Versenybeszámoló – A gyűjtőgenerálás volt a nyerő az első Beszűkült látókör a versenyen

Juhász Ferenc nyerte a HKK Blog júliusi egyedi versenyét.

Nagy izgalommal várták a játékosok a HKK Blog júliusi versenyét, ahol ismételten egy új formátum debütált: a Beszűkült látókör szabályai szerint egy előre kiválasztott hagyományos verseny első három paklijának összes lapját kitiltottuk, leszámítva a szabálylapokat, követőket és a kiegészítő paklikat. Első körben a dal pakli, valamint a legjobb ködös lapok és counterek hiányában kellett decket építeniük a játékosoknak. Harminc fő szállt harcba a nyereményekért

A kreativitásra nem lehetett panasz: a mezőny rendkívül színes volt, alig-alig lehetett látni két ugyanolyan paklit az asztalokon. Ezúttal nagyjából egyenlő volt a megoszlás a szabálylapot, követőt, illetve mindkettőt használó deckek között.

 • Szabálylap (10): 4 Ősi rúna, 2 Sokszínűség, 1 Korlátozás, 1 Lépéselőny, 1 Változó környezet, 1 Zarknod börtönében
 • Követő (11): 3 Arochos, 2 Edralian, 2 A legfőbb követő, 1 Az álmok mestere, 1 A köd ura, 1 Leah követője, 1 Pontaco
 • Egyéb (9): 2 Lassan járj! + Átkozott követő, 1 Felkészülés + Legendák Völgye, 1 Hegymélyi keltető + Chara-din követője, 1 Hegymélyi keltető + Tokozó rakshallion, 1 Lassan járj! + Kragoru familiárisa, 1 Lassan járj! + Kyorg ősmágus, 1 Lépéselőny + Átkozott követő, 1 Változó környezet + Őrült Enkala, az animátor

Mint az látható, a szabálylapok közül az Ősi rúna (4), illetve a kizárólag követővel együtt használt Lassan járj (4) voltak a legnépszerűbbek, míg a követők közül az Arochos (3) és az Átkozott követő (3) köszönt vissza a legtöbbször.

DSC08014

A rendkívül szoros és izgalmas döntőt Juhász Ferenc és Erdős Viktor vívták az öt fordulós versenyen, a végső győztes pedig Feri lett, aki Változó környezetes gyűjtőgenerálós paklijával mindegyik ellenfelét legyőzte. Viktor így is felfért a dobogó harmadik fokára, közéjük pedig – a paklijának köszönhetően – a verseny végi jó hangulat legfőbb biztosítója, Szujó Botond ékelődött be, aki Sokszínűség deckjének hála közel 80 lapot rakott önmagában tiltólistára.

A legjobb amatőr az ötödik helyezett Dávid Máté lett, és érdekesség, hogy az öt legjobb amatőr – őket díjazzuk külön – mind befért a top tízbe.

A végeredmény

I. Juhász Ferenc (paklilista)

Gyűjtőgenerálós pakli Változó környezettel.

II. Szujó Botond (paklilista)

Kontroll pakli Sokszínűséggel.

III. Erdős Viktor (paklilista)

KF-es pakli Lépéselőnnyel.

IV. Bakos Attila

A halandóság átlépésés pakli Edraliannal.

V. Dávid Máté (A) (paklilista)

Klasszikus Lassan járj!

VI. Gáspár Tamás (paklilista)

Mestermágusos kombó pakli Lépéselőnnyel és Átkozott követővel.

VII. Jancsár János (A) (paklilista)

Délibáb + Magányos torony kombó pakli Ősi rúnával.

VIII. Horváth Zsolt (A) (paklilista)

Teknős pakli Arochos-szal.

IX. Szentkereszti Gábor (A) (paklilista)

Gyűjtőgenerálós pakli Korlátozással.

X. Váradi Paszkál (A) (paklilista)

Nagylényes pakli Lassan járj!-jal és Kyorg ősmágussal.

DSC08077

A top tízben egyedül a gyűjtőgenerálós koncepció az, amely két ízben (igaz, két különböző szabálylappal) is szerepel, de a szabálylapok és a követők közül is csak a Lépéselőny és a Lassan járj! volt ott egynél több pakli mellett, így ismét változatosra sikerült az első tíz, ami persze már a mezőny összetételéből is következett.

Tippjátékunkban ezúttal azt kérdeztük, hogy hány lappal fog bővülni a tiltólista a versenyt követően – a kérdés nehézségéből adódóan ezúttal a három “legközelebbi” tippelőt jutalmaztuk félárú indulási joggal. A három szerencsés Erdős Viktor, Szili Béla és Dávid Máté voltak (utóbbi továbbviheti ezen jogát, hiszen a legjobb amatőr cím mellé ingyenes nevezés jár), ők jártak a legközelebbhez a 106-hoz – ennyi lappal kevesebből lehet majd “gazdálkodni” az augusztusi versenyünkre.

Az új tiltólistát a délután folyamán külön bejegyzésben tesszük majd közzé – addig is tegyetek egy látogatást a lenti galériában.

Csető Zsolt

17 thoughts on “Versenybeszámoló – A gyűjtőgenerálás volt a nyerő az első Beszűkült látókör a versenyen

 1. Rendkívül élvezetes verseny volt, nagyszerű hangulattal! nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz a második fordulóban. Gondolom, agusztus 10-ére tervezzük, ugye?

 2. Iszonyat verseny volt. Kár, hogy a 2. fordulóban megkaptam az egyetlen Korlátozást a mezőnyből. Még nagyobb kár, hogy a vele játszott háromból két meccsen is megtörtént a következő: ellenfelem kijátszik egy Őrző lordot, amit olyan jó lenne megfogni egy Béke megőrzésével, de sajnos nincs a kezemben (sadpanda). Körömben mit húzok? Hát persze, hogy Béke megőrzését… (evensadderpanda) Gratulálok a helyezetteknek, találkozunk a következő Beszűkült látókörön! 😉

 3. A múltkori blogos versenyre Bonyinak adtam kölcsön lapokat, meg is nyerte. Most pedig Ferinek, aki kora reggel hívott fel, amikor még aludtam. Ezek szerint megérte felkeltenie.

 4. Remek paklid volt János, le a kalappal! Le is mentettem, ha nem gond :).

  Tényleg nagyon ősi verseny volt, alig várom a folytatást. Kár, hogy a galetki legfontosabb kiegészítő lapjai halottak, de legalább az Orgling mágus használatával kinyírtam a bűzös lények térnyerését is :).

  Botond gonoszsága nem ismert határt a pakli összerakásánál, de tény, hogy kicsit besegítettem neki én is 🙂 Ezért került pl. a paklijába egy olyan Lélekgyűjtő, aminek 3 lapot kell tekerni XD. Bocsika.

  Amúgy a Békés izó Junior volt a paklijában, de ennek ellenére a Legendák völgyés is tiltva lesz? Előre látom egyébként, hogy milyen béna counterek fognak randalírozni a köv. versenyen. Ilyen Mytokronitok átka típusú lapok lesznek a legjobbak 😀 Jó lesz 🙂

 5. @János: igen, valószínű az lesz, de a héten mindenképpen lefixáljuk!

  @Viktor: az előző kiírásnál már szerepelt: egy adott lapnak minden verziója tiltott, ha rajta van a listán.

 6. Köszönöm az elismerést. A verda jó volt, a sofőr volt béna kissé, sajnos. Amúgy persze, nyugodtan, nem jogdíjas… 😉

 7. Grat Feri, Botond, Viktor meg mindenki, aki elégedett a szereplésével!

  Felvehetné velem a kapcsolatot az, akinek azok a jó kis Arochos tokenjei vannak. 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.