Versenybeszámoló – Újból a HKK-s térképen Székesfehérvár

Duplaversennyel tért vissza a kedvelt helyszín.

A régebb óta játszó HKK-soknak bizonyára feltűnt, hogy az elmúlt hónapokban eltűnt a játék – már ami a versenyeket illeti – Székesfehérvárból, nagy örömünkre szolgál azonban, hogy egy új játékosnak, Győri Zoltánnak hála nemrég visszatér a játék Fejér megye központjába. Meg is tartották az első duplaversenyt, melyről Horváth Dávid készített nekünk beszámolót. Ezúton is köszönjük!

* * *

Több mint egy év kihagyás után újból sikerült versenyt tartanunk Székesfehérváron, méghozzá egy nem túl rég játszó társunknak köszönhetően – habár a helyszín kissé szokatlan lehet, hisz nem egy szerepjáték klub vagy egy közösségi ház, hanem egy kórház tárgyalóterme az, ahol megrendezésre került az esemény. Igaz, így elsőre csupán 8 fő tudott részt venni a versenyen, és a hőség is tikkasztó volt, mégis remek hangulatban telt el ez a pár óra.

 

Csak lényes kvalifikációs verseny

Elsőre egy egyedi versenyt tartottunk. A kikötés annyi volt, hogy csupán lény lapokat lehet használni, és azokat sem lehetet aljas módon varázslatként kijátszani, hogy így tegyünk szert előnyre ellenfelünkkel szemben. A mezőny az alábbi volt:

 • 2 Átkozott követő + Lassan járj! (mindegyik nagyrészt fekete illetve barna lapokat használt)
 • Átkozott követő + Hegymélyi keltető (leginkább a mana lefojtására játszott)
 • Arochos
 • A legfőbb követő (Molluszk, az ócskás; A fattyak öregapja; Tokozó rakshallion; Chara-din követője fatty deck)
 • Raia követője + Hálócsapda
 • Rox, a csontok ura + Változó környezet
 • A halhatatlanok nagymestere + Hegymélyi keltető

Látható, hogy a mezőny rendkívül szabálylap-orientált volt, hiszen csupán ketten nem vállaltak be semmilyen zavaró szabálylapot – igaz ők ezt meg sem tehették követőjük miatt.

10153_494078887331678_2036604159_n

A szabálylapok ellenére mégis egy követős koncepció tudott az élre törni! Felőrölve mind a Keltetőket, mind a Járjakat, Arochos feltartóztathatatlannak bizonyult a mai napon.

A végeredmény

I. Horváth Dávid (paklilista)

Arochos pakli.

II. Nagy Róbert (paklilista)

Nekronhorda Lassan járj!-jal és Átkozott követővel.

III. Horváth Zsolt (paklilista)

Fattyas pakli A legfőbb követővel.

Sajnos mivel nem volt meg a megfelelő létszámú ember, így senki sem tudta kvalifikálni magát a mai napon a Nemzeti Bajnokságra.

 

5 típusos pörgős

Délután egy kis egyedi pörgőssel folytattuk, méghozzá az egyik Blogos formátummal, ahol a játékosoknak 5 laptípust kellett választaniuk és azokból használhattak 9-9 lapot. Sajnos erre a versenyre már csak 7-en tudtunk maradni, de ez sem törte le senki lelkesedését.

Nézzünk egy kis statisztikát a típusokat illetően. Heten használtak azonnalit és általánost is, öten bűbájt és szörnyet, négyen tárgyat, hárman kalandozót, ketten pedig torzszülöttet és galetkit is választottak az egyik típusuknak. Látható, hogy ezúttal az azonnali és általános varázslatoknak szavaztak nagy bizalmat a játékosok. Nézzük, mik fordultak elő:

 • 2 Arochos (dalos paklik)
 • Sheran követője + Változó környezet (Magzatos, illetve Szárnyas Szuszis kombós pakli)
 • Egérút
 • Pontaco
 • Leah követője
 • Átkozott követő + 3 Bűvös erdő köd pakli (csak hogy ez se hiányozzon a versenyről)

935912_494078860665014_1444006047_n

Természetesen mindenki játszott mindenki ellen, és bár egy kisebb problémánk akadt az utolsó fordulóban az új sorsoló programmal, azért sikerült befejeznünk rendesen a versenyt. Többek sajnálatára azonban ezt a versenyt is felírhatjuk a ködös deck számlájára, hiszen veretlenül mindenki elméjét ellepte a köd ezen a forró délutánon.

A végeredmény

I. Horváth Zsolt (paklilista)

Köd pakli 3 Bűvös erdővel és Átkozott követővel.

II. Bálint Zsolt (paklilista)

Dal pakli Arochos-szal.

A harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki Szentkereszti Gábor Leah paklija, Nagy Róbert dal deckje és Horváth Dávid Egérútja között. A sorsolóprogram szereti az ábécét, ami Dávidnak kedvezett, mégis talán Robit illeti meg jobban a dobogó legalsó foka, hiszen mindkét vetélytársának elhúzta a nótáját.

Látható, hogy a mai napon valamiért az Arochos-ok muzsikáltak jól ezen a duplaversenyen, de több koncepció is megmutatta erejét. A köd pakli… meg hát… még mindig senki nem szeret ellene játszani.

A következő hónapban, ha minden jól megy és úgy alakul, ahogy kell, akkor július 21-én (vasárnap) ugyanebben a létesítményben szintén dupla versenyt tartunk. A formátumok 100 pontos, illetve egyedi kétszínű lenne, melyekre szeretettel várunk mindenkit! 🙂

* * *

A budapestiek tehát egy újabb közeli és kedvelt vidéki versenyhelyszínre térhetnek vissza mostantól – kedvcsinálóként álljon itt néhány kép a következő alkalomra.

3 thoughts on “Versenybeszámoló – Újból a HKK-s térképen Székesfehérvár

 1. A hely valóban nagyon jó (jó asztalok!), már erre is terveztem menni, és a jövőben is esélyes, hogy ellátogatok. 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.