Tíz év – Esszenciakapocs

Másolni ingyen, reakcióból a legjobb.

A HKK történelme során viszonylag sok másoló lap megjelent már, ám nagy részük túlságosan speciálisnak bizonyult ahhoz, hogy komolyabb karriert fusson be, vagy éppen a kijátszási feltétellel voltak gondok. A Klónozás, Kisebb Zan, Kumulatív szimmetria sort nem is folytathatnánk egykönnyen, egy lap azonban mindenképpen van, amit lehetetlen kihagyni egy efféle listáról.

Ahogy az a címből is kiderült, az illető nem más, mint az Esszenciakapocs, amely tíz évvel ezelőtt debütált az Ősi legendák kiegészítőben, és sikere azóta is töretlen – olyannyira igaz ez, hogy igazán nagy sztárrá nem megjelenésekor, 2003-ban vált, hanem kicsit később, amikor megjelent hozzá a legjobban passzoló szabálylap.

esszenciakapocsSzámtalanszor kifejtettük már, hogy sosem szabad elfeledkezni azokról a lapokról, melyeknek a teljes idézési költségét helyettesíteni lehet, hiszen bármikor alakulhat úgy a játék, hogy bizonyos drágítós környezetben jól működhetnek. Igaz ez az Esszenciakapocsra is, amely a Lassan járj! megjelenését követően a pakli egyik legnagyobb királyává vált, hiszen – kizárólag a varázspont-költséget tekintve persze – ingyen a játékba varázsolt nekünk még egy lényt, ami ilyen masszív drágítás és átlagköltség mellett több mint kiváló. Reakcióként ráadásul hiába próbálja megfogni az ellenfél az eredeti lényt, így is kapunk belőle egy másikat (ráadásul jelzőként, ami általában sokkal nehezebben megoldható, mint egy lap), az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy az ellenfél körében is kérhetünk valami szimpatikusat magunknak az ellenféltől, ha éppen úgy alakul a helyzet.

Ha a Lassan járj! nem lett volna elég, akkor az előző évtized végén a Kurtz megjelenésével még tovább erősödött a kártya. Az előkereshető, és nem mellesleg szintén kék (csak hogy tökéletesen passzoljon mellé) kalandozó lényegében annyit tett, hogy 1 VP-re cserélte az egy lapot, amit az Esszenciakapocs igényel (már ha ingyen szeretnénk kirakni), még tovább növelve hatékonyságát az optimálisabb lapfelhasználást tekintve.

Manapság már mi sem természetesebb (meg persze bosszantóbb) egy Esszenciakapcsolt Eldüeni vándornál, ami jól mutatja, hogy egy olyan lapról van szó, ami immáron tíz éve kikerülhetetlen szereplője a HKK világának. És amíg létezik a Lassan járj!-as összeállítás, addig aligha fog eltűnni az asztalokról.

Csető Zsolt

5 thoughts on “Tíz év – Esszenciakapocs

  1. Nekem is nagy kedvencem. Mostanában viszont már nem mindig fér be, mert az éjfattyaknál a 3 lapos kezdésnél már nem mindig ideális, valamint a fehér nagy lények mind anti mágia 0-sak, nem lehet őket kapcsolni.

  2. fattyakat azért szívesen lekapcsolom,főleg ha torzítót sikerült,bármit szívesen dobok neki,vissza is keresi akár 🙂 a fehér viszont tény,ki kell hagyni 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.