Paklileírás – Mágikus védelmű lényekkel

Avagy mit ér egy Kragoru familiárisa magában.

Az új Zén megjelenésekkor megpillantottam a szenzációsan kreatív nevű G’inyobot, és eszembe jutottak a régi szép idők, amikor a Kragoru familiárisa egymagában is megállta a helyét. Neki is fogtam, hogy összehozzak egy ilyen paklit.

Azoknál a követőkénél, ahol kettő az olcsóbbítás adott, hogy három manás lapokkal játszunk, de ha már a három manánál tartunk, akkor nincs más választás, Szúnyogírtással kell összerakni.

ginyobElőször a színeket kell kitalálni, mert már szinte minden színnek van olyan mágikus védelmű lénye, aminek használata indokolt lehet. Mivel G’inyobból indultam ki, ezért a Rhatt színt nem akarom kihagyni, főleg hogy elég jó Szúnyogirtásos kontroll lapokat találhatunk a fegyverarzenáljában. Tehát a három-három Szikrációt és Eltörlést nem szívesen hagynám ki. Az utóbbi kihagyásán el lehet töprengeni, mivel a követő a leszedés ügyet elég jól kezeli, de mindig jó, ha van egy-két extra leszedés a tarsolyban az ellenfél körére is, így nálam bent marad.

A Fairlight szín is alap, így nézzük át az itt lévő lapkészletet is. A kánterek közül A gyenge ereje kötelező, de itt találhatjuk a játék egyik legerősebb és legkeresettebb gyak-nemgyak kártyáját, a Cselvetést, ami hál’ istennek x-es IK-jú. De vajon van-e kellően erős lény a felhozatalában? És van! A nemrég megjelent Zankígyót elég erősnek érzem, hogy helyet kapjon a pakliban.

aranysarkanyFőleg a kontroll vonal miatt Raia lesz még a mi emberünk. Nagyon sok jó ellenvarázslattal rendelkezik, de találhatunk néhány egészen használható krag lényt is itt. Kezdjük a Solisar aurájával. Lapkánter nagyon olcsón egy kis hátránnyal – jöhet! Az erős ereje talán sosem fog kimenni a divatból, de nem is baj, már be is tettem a pakliba. A fehér mágikus védelmű lények mind óriásiak, és nem szívesen használnék belőlük három darabokat. Lássuk mik is ezek. Sárkány matróna: nagyon masszív lény, szinte megoldhatatlan, és ha mégis gond van, be lehet áldozni és 5 ÉP-t harap le az ellenfél életpontjaiból.  Az Aranysárkány igaz, hogy zanszilánkért jön, de hat egy kicsit azért már sok még úgy is, hogy kettővel olcsóbb a követő miatt. Az utolsó mágikus védelmű lény Augur uraság lesz, aki nem hagyja. hogy egykönnyen meghaljunk. Egy kis erőforrást is becsempésztem az Isteni kegy személyében.

Az utolsó színen elég sokat töprengtem. Szóba kerül a barna, főleg a Ködsárkány miatt, a kék, a fekete és a lila. Én Leah isten alattvalóinak szavaztam meg a bizalmat. A Sötét nagyúr annyira kemény ennyi manáért, hogy nem mehetek el fölötte. A most megjelent Jégsárkány is elég finom lesz, valamint a Kisebb jégdémon is jó szolgálatot fog tenni. Van még egy lény, ami sajnos nem fér már be színben, de nagy hiba lenne kihagyni, így egy Mardakor misztikushoz folyamodom, mert három Ouitmlent muszáj betenni!

A pakli

követő: Kragoru familiárisa

kragoru_familiarisa3 Szúnyogírtás
3 A gyenge ereje
3 Cselvetés
3 Zankígyó
3 G’inyob
3 Szikráció
3 Eltörlés
3 Isteni kegy
3 Solisar aurája
3 Az erős ereje
2 Sárkány matróna
1 Aranysárkány
1 Augur
1 Mardakor misztikus
3 Ouitlmen
3 Sötét nagyúr
2 Jégsárkány
2 Kisebb jégdémon

Egyik kedvenc koncepcióm a Kragoru familiáriására építő paklik. Remélem még visszatér fénykoruk. Mik a vélemények?

Varga Károly

7 thoughts on “Paklileírás – Mágikus védelmű lényekkel

 1. Én még Visherán gondolkodtam el kragoru pakliban, elég jó lehet, ha egy mágikus védelmű lény így kvázi két lapot szed le.

 2. Illetve sztem az Isteni kegy sem az igazi, hiszen 9 db első körös lényed van, + az eltörlés, nehéz döntéshelyzetbe lehet vele kerülni már az első körben.

 3. A kontrollos vonalat valahogy sosem éreztem a kragba, bár így nem olyan nagy para ha belövik a követőnket, mert a cunterekkel kihúzzuk addig míg le nem szenvedünk egy matrónát:D De sztem a a fekete-rhatt-kék-sárga/barna járjas kragban van a jövő:D első körös esszenciakapcsolt nagyurak meg jégsárkányok képmás és így tovább szerintem erősebb koncepció:D vagy ha mást nem én az esszencia kapcsokat raktam volna be mardakorral 😀

 4. Én a misztikus + Ouitmlen vonalat kihagynám, felesleges. A jégdémont a side-ba száműzném. Bár ennyi counter mellé, amúgy se létszükség. Kyorg tudás kihagyhatatlan. Kegy helyett erősebb a Vésztartalék, mert kisebb a kockázat.
  A matrónát inkább side-ba raknám, börtön-bilincs szerű deckek ellen. Helyette alapból +1 Aranysárkány + 1 Augur. Az előbbi meccsfordító + követőlövés után counterelhetetlen kivégzés, az Augur a nagyon xar állásokat hívatott megfordítani.

  A Zan-kígyó amúgy tényleg iszonyat ebbe a deckbe, első körös G’inyob után, jön ingyen :D.

 5. Nem rossz így ez a dekk, de legyünk őszinték: Semmi, de semmi kreativitás nincs benne, ahogy felvázoltad az összetételét. A “szokásos” cselvetés-gyenge-erős-… csak most nem Rox a csontok urával vagy Trinigannal, hanem régi és új kragorus lényekkel misztikussal fűszerezve. Isten bizony írnék egyet, ha kicsit is több időm lenne, pl.: az új kragorus lapokkal kiegészítve remek antimágiás-épületes vonalat is lehet csinálni, vagy egy vadabb hordát esszenciakapocs kurtz vonallal néhány trükkel, esetleg egy új zanszilánkos vonal is felépíthető, sőt nem jobban belegondolva nem is gyenge. Ez így egy felejthetőre sikeredett szösszenet, amivel nincs is nagy baj, de hosszútávú játékélményt ne várjon tőle az ember.

  Ezek szubjektív gondolatok voltak, csak erre a dekkleírásra, nem off-nak szántam, hanem gondolatébresztőnek.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.