Randomlap

Vannak lapok, melyeknek az idő múlása meg sem kottyan – sőt!

A lapok evolúciója, és ezáltal a régebbi kártyák kikopása természetes folyamat a HKK-ban: az új, erősebb jövevények felváltják a régieket, folyamatosan görgetve ezáltal az aktív lapkészletet. Vannak olyan kártyák azonban, melyek akár hosszú éveken keresztül gond nélkül kiállják az idő próbáját: vagy azért, mert hiánypótlóak (pl. Óriás patkány), vagy pedig azért, mert egész egyszerűen lehetetlen – pontosabban inkább értelmetlen – “felülről kompatibilis”, vagyis egyértelműen erősebb lapot kiadni az adott funkcióra (pl. A gyenge ereje).

elozonlesVan emellett egy szűk csoport, amely – kissé ellentmondásosan – a lapok evolúciójának köszönheti fennmaradását: tipikusan ilyenek azok a lapok, melyek a környezet olcsóbbodásával egyre erősebbé válnak. Ilyen mai alanyunk is, az Elözönlés, amely önmagában ugyan nem feltétlenül tartozik a legolcsóbb kártyák közé (2 VP persze szerencsére még nem a világ), hatékonysága azonban egyre inkább növekszik.

Nyilvánvalóan egy lényes-kombós pakli alapkellékéről beszélünk: anno a Morq Fan Gor deck egyik kihagyhatatlan spoilere volt, amely az 1 VP-s kulcslapokat (a galetki mellett a Kronopókot) igen nagy hatásfokkal kereshette. Máshol nem igen bukkant fel gyakran, egyre inkább érdemes azonban szem előtt tartani, hiszen minél jobban elszaporodnak a 0 és 1 költségű lények, annál nagyobb lehet az ereje – 2 VP-ért két-három lényt kikeresni azért a mai lapokhoz viszonyítva is igen jó kis biznisz.

Érdemes tehát agyalni azon, hogy mi mindenre lehet jó ez a barna keresés, egy kevéske segítséget pedig mi is nyújtani fogunk hamarosan: egyik közelgő paklileírásunk előszeleként tártuk elétek ezt a lapot. Folytatás hamarosan!

Csető Zsolt

3 thoughts on “Randomlap

  1. Az említett pakliba tényleg jó lap, de sehol máshol nem tudom elképzelni. Nagyon komoly feltétel hozzá az, hogy a kezemben lévő lapok FELÉT nézi. Két darab 1 VP-s lap esetében ehhez négy lap kell a kezembe, ami a játék elejét leszámítva nagyon kis eséllyel fog bekövetkezni. Ha pontosan annyi összesített IK-t nézne, mint amennyi darab lap van a kezemben, úgy már használható lenne máshol is.

  2. Baluka, felfefelé kerekít, tehát már három lapnál elö lehet keresni két egy vp-s lényt.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.