ember manáját. Nagyon el tudja lehetetleníteni az ellenfél játékát, ha pedig egy testrészt is kap, alig lehet megoldani. Az új Zénben megjelent galetkik mind nagyon használhatónak tűnnek. A Gümőfejű Ottó nagyon erős lap. Az anti-mágia már nagyon jól mutat rajta, a drágítása pedig igazi csemege számunkra. Ő is nehéz perceket fog okozni az ellenfeleknek, főleg úgy, hogy a követő mellett már az első körben jöhet. Kamdemu is hasznos papíros lesz. Igaz, hogy a keresés képesség és az újabb galetkik köd képessége ellentmondásnak tűnik, mégis jó játékkal ez megkerülhető. Mindig a számunkra leginkább megfelelő lapot tudjuk vele előszedni, a semmizés meg csak hab a tortán. A kedvenc Demizránknak is tartsunk fenn 3 helyet, hiszen egy manáért bődületesen nagy spoiler. Most következzenek a kék testrészek. A Mágneses szarv anti-mágiája ismét hasznos fegyver lesz és a visszavetetés is jól jöhet (kár, hogy a Demizrát nem tudjuk visszavenni). A testrészek közül talán a legerősebb lap A mágus ujja. Megfog egy lapot és utána countert csinál az összes testrészünkből, potom egy manáért ez is. A helytartó csápja egy elég drága testrész (bár követővel már csak 3 mana), de amit kapunk érte, az bőven megérős. Lehet, hogy elég belőle csak 2 darab.

Második színnek a pirosat választottam, köszönhetően a Tolvaj klántagnak, valamint az Ölvefoltozónak. Ez egyik gyönyörűen tud lapot lopni, míg a másik elég sok mindent tud, ha már van az asztalon egy társa. A testrészek közül a Lávaköpet nagyon jól fog jönni. Ha kicsit felgyűlik a mana, irgalmatlan pusztítást tud végezni.

mirellAz új Zénben megjelent Gáncsoló farok miatt a sárgára tettem le a voksomat. Ebből a színből még az Örökkévalóságban megjelent Varázslatos Mirellát éreztem elég erősnek. Szépen visszarántja az elhullott testrészeket, galetkiket a gyűjtőből. Jó is visszavenni egy A mágus ujját.

A galetki és testrész felhozatal lassan a végéhez közeledik. Azonban még megbújt egy igazi spoiler a Bufa színekben, ez pedig nem más, mint a Hammurapi Ősfortyanat. Vigyázni kell vele egy kicsit, mert ha varázslatként játsszuk ki, akkor Gümőfejű barátunk őt is drágítja, de ez ne tántorítson el minket tőle.

A galetkik mellé jól jöhet néhány torzszülött is, hátha kedvük támad csemegézni egy kicsit. Az utolsó színnek a barnát választottam, mégpedig a kedvenc Goblin kutatónk miatt. Szépen dolgozgat, de ha szükséges, egyik galetkink kétcsontos vacsorát tud belőle tartani. Ha már barna, akkor a Vlagyimir szekercéjéből egyet mindenképp betennék. Minden galetki tud fogni. A sárga színből bekerült még három Gyorskezű Trix, amely szintén torzszülött, és lapelőnyt termel. A paklit három Spórával zárom.

A pakli

Követő: Az ősök famulusa

3 Rynthus
3 Gümőfejű Ottóspor
3 Demizra
3 Kamdemu
3 A mágus ujja
3 Mágneses szarv
2 A helytartó csápja
3 Tolvaj klántag
3 Ölvefoltozó
3 Lávaköpet
3 Gáncsoló farok
2 Varázslatos Mirella
3 Gyorskezű Trix
2 Goblin kutató
1 Vlagyimir szekercéje
3 Spóra
3 Hammurapi Ősfortyanat

46 lap

Gondolkoztam azon is, hogy össze lehetne rakni KF-es vonallal. Ekkor nyilván a Lépéselőnyt erőltetném. Ebben az esetben talán a Gümőfejű Ottó az, akiről lemondanék, hiszen antikombó a tárgyakkal, de helyette mennének be a Dorony-dudák, Aranymosó serpenyők, Ryuku harci szekerek, Moa homokfutók és Gyilkos pörölyök. Szerintem meg lehetne próbálni.

Varga Károly

18 thoughts on “Galetki pakli

 1. Azért Kronopókot nem hagynám ki belőle. 🙂
  A jó kis végtelen kombó…
  Talán Trix helyett tenném be, őt nem érzem annyira.

 2. Udv!

  Ezek a lapok tetszetosek onmagukban de igy nem allja meg a helyet a dekk, gondolok itt arra hogy Ryntus lenne az egyik fo galetkink ami vagy az ellenfelnek okoz problemat vagy nekunk termel elony, a problema a semmizes 46 lapra 1 Ryntus mellett semmizel 12 lapot 2 kor alatt, az kicsit ciki sztem, a masik a spora szinten hasonlo okokbol. A masik problema a 8 db torzszulott, senki sem akar felhuzni 1et amikor nincs galetki a kezeben (ha mar van benne sarga,ezt lehet ellensulyzni a transzformalo szivvel) vagy ha epp 1 megoldo lap kellene, ezert a nyalkas ormany eleg sztar oda, igaz van hogy draga kicsit. Vegul de nem utolso sorban a sargat nem hasznalnam csak mirella es gancsolo farok miatt (+rafinalt boltos?!) helyette a lila sokkal taposabb megoldasokat kinal, raska, ruh nestah es tarsai.
  Epito jellegu kritikanak szantam, mint irtad ez a te elkepzelesed a paklirol es ezt tiszteletben tartom 🙂

 3. A galetki paklinak két színe fix: kék, piros. A többi szín és lap összeválogatása abszolút ízlés dolga.
  Jelenleg személy szerint a Sherant (Kővéváltoztató csáp) ill. a Leaht (Mer-gah) preferálom, erős kártyák.

 4. Én a barnát tartom elég homóóóónak! 🙂
  Remélem összegyűlik egy adag belőlük, mert szívesen kipróbálnám őket!

 5. Mondjuk nekem az első igazi paklim galetki volt 🙂
  Áhhh, Tüskés Tóni, tüske, Galetki bárd, régi szép idők…. 😀

 6. Ruh Nestahbol az ujra gondoltam 1ert 3/3 es kikapcsol 1 lapot, nem mondanam rossznak semmikepp…

 7. Jo kis deck, ami kimaradt szerintem, az Alba regina. Az elso 24 Semmizes nem erdekes igazan, Rynthus uberkiraly. Esetleg Zoard alapbol, mert a koveto le szokott esni.

 8. Fauszt: én is az újra gondoltam, tegyük hozzá, hogy egy passzív lény és miután kijött semmit nem tud. Akkor már inkább molekulabitorló. 🙂 Szerintem.

 9. A galetkikkel még mindig az a baj, hogy sok elméleti lehetőség van, de önmagába egyik koncepció sincs kiforrva közölük:

  Az alábbiak lehetnének belőle:
  – Manaszívós+ködös vonal, ez még nagyon új keletű , de ugye az alapja a Rynthus lehetne és még pár vp pusztítás és olyan galetkik felújításával mint pl a Torq, az inkvizítor aki körönként akár többször is hízhat, mellette mondjuk Korlátozással vagy börtönnel elég gusztustalan pakli jöhetne ki belőle

  – Morq is feltámadhatna valami galetis vonalban, mint régen Üszővel, de valószínűleg ez már inkább örökre kombó paklinak marad meg..

  – Egy cantrip testrészes, repülő hordás vonal a tanítómester plusz támadására építve, vagy akár bossz. kir.-rel egy lasabb változat is bejátszhat aminek több a védelme

  – Egy antimágikus/varázslat drágítós vonal

  – És akkor van az itt leírt “katyvasz” pakli a legjobb galetkis lapokból, nevezzük galetki-kontrollnak, ezzel az a baj, hogy próbál mindenre alapból felkészülni de a végén 45 laposon ugyis mindig valamiből hiánya lesz vagy anem megfelelő lapok jönnek mellé. Ezért ezt kétfelé szedném. Egy lassabb kontrollosabb sárgás változatra (gáncsoló farok, ehhez kéne több új lap) és egy kombósabb vonalra pirossal (ide akár jöhetne valami amivel végre megérné használni Bibbot, mert nem tudok olyan jelzőt amit sokszorosítani akarnék galetkibe..) és a két színt nem keverném semmi esetre sem

  – Plusz én annak idején szerettem az olyan lapokat mint a “Az elme nyitása” és “A felnőtté válás ceremóniája” amik kis finomítással lehetnének egy varázslatokkal megtámogatott galetki pakli alapjai olyan galetkikkel akik erősödnek/testrészeket “növesztenek” varázslatok után

 10. galambd: teny h passziv de attol meg ott vannak a testreszek amiket lehet pakolni ra, a Molekulabitorlo szinten uberkiraly ha barnaval jatszunk kb kotelezo.
  Naphi: A baj mindig a pakli meret, mert sok helyrezetre van jo galetki sot van olyan is ami tobb kepesseggel bir es ezek miatt kotrollos jellege lesz.
  Kicsit hianyzik az illuzio csap brutalis mancs kombo 😀

 11. Én egy Csáphegy + Agrabzin lebernyegés kombó paklit próbáltam ki nem rég egy vidéki versenyen, sajnos kevés sikerrel. A kombót kizárólag galetkikkel próbáltam meg kihozni, de ha egy kifejezetten kombópakliként építettem volna fel a paklt, akkor valószínűleg nagyobbat szólt volna.
  Ha lent van az asztalon Csáphegy az Abragzin lebernyegével, akkor:
  X VP: X VP permanens drágítás az ellenfélen, és X lap húzása.

 12. csaphegy+helytarto csap(uj) kombo a legujabb ami nagyot szolhat, 9vp es ut 21et a helytarto tobbi kepessegerol nem is beszelve. Sajna a 9 vp tul soknak tunik erte :/

 13. az a Csáphegy+Agrabzin lebernyés kombó hogy müködik? /a leberny csak kézből kijátszáskor sül ki, hogy húz és aktivál, ha esetleg ez a végtelen lenne, akkor nem müködik/

 14. Nekem Deego nagyon hiányzik. De lehet elég sideba. Öszességében nem rossz, nyilván sok variáció szerint összerakható a deck.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.