Ízelítő a következő Zén kiegészítőből

Szokásunkhoz híven ezúttal is elhoztunk nektek pár kártyát a soron következő minikiegészítő lapjai közül!

A legújabb Zénből ismét három kártyát ismertetünk meg veletek már a megjelenés előtt, a lapok között ez alkalommal egy hordaparancsnok, egy kontroll-lény és egy várva-várt, hiánypótló leszedés lesz terítéken.

egyugyu

Az együgyű: Ígéretesen indult karriere, a végére azonban talán kicsit túl lett gyengítve. Összefoglalva a lapot kijelenthetjük, hogy relatíve kis előnyért fizetünk túl nagy árat. A hat lapos kezdés jól hangzik, míg a plusz ÉP szinte elhanyagolható mértékű. Nyílt lapjaink és a magunkra rakott háló azonban olyan ár, melyet úgy vélem nem érnek meg az imént felsorakoztatott pluszok. Egy Terrgath-tal összevetve +1 lapért és 4 Ép-ért cserébe ellenfelünk folyamatosan képben lesz kézben lévő kártyáinkat illetően, és tudja, a meccs elején, amikor jól jönnek a plusz lapok, csak kettőt játszhatunk ki közülük. Arról már nem is beszélve, hogy Terrgath képessége, a semmizés, illetve más követők akadályozása így elsőre is hasznosabbnak tűnik. Ha nem az első három körre koncentráló paklit építünk, egy Nikolausz is jó lehet – nem látom egyelőre, milyen pakli mellett lehet ez a követő a legjobb választás. Mivel áldozható, A béke megőrzésével jól működhet – ha garantáltan behúzzuk a zöld countert, akkor nagyot szólhat az Együgyű is!

barsonygyilkos

Bársony gyilkos: Piros kontroll-lényből nem sok használható példány szaladgál, így meg kell becsülnünk az egyébként igen tetszetősre sikerült szörnyet. Aktívan érkezhet a második körben, és ha nem marad manánk sem kell féltenünk, korrektül bevédi magát az ellenfél terveitől. Lények nem okozhatnak neki bántódást, valamint se azonnalikkal, se counterekkel nem tudja kezelni az ellenfél. Mialatt leüti az ellenfél lényeit, szépen sebezgeti gazdájuk ÉP-jét is, szerintem abszolút hasznos lényt kapott Dornodon a személyében, használjuk bátran ezt a nyerstápot, tekintsünk rá biztos ölésként. Például a következő blogos versenyen már nagyot is szólhat, hiszen masszív ölőlényből a rengeteg tiltott lap miatt egészen kevés maradt. Reméljük ti is meglátjátok benne a potenciált, és hamarosan a versenyasztalokról is visszaköszön ránk a Bársony gyilkos!

neuroblaszt

Neuroblaszt: A lila szín kedvelői egyetérthetnek velem abban, milyen rég várt már a közönség egy ilyen típusú leszedésre. Chara-din nem volt teletömve azonnali lapleszedéssel idáig, a Neuroblaszt azonban tökéletesen illeszkedik a mostani lila deckekhez. Olcsó árfekvése van, és a leszedés mellé dobat is egy kártyát ellenfelünktől. A Martian repertoárjánál már kiderült, ha kellő dobatással játszunk, az sem gond, ha ellenfelünk választhatja ki egyik kártyáját a dobatás során, így ezzel azt hiszem itt sem lesz baj. Zanszilánkos idézési költsége az eddig kinyert csontokat, vagy a hátul veszteglő lényeinket remekül fogja alkalmazni, és ha Chara-din követős vonalba tesszük be, garantáltan lesz aki építse, de ha áldozni kell neki, akkor sincs nagy gond, egy fattyat ugyanis rögtön vissza is ad. Bármilyen lapot, illetve jelzőt leszed, korlát nélkül, és aki Zanszilánkos pakliba rakja, egyéb bónuszt is nyerhet a véletlenszerű dobatás képében. Összefoglalva: egy hiánypótló leszedésként tekinthetünk rá, ami remekül meg fogja állni szerintem a helyét a mostani metagame-ben, akár még egy Sokszínűségbe is beférhet! Újabb jelentkező a következő Beszűkült látókör formátum “nagy meglepetéslapja” kategóriában, ahol az Edralian deck még mindig egy játszható koncepció maradt a tiltott lapok dacára is.

Bíró Tamás

29 thoughts on “Ízelítő a következő Zén kiegészítőből

 1. Ennyire szükséges erőltetni Berényi Szabolcs “művész” úr illusztrációit? Komolyan egyik igénytelenebb mint a másik, nevetségessé teszik a lapokat…

 2. Szépek az illusztrációk azt kell mondjam.
  Amúgy a követő elsőre elég ratyinak tűnik, a másik két lap viszont kifejezetten tetszetős számomra ( főleg a Chd táp, az power papír ).

 3. Del, a grafikát illetően, most nincs is meg mindegyiknek a “védjegy makifeje!”
  Amúgy a hátér-mentes képekből már baromira elég lenne!

 4. Kár,hogy ennyire le lett gyengítve az Együgyű :/
  Nem értem mi a baj a képekkel,nekem kifejezetten tetszenek. Remélem a többi zénes lap is jó lett 🙂

 5. Az együgyű már az Istenek viadala tesztelésének első fázisában kipróbálásra került. Akkortájt jónak tűnt a szúnyogkontroll mellé, illetve gyűjtőgenerálós pakliban és más kontrollok mellé is ki lett próbálva viszonylagos sikerrel. Mire kijött, viszont a meta sokat változott, a korlátozás népszerű, szóval egy ideig pihenni fog ő is. De aztán meglepiből nagyot szólhat, nem temetném egyáltalán.

  A Bársony gyilkosnak tetszik az illusztrációja, végre kijön, már alig vártam a régi kedvencem :).

  A neuroblaszt meg egy nagyon jó lap, egy ideig még szinte broken is volt, amíg visszavehette magát, bizonyos szituációkat nagyon féreg módon lekezelt, szóval rákerült a kitétel.

 6. Fasza, még egy zénes hordaparancsnok, ami nem jó sehova. Remélem a többi 7 (vagy csak 6?) lap többet tud femutatni az Együgyű együgyűségénél.
  Viszont a másik kettő tényleg tápos lett.

 7. Mondj egy hordaparancsnokot, ami nem jó sehova?? Mindegyiket vetették már már be versenyen, és ha nem is nyertek vele, eredményt mutattak fel, a legtöbb hp-ban igen magas potenciál van még mindig.

  Az együgyűt meg bizonyára már xarrá tesztelted és ezért jutottál erre a következtetésre…

  Amúgy a 2-3. lap nagykieges ritkának készült eredetileg, szóval már ezekért érdemes kibontani a zéneket!

 8. szerintem sem rossz az együgyű még így korlátozva sem, és a kép is jó.gondolom trinigan miatt kellett oltani rajta.

 9. Nekem nicsn bajom a grafikákkal viszont azt az “öld meg anyád nehéz fémes “szárnyacskát felejetsük már el örökre, nagyon idegesítő. Nem giaz, hogy nem férne el a lapon, hogy aktívan jön játékba.

  A chdn lap jó lesz a Zsz pakliba, de edrába már most meg lehet modani, hogy gyenge.

 10. Bármi is lesz a szárnnyal, ez a Zén már ki volt nyomva ugyanúgy, amikor megjelent az első, így lehetőség nem volt még a változtatásra.

 11. Én egyelőre pont az együgyűbe érzem azt, hogy van benne fantázia,de persze nem egy standard kontrolos vonalba.
  Gyilkosnak vannak jó képességei,de ha végiggondoljuk egy kontrolt nem fogja zavarni az a lény ami majd jól megöli 5 kör alatt:S.Trinigan is és dal is elkombózik mellette,edrát megint hidegen hagyja, ködös visszaveteti tehát nem érzem, hogy attól, hogy kapott egy AM-et meg azonnali immunitást most parát okozna.A másik képessége pedig ugye főleg lényes deckek ellen fog megmutatkozni(már amelyik akar őrposztból nyerni egyáltalán) amik ellen pont tempó hátrányba fog érkezni(keltető és járj ellen már csak 3. körben) Kf deck ellen meg akkor amikor már lent van egy doronydudás vagy csillagszórós lény vagy neadjisten egy kerkalak.Mellesleg a lényes deckek ellen nem sokat ér az azonnali immunitás mert megoldják másképp.
  A lila papír meg nem rossz nem rossz,de zsz elsősorban pörögni akar és nem leszedegetni meg dobatni kontrolba meg lehet kicsit lassú:S De lehet rosszul látom és rámcáfol az elkövetkező pár hónap.

 12. a gyilkost én sem érzem, hogy hova lenne jó. manapság lejön 3ért, és nézhetsz, ahogy megesznek hátulról. Köd dekk meg előkeres egy bomtar trükköt, és próbálhatod megoldani te a gyilkosodat.

 13. 2 lény leüti, de mindkettőnek min 4es sebzése kell, hogy legyen…szóval nem olyan könnyű feladat:) Sztem jó az a lény.

 14. Az együgyűben látok fantáziát. Én biztosan valami nagyon durván klasszikus kontrollt képzelnék el mellé. Mármint az oldschool béklyós vonalat. Szerintem simán játszható koncepció lenne a mostani környezetben. A plusz két épt simán kihasználnám gemina könnyeivel és kb kapok is egy korrekt erőforrást ami mellé abban a körben úgysem nagyon akarok több lapot kijátszani….befér a fehér nyilván és akkor ott van a felismerés meg az utazás aztán az ellenfél se pörög úgy az első pár körében….nem tudom szerintem nem terror a kéz mutatása ha jól van összerakva a pakli. Főleg ha azt vesszük hogy 6 lappal kezdesz max ha húzol kyorgot akkor átadják a kezdést. Kicsit amolyan Krigis 2.0, csak a drágítás helyett ad még 2épt is. Egyszerűen nem olyan lapokat kell betenni a pakliba amik az ellenfél játékától függenek, azaz lapkijátszások számától stb…mert akkor nyilván kiütközik a követő hátránya hogy látják a kezünket. Ha tudsz mutatni egy olyan kezet ami kvázi mindent megold, akkor kb az ellenfél eldöntheti h melyik a kisebbik rossz…aztán majd úgy játszik. Egy követős deck ellen az alap 2 lap előny az nagyon adja szerintem, úgyhogy tipikus metafüggő lap lesz. Bizonyos versenyeken majd nagyot fog szólni. A lila leszedés meg egy eszméletlen hiánypótlás ami már nagyon kellett. A bársongyilkos meg nem olyan rossz, de igazából tipikus zénes töltelék.

 15. Az Együgyűhöz én így elsőnek antimágiás paklit raknék. Ott úgyis meg kell mutatnom a kezem, és az első néhány körben olyan hú de nagy pörgést sem fogok produkálni.
  A gyilkost le lehet mérgezni, el lehet lopni, asztalról működő képességekkel, általánossal le lehet kapni, de azért azt be kell látni, hogy eléggé jól védett lett őkelme.
  A lila lap azonban szerintem is nagyon jó, nem találtam rajta kivetni valót.

 16. Nekem a Bársony gyilkosból a régi képe jobban tetszett 😦

  Egyébként a harmadik lapban érzem a legtöbb potenciált, zanszilánkok közé egyenesen imádni fogom. A másik kettő érdekes lap, de még nem tudom, hogy viszonyuljak hozzájuk.

 17. Apam, nem hittem volna h van az orszagban Horchernel szarabb “grafikus” de nem csalodtam a beholderben megtalaltak Berenyi “muvesz urban” Gratulalok 😀

 18. Amugy nem értem miért szapuljátok annyira a rajzokat , sztem sokan nem tunának ilyet rajzolni. Az együgyű rajza nagyon szép, sztem legalábbis.

  Amugy meg sztem Ruzsinszki Zsoltnak a rajzai a legszebbek a HKK-ban.

 19. @ Juhász Ferenc: szerintem a lila papíros hosszabb távon lesz frankó, mert az ugyan igaz, hogy a jelenlegi zanszilánkos paklik inkább pörögni akarnak de ennek oka az hogy a jelenlegi lapkészlet ezt támogatja.
  Ha kijön több zszilánk IK-jú kontrollos lap akkor lassan elképzelhető lesz egy kvázi zanszilánkos kontroll, ahol felértékelődhet a szerepe alternatív erőforrásoknak (és amikor már megtermeltük az előnyt szépen komótosan előszedjük a gombát, lekapjuk róla a jelzőket és lövünk egy szolid 30-ast). Ha ez eljön akkor szerintem ez még frankóbb kis papír lesz.

  Amúgy nekem is bejön az Együgyű rajza, mondjuk a hátterek tényleg lehetnének kicsit komplettebbek…

 20. Van berényinél rosszabb “grafikus”, Váradi János személyében. Ez a két ember futószalagon dobálja a képeket, ráadásul ugyanarra a rossz sémára készülnek, modellező programmal készített alakra sablon effekteket dobnak rá és kész a kép. Váradi még arra sem fecsérli az energiát, hogy a képekhez legalább különböző modelleket használjon, ne ugyanazokat tegye be más pozícióba. Zén menyasszonya, Manakulacs, lehetne sorolni… mind ugyanaz, és nem hinném, hogy egy óránál többet dolgozott vele.

 21. No és ha bedobok egy spektrális manipulációt az Együgyű mellé? Feltételezem akkor is kárpótol négy manával a fehér kis lapocska ha az együgyű miatt nem jön létre sikeresen.

 22. @Nagy Dániel Márk: nem egészen erről van szó,ha létrejött a két lapod sikeresen,már meg sem próbálhatod kijátszani a spektrálist

 23. Alapvetően erősnek gondolom az együgyüt a képessége miatt. A probléma leginkább ott mutatkozik, hogy a +lapra és a +2 ép-re építesz, amikor ezt a koncepciót választod és egy átkozott követő / semleges csatamező ellen a koncepció nem jön létre (-2 lap, -2 ép).
  Szerintem komoly játékerőt kíván a lap, hiszen egészen másképp határozom meg a kijátszott lapokat (főleg a reakciókat) ha tudom, hogy az ellenfél ismeri a kezem. Vajon ezt azért játsza-e ki, mert ki akarja szedni az erőst, esetleg szeretné ha már lenne sikeresen kijátszott két lapom, hogy garázdálkodhasson? Elég szépen meg lehetne vezetni vele az ellenfelet, hogy ne optimális sorrendben pakolja ki a kártyáit…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.