Olcsópakli – Legendás deck a blogos versenyre

Az orglingok és a legendás lények továbbra is remek csapatot alkotnak.

Folytatjuk a pakliajánlást a hétvégi blogos versenyre, ahol a legjobb lapok egy része nélkül folyik majd a küzdelem a vadonatúj Beszűkült látókör formátumon. A keddi napon egy kombókkal teli tárgyas összeállítással ismerkedhettetek meg, mára pedig az Olcsópakli rovat következő kiadásával készültünk, ahol könnyen beszerezhető lapokból igyekszünk ütőképes paklikat összekovácsolni.

orgling_magusEzúttal az orglingos-legendás vonalat fogjuk leginkább meglovagolni, mely a Hegymélyi keltető és a Legendák Völgye megszokottnak mondható párosa mellett képes a leginkább hatékonyan működni. Szabálylapunk kellő védelmet nyújt, hiszen a zavaró lapokat és a legtöbb paklit garantáltan bedrágítja, a követő pedig gyorsítja a tempónkat, miközben legendás lényeink extra képességeit is aktiválja.

Az orglingok esetében ez utóbbiak különösen erősek. A pakli fő nyerése, az Orgling mágus például kétszer olyan hatékonyan csipegetheti az ellenfél maximális életpontját (vagy éppen 10-eket gyógyít, ha rosszul áll a szénánk, így ha behúzzuk, garantáltan van esélyünk), az Orgling ősanya pedig anti-mágiával védve érkezhet az asztalra. Igazából ők ketten azok, akiket a leghamarabb együtt szeretnénk látni: az öt orgling, illetve a duplán használható mágus azt jelenti, hogy a következő körünkre kényelmesen meg is van a győzelem – mindez kvázi leszedhetetlen lapokkal. Két lapos, három manás kombó ebben a pakliban, melynek elemei külön-külön is nagyon erősek. Kell ennél több?

orgling_osanyaPersze hogy kell, méghozzá még több orgling személyében: az Áldozati orgling bármikor előránthatja számunkra a hiányzó láncszemet, az Orgling tanácsadó pedig további drágítással bosszantja az ellenfelet. Nyerésünket is még tovább gyorsíthatjuk emellett, ha használjuk a jó öreg Mestermágust is, aki ráadásul nem csak az Orgling mágus újbóli aktivizálgatására jó (persze arra a leginkább), de szinte kivétel nélkül passzív lényeink felkeltésére is alkalmas, ha úgy adódik.

Lássuk, hogy a legendás-repertoárból kik juthatnak még szerephez. Semmiképp se hagyjuk ki Natuuk, a csáplordot, aki szintén tud aktivizálni, így ő is jó kombót alkot az Orgling mágussal. Egyébként általában izomjelzőket fog osztani, csak hogy még nagyobb fejtörést okozzanak ellenfelünknek a lényeink, na meg persze berak egy második Hegymélyi keltetőt is a játékba, csak hogy biztos legyen a helyzet. Nem kisebb sztár Fywl, a hatalmas, aki leginkább csak keresni tud, de azt nagyon: kettőért bármelyik legendás lényünket előtúrja nekünk, és még plusz ÉP-t is ad, ami mondjuk egy Óriások földje vagy egy Csöpögő sav esetében egyáltalán nem mindegy – mellette még nehezebb leszedni orglingjainkat. Bobó, a tőzegelementál egy remek sebezgetés és lényírtás egy lapba (pontosabban inkább sok kicsi jelzőbe) sűrítve, aki kivégzésnek is kiváló, hiszen legendás képessége miatt a klasszikus “kettőért hat” hadművelet végrehajtására is képes. Az Öreg vazallus managondjainkon segíthet, hogy a második körben garantáltan beindulhasson a buli (követőlövés ellen sem rossz), Gormug egy nagyon olcsó, anti-mágiázó leszedés, aki szintén jó lehet kivégzésnek, a Szkritter lidérclord az elhúzódó meccsek császára lesz, aki kellően sok varázspont mellett gátlástalanul visszalapátolja nekünk a gyűjtőnket az asztalra, a Sármanó pedig egy hasznos alternatív megoldás a nagyobb fejtörést okozó leszedés-gondokra.

natuukVan még egy remek keresés, amely ugyan közel sem legendás lény (sőt, varázslat!), mégis szinte kihagyhatatlan. Ez a Talpig vasban, amely 1 VP-ért és 4-ÉP-ért lényeink nagy részét (köztük két fő orglingukat is) szinte counterelhetetlenül ki tudja keresni, ami mondani sem kell, irtózatosan erős képesség. Ha nagyon rosszul állunk ÉP-ügyileg, még mindig le tudjuk cserélni egy lapra, így rossz sosem lesz – feltéve, ha nem Bilinccsel játszik az ellenfél. Ne hagyjuk ki emellett az Istenek viadala szintén barna gyakori-spoilerét, a Goblin kutatót sem, aki kellemesen dominálni tudja a játékot, ha éppen lassan indulna be az orgling-móka.

Zárásként a drágítós-lefojtós vonalat erősíteném még egy kicsit. A Kharas-nar kínzómester egy nagyon erős (kezdéstől függően) első-második körös lap, amely önmagában képes lehet bennünket nyerő szituációba hozni, egy második-harmadik körös Zirri átokmacskával pedig akár pontot is tehetünk a meccs végére – mire az ellenfél összekapar néhány varázspontot mellette, addigra jó eséllyel már teljesen mindegy lesz.

A pakli

szabálylap: Hegymélyi keltető
követő: Legendák Völgye

legendak_volgye3 Orgling mágus
3 Orgling ősanya
3 Áldozati orgling
3 Orgling tanácsadó
3 Mestermágus
3 Natuuk, a csáplord
3 Fywl, a hatalmas
3 Bobó, a tőzegelementál
3 Öreg vazallus
3 Gormug
2 Szkritter lidérclord
1 Sármanó
3 Talpig vasban
3 Goblin kutató
3 Kharas-nar kínzómester
3 Zirri átokmacska

45 lap

Szabálylapunkkal együtt mindössze 7 Zénes lapot használtunk a pakliban, ráadásul a deck több mint a fele a legutóbbi két kiegészítő gyak-nemgyakjaiból van, így a beszerezhetőségre ezúttal sem lehet komoly panasz. A pakli mindenképpen igényel egy kis gyakorlást, hiszen a sok kereséssel számos döntési helyzet is jár, de sokszor az is dilemma lehet, hogy a nyerést indítsuk be, vagy inkább várjunk egy kört, és az ellenfelet hátráltassuk még jobban. Ezt mindenképpen érdemes kitapasztalni, és élesben is tesztelni a paklit – egyértelmű és általános stratégia nincs, így mindig azt válasszuk, amelyikben kisebb a kockázat, hiszen a három lapos kezdés mellett ennek a minimalizálása a cél.

Tanácsok a paklihoz

  • Az Orgling mágust érdemes aktívan hagyni az ellenfél körére, hogy az esetleges sebzéseket vissza tudjuk vele gyógyulni – ha nincs erre szükség, még mindig csökkenthetünk vele max. ÉP-t.
  • Ne feledjük, hogy az Orgling ősanya a legendás lényeket is megvédi!
  • Az Áldozati orglinggal nem muszáj azt kirakni, amit kerestünk (ő is keres legendás lényt!), a lényeg az, hogy maximum annyi legyen az idézési költsége a kirakott lapnak, mint amennyit áldoztunk neki. Ez ritkán hasznos csel lehet, ha éppen több opciónk is van. Ne feledjük a gyógyítását sem!
  • Kharas-nar kínzómester bennünket is drágít, így mindenképpen őt rakjuk ki utoljára.

Sok sikert és jó játékot a paklival!

Csető Zsolt

Hírdetés

13 thoughts on “Olcsópakli – Legendás deck a blogos versenyre

  1. Szerintem a piros beférhetne. Árnyékgyilkos 2-ért elég okos,a merénylő is jó papír,emiatt a kettő miatt lidérclordot pl. biztosan kivenném. Solatopolka is lehet beférne,ha már van 6 goblin 🙂

  2. Talpig vasban minek bele? Egy tárgy vagy bűbáj sincs a dekkben. A keltető is drágítja. Keresésneksem hinném hogy a legjobb akkor már inkább egy főnix dala.

  3. @pitta: Olvasd el a cikket is a paklilista mellé. 🙂
    Egyért keresni áramlásból, méghozzá Keltető mellett… maradjunk annyiban, hogy nem sok ennél jobb lap van a játékban erre a funkcióra.

  4. A talpig vasban egy iszonyatosan jó lénykeresés. Fajon krabber deckben is iszonyatosan jól muzsikált. Jó helyen használva 1ért keresi a decket és itt jó helyen van.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.