Aranyi kezdés után Pécsett maradt a cím – beszámoló a 2013-as Nyugat-Magyarországi HKK Találkozóról

Részletes beszámoló Szabó Andrástól.

Ahogy minden évben, úgy az idén is megrendezésre került a Nyugat-Magyarországi HKK Találkozó, melyről az esemény szervezője, Szabó András egy rendkívül részletes beszámoló keretein belül mesél most nektek. Jó olvasást hozzá, és ezúton is köszönjük a tartalmas irományt!

* * *

minervaAz idei évben is megrendezésre került az immáron hagyománnyá váló elő-Nemzeti Bajnokság, azaz a Nyugat-Magyarországi HKK Találkozó! Ezúttal – a tavalyi évhez hasonlóan – Pécs vállalta magára a szervezés feladatát, ami idén nehezebb feladatnak ígérkezett az állandó helyszín hiánya miatt. Azonban a problémát sikerült megoldani, és Pécs egyik legrégebbi könyvtárában, a Minerva Könyvtárban játszhattunk. Bőven volt helyünk, kényelmes körülmények között játszottunk, azt gondolom, minden szempontból ideális helyet találtunk magunknak.

Ami a létszámot illeti, ezúttal 20 ember jelent meg. A helybéliek száma kicsit a tavalyihoz képest csökkent, ez főleg annak tudható be, hogy többen Németországban voltak külföldi gyakorlaton, illetőleg Török Peti hiánya is azért érezhető volt, mind játékosként, mind címvédőként örültünk volna, ha itt van. Akik viszont kicsit pótolták a létszámot, azok a Pécsen kívüliek: az öt budapesti játékoson kívül Bajáról, Kaposvárról és Békéscsabáról is érkezett játékos. Koltai Gábort és Dömény Balázst külön megemlíteném, ők először vettek részt pécsi versenyen – őszintén remélem, hogy nem utoljára! No de térjünk vissza a rendezvényre! Ami a versenyeket illeti, úgy gondoltuk, hogy az első két nap a Nemzeti Bajnokság formátumát követi (egy extra tiltott lappal a második napon), a harmadik napos draft viszont – elsősorban a viszonylag drága nevezési díjak okán – a két legújabb kiegészítőből volt. De – ahogy az lenni szokott – ez a háromnapos versenysorozat nem csak a kártyákról szólt, számos másfajta vetélkedőn mérhették össze a tudásukat az itt lévők, ingyen vagy minimális nevezési díjért. Nézzük is meg, mi történt a 3 nap során!

 

Sokszínű és egyszínű paklik diadala – a hagyományos verseny

Az első nap semmilyen korlátozás, trükközés nem volt, sima, egyszerű hagyományos verseny volt. A paklik igen változatos képet mutattak, ahogy a követők, szabálylapok is! Nézzük, miből mennyi volt:

 • Szabálylapok: 4 Ősi rúna, 2 Hegymélyi keltető, 2 Sokszínűség, 1 Semleges csatamező, 1 Hálócsapda, 1 Lassan járj!, 1 Szűk esztendők, 1 A fájdalom szépsége, 1 Lépéselőny, 1 Korlátozás

Látható módon szinte mindenki használt valamilyen szabálylapot, elvétve fordult elő olyan, hogy valaki nem. Ezzel együtt az Ősi rúna használata mégsem volt igazán kifizetődő, extrém módon korlátozó szabálylap viszonylag kevés volt, így könnyen rá lehetett faragni a Rúnára, a végeredményben ez látszik is, a mezőny első felében összesen egy Rúnás deck volt.

 • Követők: 3 Átkozott követő, 2 Chara-din követője, 1 A teknősök öregapja, 1 Raia követője, 1 Edralian, 1 Molluszk, az ócskás, 1 Kragoru familiárisa

Követő jóval kevesebb jelent meg, csak a játékosok fele használt valamilyet, ebből ráadásul három az ’ellenkövetőt’ vetette be, ami gyakorlatilag csak a mezőny harmada ellen volt jó valamire, így ez sem biztos, hogy a legjobb döntés volt összességében.

Nézzük meg a paklikat ’induló lapszám’ szerint. Öt lappal induló deck alig-alig volt, még a klasszikusnak mondható Triniganos és Dalos deckek is inkább a Rúna mellett tették le a voksukat, így csak a Sokszínűségek tartották meg az öt lapot. A két Sokszín deck azonban igen eltért egymástól, az egyik 45 lapra kihegyezett ködös deck volt, a másik viszont többlapos, inkább good stuff jellegű pakli.

Négylapos deck volt a legtöbb, nézzük meg, hogy pontosan milyenek:

 • trinigan_manakonzervatoraTrinigan deck Ősi rúnával
 • Harcostárs-Molitár dob kombó pakli Ősi rúnával
 • Dal deck Ősi rúnával
 • Edralian kontroll A halandóság átlépésével
 • Teknős pakli A teknősök öregapjával
 • Auto-deck Hálócsapdával
 • A fájdalom szépségés kombó deck
 • Élőholt pakli Átkozott követővel
 • Raia kontroll-horda Raia követővel
 • Semleges csatamező pakli
 • Lépéselőnyös KF-pakli.
 • Molluszkos pakli

Ami a háromlapos paklikat illeti, legtöbbször korlátozó szabálylapok és valami koncepció-teremtő követő jelent meg. A klasszikus lényes, kissé antimágiás vonalat három deck is megjelenítette, egyik Chara-din követőjével és Hegymélyi keltetővel, a másik kettő azonban 1-1 helyen változtatott ezen, egy pakli Chara-din követő helyett Átkozott követőt használt és a lila színre kevésbé épített, egy másik pedig a Keltetőt cserélte Szűk esztendőkre és több aktívan játékba kerülő lapra épített. A háromlapos deckkek között volt még Kragoru familiárisa + Lassan járj!, valamint Átkozott követő + Ősi rúna köré épülő tárgy pakli is.

Kétlapos deck egy volt, egy A halandóság átlépésére épülő Korlátozás pakli.

A verseny hat fordulón keresztül zajlott, és a végén 100 százalékos játékos is lett.

A végeredmény

sokszinusegI. Aranyi Ákos (paklilista)

Köd pakli Sokszínűséggel.

II. Simon Richárd (paklilista)

Raia pakli Raia követőjével.

III. Moschnitzka Ádám (paklilista)

Kontroll pakli Sokszínűséggel.

IV. Szabó András (paklilista)

Xenó pakli Hegymélyi keltetővel és Chara-din követőjével.

V. Béres Gergely

Triniganos kontroll Ősi rúnával.

VI. Dömény Balázs

A halandóság átlépésés pakli Edraliannal.

Mint látható, az első négy helyen vagy Sokszínűségek, vagy az istenek követőivel felszerelt, főleg egy színre épülő paklik jelentek meg.

Érdekesség a versenyről

 • Simon Richárd egyszer Xenó bilincsmester mellett tette ki a Spektrális manipulációt, hogy az egy angyalt termelve többet üssön, és végül ez nagyon kellett a győzelméhez.

A napot egy műveltségi vetélkedő követte, melyen négy három fős csapat indult. A feladat egyszerű volt, három forduló alatt a lehető legtöbb pontot kellett szerezni. Az első feladatban a szerencsetáblát forgatva kellett minél, jobb mezőket kiforgatni és a bent rejlő kérdésekre helyesen válaszolni. Volt néhány kísértés mező is, ahol ingyen pontok és fix ajándékok közül lehetett választani, de az ajándékok nem nagyon csábították el a versenyzőket. Majd olyan kérdések jöttek, melyekre 8 válaszlehetőséget adtam, amiből 4 helyes és 4 helytelen, és a játékosoknak „fogadni” kellett egy válaszlehetőségre az addig megszerzett pontjaik segítségével. Végül egy kis memóriajáték keretében újságcikkeket kellett egymásnak átadni, majd kérdéseket tettem fel a tartalom kapcsán, végül el kellett dönteni az újságcikkekről, hogy igazak-e, vagy az én fejemből pattantak ki. A műveltségi vetélkedő feladatait ezúttal nem adom ki, mert még szeretném őket máshol is használni. 🙂 A versenyt végül nagy fölénnyel az Aranyi Ákos – Csire Krisztián – Farkas Gyula hármas nyerte, akik értékes ajándékokkal, kiegészítőkkel és kódos lapokkal gazdagodtak ezáltal.

 

Három a magyar igazság – második nap

A második napon A sokszínűség jutalma versenyt szerveztünk. Szerencsére mindenki maradt a második napra is, és napközben sem ment senki haza, így kilépők és erőnyerők nélkül lehetett lejátszani az egész napot. A szabályok egy az egyben megegyeztek a Nemzeti Bajnokságéval, annyi kivétellel, hogy a Vlagyimír szekercéje még a tiltólistán foglalt helyet. A metagame itt is érdekesre alakult, főleg az lepett meg, hogy a Sokszínűség formátumon szinte mindenki által stabilnak vélt Edraliant senki sem vállalta be. Ez pedig jó lehetőség volt arra, hogy a háromlapos deckek előre törjenek korlátozó szabályapjaikkal – mint azt később látjátok, ez sikerült is. No de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük először, milyen narancssárga lapok jelentek meg a második napon.

 • Szabálylapok: 2 Hálócsapda, 2 Hegymélyi keltető, 2 Korlátozás, 2 Lassan járj!, 2 Zarknod bilincse, 1 Zarknod börtönében, 1 Ősi rúna, 1 Szűk esztendők, 1 Lépéselőny

Meglepő módon ezt a formátumot is a szabálylapok uralták, holott egylaposon gyakran inkább egyfajta sajátos követő-metagame szokott kialakulni. Amiben viszont eltért az előző naptól, hogy a tiltó szabálylapok nem domináltak, összesen egy Ősi rúna jelent meg az asztalokon.

 • Követők: 3 Terrgath, 2 Kyorg ősmágus, 2 Chara-din követője, 1 Krigis, a lélekkufár, 1 A halhatatlanok nagymestere, 1 Manafamiliáris, 1 Az ősök famulusa, 1 Az álmok mestere

Látható módon a követők száma is nagy volt, ebből következik, hogy a háromlapos kezdés is viszonylag nagy számban fordult elő ezen a versenyen. Azért a klasszikus Terrgath is sokszor megjelent, ami immáron nem csak az Edralian ellenlapja volt, meg egy olcsó semmizés, hanem a Chara-din követő ellen is volt keresnivalója.

Nézzük, hogyan alakultak a kezdő lapok száma szerint a paklik. Ezúttal láthattunk egy hatlapos decket, egy köd paklit, természetesen Krigis, a lélekkufárral, aminek a hátrányát kevésbé lehet érezni a köd képesség mellett.

terrgathÖtlapos pakli négy is megjelent az asztaloknál, mindegyik alapvetően kontroll pakli volt: három Terrgathot használt, egyikük pedig semmit, hanem a sima öt lapnál maradt, talán a Csatamezők és Átkozott követők miatt, de ezek közül egyik sem jelent meg az asztalokon.

Négylapos paklikkal is találkoztunk, bár jóval kevesebbel, mint tegnap. De volt azért két alapvetően gyűjtőjátékra épülő Zarknod bilincse, egy galetki pakli Az ősök famulusával, egy good stuff deck Hálócsapdával és egy Lépéselőnyös KF-tárgyas deck is.

A háromlapos deckek meglepő módon domináltak a második napon. Két pakli is Kyorg ősmágus + Lassan járj! köré épült, habár a két deck színei között azért jelentős volt a különbség. A Hegymélyi keltetőt is ketten vállalták fel, de itt már a követő különbözött, láthattunk egy inkább stabilitásra törekvő, A halhatatlanok nagymesterével összerakott koncepciót, és egy gyors ölésre alapozó, Chara-din követős, kétharmad részben egyszínű pakli (úgy is mondhatnánk, egyik deck volt a jó védelem, a másik a halál 🙂 ). Háromlapos paklik között láthattunk még Chara-din követője + Szűk esztendők köré épülő lényes paklit, Manafamiliáris + Hálócsapda good stuff decket, valamint Az álmok mestere + Ősi rúnás vízió paklit.

A két lapos kezdést is bevállalták hárman, ketten Korlátozást, egyvalaki Zarknod börtönét használt mellé, ezek a paklik viszont a mezőny második felében végeztek (a korlátozásnak ez a környezet most abszolute nem kedvezett).

Az izgalmas versenynek ezúttal a legnagyobb érdekessége talán az volt, hogy az első két helyezett az első fordulóban játszott egymás ellen, majd ezután egyikük sem talált a továbbiakban legyőzőre. Nézzük, milyen végeredmény született.

A végeredmény

kyorg_osmagusI. Aranyi Ákos (paklilista)

Lassan járj! + Kyorg ősmágus.

II. Szabó András  (paklilista)

Xenó pakli Hegymélyi keltetővel és Chara-din követőjével.

III. Csire Krisztián  (paklilista)

Gyűjtőgenerálós pakli Zarknod bilincsével.

IV. Király Zsolt  (paklilista)

Lassan járj! + Kyorg ősmágus.

V. Bognár Bálint

Kontroll pakli Hálócsapdával és Manafamiliárissal.

VI. Schróth Dániel

Kontroll pakli öt lappal.

Látható, hogy az első hat helyezett paklijainak kétharmada három lappal kezdett, erre azért előzetesen nem sokan számítottak.

Érdekességek a versenyről

 • Eperjesi Gábor és Véber Roland Szem szimbóluma igen komoly vándorláson esett át. Rolandnál egy Molekulabitorló elvette a Szem szimbólum képességét, ami egy Csábos áldozattal átkerült Gáborhoz, majd egy Tolvaj klántaggal vissza Rolandhoz.
 • Schnell Krisztián 22 percet gondolkodott egy körén, de a köre végén kénytelen volt bedobni meccset, mert nem tudott fordítani az álláson.
 • Szabó Ricsi fair play díjat érdemel, miután döntetlen állásnál, felmérve a helyzetet, hogy nem tudná megverni a Gergőt, bedobta neki a meccset. Mivel a harmadik fordulónál tartottunk, és Ricsi azon a napon előtte összesen 1 pontot szerzett, még az első napi 12 pontja mellett is kockázatos lépés volt ez tőle.

Aranyi Ákos nem kizárt, hogy a háromnapos találkozók történetében rekordot ért el, hiszen 36 ponttal, 100 százalékos teljesítménnyel jutott be a harmadik napra, tudtommal ilyen még nem fordult elő sosem. A második helyen végző Szabó András is jól teljesített mindkét napon, a 3-6. helyezettek azonban az előző nap a középmezőnyben vagy még lejjebb helyezkedtek el, és a tegnapi dobogóközeli játékosok pedig visszacsúsztak, így igen szoros középmezőny alakult ki, nagyon kevés pont döntötte el, ki lesz a 12 továbbjutó (a 3. továbbjutó és az első kieső 13. helyezett között összesen 6 pont volt). Egyébként a második nap legnagyobb fellángolása Schróth Dánielé volt, aki az első napi 18. helye után a második napon 6. lett, ezzel adva meg magának az esélyt a továbbjutásra (az utolsó 3 fordulóban szerzett 9 pontot), az első nap után a legnagyobb bukás pedig Simon Richárd nevéhez fűződik, aki a második helyét követően egy 15. helyet ért el, de még így is oka volt bizakodni a továbbjutásban. De az sem volt mindegy, ki hányadik helyen jut tovább, hiszen az első két helyezett +3, a harmadik-negyedik +2, az ötödik-hatodik +1 ponttal gazdagodott.

Az első két nap végeredménye

I. Aranyi Ákos – 36 pont
II. Szabó András – 27 pont
III. Moschnitzka Ádám – 22 pont
IV. Dömény Balázs – 22 pont
V. Béres Gergely – 21 pont
VI. Bognár Bálint – 21 pont
VII. Szabó Richárd – 20 pont
VIII. Csire Krisztián – 19 pont
IX. Simon Richárd – 18 pont
X. Király Zsolt – 18 pont
XI. Tács Miklós – 18 pont
XII. Schróth Dániel – 18 pont

A verseny igazi vesztese Farkas Gyula volt, aki mindkét nap külön-külön továbbjutott volna (első nap 7 ponttal éppen a 12. helyen volt, a másodikon 9 ponttal a 9.), viszont az összesített pontszáma kevés volt azokhoz a versenyzőkhöz képest, akik az egyik napon gyengélkedtek, de a másik napon jó helyen végeztek.

A napot egy fantasztikus Activity-party zárta, nehéz, sok kihívást jelentő feladványokkal, de nagyon értékes nyereményekkel. Bár a feladványok kétharmad arányban HKK lapok és egyharmad arányban személynevek voltak, volt, aki ezt nem érezte, mert szinte végig személyeket húzott ki. A játék újdonsága a tavalyiakhoz képest az volt, hogy néhány joker-kártyával egy velem vívott párbajban az elvesztett pontokat vissza lehetett nyerni. Ez azonban nem volt egyszerű, Dömény Balázson kívül senki sem szerzett így pontokat. A versenyt végül a Király Zsolt – Dömény Balázs páros nyerte, akik egy csomó ajándékkártyát is kiforgattak, így a végén 4 csomag HKK kiegészítővel, 1-1 beülővel egy pécsi versenyre, valamint egy csomag bon-bonnal zárták a napot! Megérte ezen is részt venniük!

 

Harmadik nap – a draft

A harmadik napon a legjobb 12 volt, aki részt vehetett a draftversenyen, ez azonban nem jelentette azt, hogy a többiek számára ne lettek volna különböző játéklehetőségek.

A nap néhány eredményhirdetéssel kezdődött, először a HKK kvízekkel, ahol nagyon szoros eredmény volt, 2 ponton belül volt egymáshoz képest négy játékos is. A végeredmény végül így alakult:

I. Moschnitzka Ádám és Eperjesi Levente holtversenyben
II. Eperjesi Gábor
III. Béres Gergely

magikus_kabalaLaptervező versenyünk is volt idén, csak sajnos elég kevés jelentkezővel, ahogy az illusztrátor-versenyen sem indultak sokan, de azért lehetett győztest hirdetni. Végül mindkettőt Eperjesi Gábor nyerte saját illusztrációjával díszített lapötletével, mely a HKK laptervezők Facebook-csoportjában megtekinthető lesz.

Ezenkívül egy HKK-rejtvényt is meg lehetett oldani, ahol mi döntjük el, hogy mi a paklink legfölső lapja, és úgy kellett egy kör alatt nyerni egy nem olyan könnyű szituációban. Végül ketten adtak be megoldást: az egyik Bognár Bálint volt, aki a feladat egyik kiskapuját találta meg, amit nem mondtam ki, (bár reméltem, hogy mindenki számára evidens, hogy nem kiskapu-keresésről szól a verseny), mondván, hogy nem tüntettem fel, hogy az ellenfélnek hány lap van a paklijában, ebből következően egy sincs benne, ezért Préselés a fölső lapja és nyer. Moschnitzka Ádám viszont az általam is tervezett megoldást vázolta fel, minden opcióra kitérve teljesen pontosan.

A HKK kvízeket és rejtvényt itt megtalálhatjátok, így akár ti is játszhattok vele egy jót! A rejtvény megszerkesztéséért köszönet Varga Károlynak!

Kvíz 1 | Kvíz 2Rejtvény

Végül pedig egy kódfejtő játékon vehettek részt a döntőbe nem jutó játékosok, ahol öt feladat teljesítésével kellett öt betűt megtalálni, amik kiadták azt, hogy találnak egy ultraritkát. Aki jól gondolkodott, az a női WC-ben találta végül meg a díjat rejtő borítékot. Akit érdekel, hogy milyen feladatokat kellett megoldani, itt megtekintheti. A verseny a rendezvényen versenyzőként nem induló, csupán vendégként részt vevő Pécsi Szabolcs nyerte meg, aki reméljük, jövőre már a versenyzők soraiban lesz.

No, de térjünk vissza az utolsó nap igazi megmérettetésére, a draft versenyre. Az asztalok, amiknek beosztását már egy nappal előre tudni lehetett, így néztek ki:

1. asztal

varkaudarkolyokAranyi Ákos (+3 pont)
Dömény Balázs (+2 pont)
Béres Gergely (+1 pont)
Csire Krisztián
Simon Richárd
Schróth Dániel

2. asztal

Szabó András (+3 pont)
Moschnitzka Ádám (+2 pont)
Bognár Bálint (+1 pont)
Szabó Richárd
Király Zsolt
Tács Miklós

Érdekesen alakult, hogy az egyik asztalon szinte csak helybéliek voltak, a másikon pedig szinte mindenki Pécsen kívüli, de azért, méltón a Jin-Jang elmélethez (ami meg ne kérdezzétek, hogy hogyan jön ide, mert fogalmam sincs), azért volt egy kis átfedés a két asztal között. A két asztalnál egészen máshogy viszonyultak a követőkhöz, szabálylapokhoz: az egyik asztalon rendre ötlapos deckek voltak, ha jól tudom, egy Sheran és egy Fairlight követő jelent meg, addig a másik asztalnál 3 Fairlight követő volt és egy Leah követője, és összesen két ötlapos deck. A három forduló komoly izgalmakat hozott, és míg az első asztalnál az egyik pontelőnyből induló játékos kiesett, addig a másiknál a három pontelőnyös játékos ment tovább, igaz, Andrást csak a +3 pontja mentette meg a kieséstől.

Az asztalok végeredménye külön-külön:

1. asztal

titanpokI. Aranyi Ákos – 12 pont
II. Béres Gergely – 7 pont
III. Csire Krisztián – 6 pont
IV. Dömény Balázs – 5 pont
V. Simon Richárd – 3 pont
VI. Schróth Dániel – 0 pont

2. asztal

I. Bognár Bálint – 10 pont
II. Moschnitzka Ádám – 8 pont
III. Szabó András – 6 pont
IV. Király Zsolt – 6 pont
V. Szabó Richárd – 3 pont
VI. Tács Miklós – 0 pont

A szabályok szerint a két első helyezett, Aranyi Ákos és Bognár Bálint automatikusan a legjobb 4 közé jutottak, a másodikok pedig keresztbe játszottak a harmadikokkal. De nézzük meg most már kicsit, hogy kinek milyen koncepciója volt:

 • Aranyi Ákos sok Varkaudar kölyökre, KF-tárgyakra, valamint olyan hordalényekre építette a pakliját, mint pl. a Harcostárs, ezekből igyekezett egy gyorsan ölő decket összerakni.
 • Béres Gergely és Szabó András hasonló koncepcióval játszott, mindketten Sheran mérgező lényekre építettek, Fekete özvegyekre, Titánpókokra, Zanpókokra, igaz, egyik pakli sem lett komplex, annak ellenére, hogy különböző asztalnál játszottak. Gergely szedett ugyanis Sheran követőt és Sheran templomát is, viszont az olyan nemgyakori tápokból, mint a Méregdúsítás, Sheran oltára, Kóspalaki sajtolvasó egy sem volt neki. Ezen kívül Goblin kutatókra és csapdákra, meg Yeti remetékre alapozott. Andrásnak követője és Temploma nem volt, de 7 ezekből a nemgyakori lapokból volt neki, ő több varázslatot használt, és két színét 1-2 lap miatt tette be, Fairlightból egy Kyorg tudása, Dornodonból egy Vadász varkaudara és egy Dornodon kiáltása volt neki.
 • Csire Krisztián főleg Ködmönre, Fókuszpengére és sok kincses tárgyra, meg a KF-tárgyakra (köztük egy Vlagyimír szekercéjére) építette a játékát, valamint olcsó, KF-es lényekre
 • Bognár Bálint Fairlight követőjére és sok olcsó zanszilánkra épített főleg lila, fehér és sárga színekből, de azért egy-két Kegyetlen nap is megjelent nála. Ritkák közül többek között Hydron és Ouitlmen is terrorizálta az ellenfeleit.
 • Moschnitzka Ádám főleg a fehér zanszilánkokra és a Zanszilánkok kiegészítő orglingjaira építette a játékát, de megjelent az asztalán a Ködamulett és az Óriás purifikátor is, ezenkívül az Ikerfivérek és a Baghar korbácsa is fontos szerepet kapott paklijában. Talán ő használta legnagyobb arányban a Zanszilánkok kiegészítő lapjait.

Az elődöntőbe jutásért vívott másik két meccsen Moschnitzka Ádám 2-0-ra verte Csire Krisztiánt, köszönhetően főleg a Dranadáni kőtörőjének, a ’mirror deckek meccsét’ Szabó András nyerte 2-1-re, főleg a kétszeri kezdésnek köszönhetően.

A szabály szerint a rendszer innentől úgy volt kialakítva, hogy ha a két csoportmásodik jut tovább, akkor ők játszanak keresztbe a másik csoport elsőjével, tehát jelen esetben Moschnitzka Ádám Aranyi Ákossal, a Béres Gergelyt megverő Szabó András pedig Bognár Bálinttal. Az elődöntők (amelyek már 3 győzelemig mentek) végeredménye az alábbi lett:

Moschnitzka Ádám 3 – 1 Aranyi Ákos

Szabó András 3 – 0 Bognár Bálint

Mondhatjuk, hogy két meglepetés-eredmény született, hiszen az a két játékos, aki eddig 100 százalékos volt a drafton, vereséget szenvedett, Bálint ráadásul a csoportkörben 3-0-ra verte Andrást, így az eredmény megfordulása mindenképpen komoly meglepetésnek tekinthető. Játszottak eközben az ötödik helyért is, azt a mérkőzést Béres Gergely nyerte.

Ezt követően jött a bronzmérkőzés (érdekes módon ugyanaz a két játékos játszotta, aki tavaly) és a döntő, ám nagyon egyik sem vált szorossá, mindkét meccsen 3-0-s végeredmény született, Aranyi Ákos 3-0-ra verte Bognár Bálintot, Moschnitzka Ádám pedig egy hosszú és szoros, valamint két rövidebb meccset követően Szabó Andrást verte 3-0-ra.

Aranyi Ákos 3 – 0 Bognár Bálint

Moschnitzka Ádám 3 – 0 Szabó András

A 2013-as Nyugat-Magyarországi HKK Találkozó végeredménye

I. Moschnitzka Ádám
II. Szabó András
III. Aranyi Ákos
IV. Bognár Bálint
V. Béres Gergely
VI. Csire Krisztián

Tehát végül az első két nap dobogósai megtartották a dobogós helyezéseiket, csak fordítva, és Pécs egyetlen Nemzeti Bajnoka nyerte meg a Nyugat-Magyarországi HKK Találkozót, bővítve ezáltal eddig is széles repertoárját, András némi szerencsével és az első két nap kiváló teljesítményével végül megérdemelten lett második, Aranyi Ákos pedig akár a győzelmet is megérdemelte volna az első két nap után, de a draft és az egyenes kiesés kegyetlen játék, itt már nem sokat számít az első két nap hibátlan teljesítménye. Viszont így is gazdagodott 3 ultraritka lappal, 4.000 forinttal és a draftos lapjaival, ezen túlmenően a műveltségi vetélkedőn a győzelmével további két kiegészítőt szerzett, úgyhogy nem lehet azt mondani, hogy összességében elégedetlenül távozhatott.

A rendezvény idén is nagyszerű volt és már most rengeteg ötletem van arra, miként lehetne ezt jövőre még jobban felturbózni! Úgyhogy remélem, jövőre is támogatni fogtok abban, hogy megszervezhessem a versenyt, és eljöttök minél többen! Addig is, a dobogós játékosokkal találkozhattok a HKK Nemzeti Bajnokságon is (mondjuk nem azért, mert dobogósok lettek, hanem mert már korábban bejutottak 🙂 ).

15 thoughts on “Aranyi kezdés után Pécsett maradt a cím – beszámoló a 2013-as Nyugat-Magyarországi HKK Találkozóról

 1. jó beszámoló lett!
  jövőre is megyek.
  A 2. nap hatalmas csalódás volt az 1. napi 2. helyhez képest, a Terrgath borzasztóan pocsék volt a sok korlátozó szabálylap közé, egy Rúna sokkal jobb lett volna

 2. “Sajnos Aranyi Ákos paklijának listáját nem tudom leírni, révén, nem tudom elolvasni, de a 2-4. helyezetté megtekinthető.”

  Azt hittem már vmi Baka effektus ^^

 3. az 1. kvíz 2. kérdése miszerint:
  “Melyik istennek / klánnak nincs az ellenfél körét megszakító lapja?” hibás, mivel Bufa-nak nincs, és az nincs a válaszok közt feltüntetve.

 4. Továbbra is támogatnám (minden versenyen), hogy paklilista helyett sorba rendezett paklikról készített fénykép legyen (egyszerűbb linkelni is, versenyen sem kell várni a leírásra) -> névsor, linkelve a pakli és teljes képet kapunk;
  valamint javaslom, hogy linkeljétek be a fordulók párosítását is, hogy látható legyen milyen útvonalon jutottak el a helyezezettek a végeredményhez. Sokkal több információ, legfeljebb annyi munkával.
  Köszi Bubu a beszámolót, jó versenysorozat lehetett. Gratulálok a dobogósoknak, nagyon szép teljesítmény!
  Szerintem máskor törekedjetek a tökéletes egyezőségre, mert sok múlik pár tiltás eltérésen is a pakli választáskor. Főleg a draft esete problémás. Jó móka lehetett így is, csak nem lehet Nemzeti főpróbának nevezni.

 5. És hiányolom a döntőkről a kamerás felvételt (nem feltétlenül itt). Ha a személyiségi jogok a probléma, akkor ne vegyétek az arockat, csak a kezeket.
  Ennél olcsóbb reklám nem létezik. 50 lelkes önkéntes (aki még fizet is ezért!) egy sötét veremben kártyákat pattintgat az asztalra… Tanulni is lehet belőle + időtálló.

 6. Én is régóta szajkózom a videókra óriási szükség lenne.Persze nem épp ehhez a cikkhez kapcsolódóan hanem egyáltalán.Ha lenne kamerám komolyan mondom nekiállnék én is készítgetni teszt mecseket,de sajnos ez egyelőre nem megoldott részemről.

 7. A döntő egyik meccséről csináltam is videót csak elég ócska minőségben és még nem volt időm elküldeni Bubunak, my fault…
  Elvileg még1 meccsről készült videó, nem?

 8. Én elvileg készítettem volna videót, de sajna az öcsém az activity alatt lemerítette a kamerát( ami szintén nem lett kész, mivel az írásvédelmi kapcsoló a kártyán nem lett lekapcsolva:) + mellette egy rejtvényfejtő versenyt is figyeltem így nem jutott rá idő.
  Jövőre viszont lesz videó. Mégegyszer gratula bubu, szokás szerint jól megszerveztél mindent.

 9. Leinád

  A két felvetésedre akkor reagálok:

  Ha esetleg valakit érdekel, tudom rekonstruálni akár még utólag is, hogy a dobogósok milyen ellenfelekkel küzdöttek meg. Eddig ezt nem éreztem fontosnak, de így belegondolva tényleg tanulságos.

  A draft kérdésében viszont én mindig azt mondtam, hogy új kiegekből szeretnék draftoltatni, és ezt így gondolom a továbbiakban is. A nemzeti azért egy speciális helyzet, (meg a verőcei banzáj is, mivel az egy tábor is mellette, ami önmagában egy plusz motiváló erő), mivel a Nemzetin az emberek ingyen indulhatnak. Aki a 16-ba jut, fixen díjat kap, így azért kisebb a jelentősége annak, hogy a draft miből is történik.Ez viszont egy fizetős verseny, 3.500-4.000 Ft-os díjjal, pécsen kívülieknek ugyan olcsóbb volt, de nekik meg útiköltségük és étkezési költségük volt mellé. Azért jogosan merül fel bennem a kétség, hogy vajon lejönnek-e Pécsre más városokból azért, hogy Misztikus erőkből draftoljanak (még akkor is, ha mondjuk fejenként 500-1.000 Ft-tal olcsóbb a nev. díj). Főleg, mert külön csak az első 6 kap itt díjat, a 7-12. a draftból szerez magának lapokat, a többieknek meg maradnak a kisvetélkedők, tehát ezzel nagyon negligálnánk a 7-12. helyezett díját. Ráadásul azért nekem 3-4 héttel a verseny előtt meg kell vennem a kiegeket, ha ezt az ügyet személyesen akarom inétzni (nem vagyok fenn minden héten Pesten), viszont ekkor még nem fix. a létszám. És ha esetleg nyakamba marad mondjuk 8 kiegnyi Istenek viadala, az nem baj, majd kiosztjuk őket egy másik pécsi versenyen. De ha mondjuk 8 Újjászületés marad meg, akkor vagy egész Pécs utálni fog, hogy ilyet osztok díjként, vagy fölvállalok egy szép anyagi veszteséget saját káromra. Ezenkívül, bár én is szeretemelőnemzetinek nevezni az eseményt, azért ez mégis a pécsiekért is van. És a helybéliek közül általában 2-3 ember jut ki a nemzetire, de az idei 20 indulóból is, ha jól tudom 6 volt, aki a nemzetin is ott lesz, és ennyire nem akartam az ő érdeküket védeni a 14 másikkal szemben. Úgyhogy ezen okok kapcsán (hacsak nem lesz vmi óriási népharag, ami a régi kieges draftot követeli :)) draft terén, nemzeti ide vagy oda, én az új kiegeknél maradok. Az első 2 nap meg szolgálhatja a felkészülést.

 10. MrPit

  Azért a 4. válaszlehetőségből szerintem egyértelműen kitűnik, hogy az ottani 3 színről beszélünk.

  Egyébként tervezem, hogy majd 1-1.5 hét múlva a megoldásokat is kiadom, addig gondolkodjatok 🙂

 11. Bubu

  Nem kötekedésképpen, de akkor az kérdésbe bele kellett volna illeszteni, hogy az alábbi lehetőségek közül:)

  amugy jók a kérdések sokan el kellett gondolkoznom.

 12. Most már Ákos paklilistáját is olvashatjátok – én a hónapok során már többé-kevésbé megtanultam olvasni az írását, úgyhogy segítettem Bubunak. 🙂

 13. Javítottam, köszi!

  (Ádám nevét még koncentrálva sem nehéz elgépelni 🙂 )

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.