Paklileírás – Auguros kombó pakli a blogos versenyre

Nem minden kombópaklinak kell teljesen nyilvánvalónak lennie – akár el is dughatjuk azt egy koncepció mögé.

Az új lapok iránti vágyakozás és a nyári forróság mindenkiből előhozza az elvetemültebb énjét: egyre több érdekes és meglepő kombóval találkozhatunk a versenyasztalokon. Az erősödő kombóhangulat a HKK Blogra is érvényes: nemrégiben egy Spórára építő pakli leírását közöltük le, most pedig ismét egy hasonló decket veszünk górcső alá. A deck összeállítása során a hétvégi Beszűkült látókör verseny szabályait vesszük figyelembe, vagyis tiltott lapok tömkelege között igyekszünk lavírozni.

A cím alapján persze könnyen lehet, hogy sokan értetlenül néznek: mégis miféle kombót lehet építeni egy 6 manás, hálós lényre? El kell ismerni: tíz éve a Dl’orkhaugrukos, Avatár idézéses, Különleges élvezetes időkben ez még tényleg nem lett volna meglepő, manapság azonban, amikor már az első körben is rá lehet rakni könnyedén a végtelent az ellenfélre, valóban furának tűnhet. Kicsit talán az is – sebaj, a lényeg, hogy érdekes legyen.

augurPaklink alapja tehát a szinte elpusztíthatatlan elf-nagyúr, Augur, aki a Zarknod műhelyében kovácsolt varázslatos pengét, a Démonölőt fogja markába venni – a két lapot nézegetve a többségben bizonyára már körvonalazódott is a kombó, ám a többiek kedvéért nézzük át gyorsan. Ha jobban megvizsgáljuk Augur képességét, akkor rájövünk, hogy van egy dolog, amit önmagában is végtelenszer meg tud csinálni: ingyen lő magába egyet, majd gyógyít magán egyet. Ez persze ebben a formában még teljesen haszontalan (kivéve mondjuk akkor, ha van egy Pozitív létsíkunk, ez esetben bármikor maximumba gyógyulhatunk), ha azonban lényünk kap egy Démonölőt, akkor ez az első blikkre semmire sem jó akció hirtelen a paklink felhúzását eredményezi. Onnan pedig már nyerni sem nehéz – ha akarjuk, akár meg is ölhetjük Augurt a saját képességével, ha zavar bennünket a háló.

A deck tehát erre épül: elő kell varázsolnunk valahogy ezt a két lapot. Igen ám, de hogyan húzzuk ki addig? Hiszen mégis csak egy 6 VP-s lapról beszélünk. Nos, bizonyára mindenki ismeri a mondást, miszerint a legjobb védekezés a támadás, így mi is ezt a filozófiát követve fogjuk felépíteni paklinkat, méghozzá egy Raia követős összeállítás árnyékába rejtve kombónkat. Ezáltal nem csak azt biztosítjuk, hogy addig is legyen mit csinálni, amíg várjuk a hőn áhított lapokat, hanem egyben egy kis védelmet is kapunk az angyalok személyében.

demonoloNem árt persze minél előbb előcsalni kombónk két lapját, így egy kis Agyfürkészéshez fogunk folyamodni, amivel bármelyiküket előkereshetjük – igaz, csak egy körrel később vethetjük majd be őket, így érdemes a lehető legkésőbbre tartogatni a keresést, amikor egyikük már a kezünkben van.

Varázspontra is szükségünk lesz Augur mellé, így erre is rá fogunk feküdni. A Vésztartalék például remek választás, hiszen más tápokat is ad (na meg angyalt is persze), de a játékba a Raia követője megjelenésével visszatérő A forrás érintését sem érdemes kihagyni – a kapott angyal miatt még akkor sem járunk vele rosszul, ha mindössze egy-két manát ad, hiszen a befektetés nulla volt. Jó első körös kezdés emellett a Királyi főszakács, mely az angyalok védelme mellett szintén hatékony VP-termelésnek bizonyulhat, és nem szabad megfeledkezni az épületekben rejlő lehetőségekről sem, hiszen aktív lényeket kapunk: a mostanság elfeledett spoiler, az Epikus emlékmű igencsak felgyorsíthatja a tempót.

Saját magunk gyorsítása mellett nem árt az ellenfelet sem lassítani – erre a célra három lapot fogunk használni. A Felfelé a lejtőn egészen addig nehézzé teszi a beindulást, amíg meg nem oldja valahogy az ellenfél, ami bűbájként nem is annyira egyszerű feladat. A Szem szimbólum a legzavaróbb lapokat távolíthatja el a másik játékos paklijából, és persze az is hatalmas segítség, hogy folyamatosan láthatjuk a ránk leselkedő veszélyt a nyitott lapoknak hála. A források pusztulásának hála pedig az ellenfél körére is tartogathatunk kellemetlen meglepetéseket.

Nem árt némi leszedéssel sem hátráltatni az ellenfelet. Az Átkozott gyógyítás alap lapnak számít a Raia követős paklikba, így innen sem hiányozhat (nyugodtan áldozzuk be neki valamelyik angyalunkat, hiszen kijátszása után kapunk egy másikat), jó counterek híján pedig különösebb szívfájdalom nélkül használhatjuk a Sportszerűséget is, amely ugyan csak általános, de ősmágiája gyakran jól jöhet majd.

Végezetül jól ismert Raia követős lapokkal fogjuk feltölteni a paklit, hogy kombónk híján is érdemi veszélyt jelenthessen paklink az ellenfél számára: ezek az Ezüstsereg,Kristálytündér és a laputánpótlás szempontjából kiváló Spektrális manipuláció lesznek, de nehogy kifelejtsük az egy darab Királyi adót, illetve a győzelmet bármikor kicsikarni képes Az angyalgárda parancsnokát sem.

A pakli

követő: Raia követője

raia_kovetoje3 Augur
3 Démonölő
3 Agyfürkészés
3 Vésztartalék
2 A forrás érintése
3 Királyi főszakács
3 Epikus emlékmű
3 Felfelé a lejtőn
3 Szem szimbólum
3 A források pusztulása
3 Átkozott gyógyítás
3 Sportszerűség
3 Ezüstsereg
3 Kristálytündér
2 Spektrális manipuláció
1 Az angyalgárda parancsnoka
1 Királyi adó

45 lap

Látható, hogy két üres színünk is maradt, így a side építése során nagy szabadsággal válogathatunk a kártyák közül. Mindenképpen érdemes készülni Zarknod bilincse és börtöne ellen, hiszen ekkor kombónknak búcsút mondhatunk – ez esetben érdemes jobban rámenni a Raia hordás vonalra Hógriffekkel és egyéb hasonló teremtményekkel. Gondoljuk végig emellett azt is, hogy mely lapok állíthatnak meg bennünket a győzelem kapujában, vagyis miután felhúztuk a paklinkat. A Thauglorendont például Csonttűvel kapcsolhatjuk ki (már ha Szem szimbólummal nem tudtuk időben kiszedni), de a Kontinuum-szűkítés jellegű kártyák ellen is érdemes készülni – ezek ellen inkább megfontolt játékkal, így ha tartunk tőlük, akkor ne húzzuk fel egyből egész paklinkat, hanem kezdjünk el játszani a feléből.

Sok további ihletet és jó felkészülést a szombati versenyre!

Csető Zsolt

12 thoughts on “Paklileírás – Auguros kombó pakli a blogos versenyre

  1. De tudja, mert nem a második hanem az első képességével gyógyítja magát és akkor máris jó.
    Amúgy ha a Bűntető gyűrűt tesszük Augurra az végtelen sebzés.

  2. A fölöttem lévő komment baromság, viszont sajnos az Augur untargetable lesz a Démonölőtől, szóval kell neki angyalka, hogy működjön 🙂

  3. Ha van angyalka sem végtelen…. maximum 21 lapot tud húzni és ahhoz nem kell angyalka sem:) (persze csak ha jól számolom)

  4. Augur 2. képessége van lekorlátozva 5-re, az elsőt végtelenszer tudja használni: Sebződik 1 ÉP-t majd gyógyul 1 ÉP-t és ha van rajta Démonölő húzok egy lapot 😀

  5. @Tudós teknős: Ha rajta van a Démonölő, akkor nem lehet forrás célpontja, így saját magába nem tud gyógyítani 😉

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.