A HKK legjobbjai – Dornodon counterek

A legjobb counterek közül ezúttal a piros papírokat vesszük szemügyre.

A HKK legjobbjai cikksorozatunkban a játék legjobb lapjait igyekszünk összegyűjteni, színenként és funkciónként haladva – így segítve a pakliépítést mindenki számára. Első körben a counterekkel foglalkozunk, a következő isten Dornodon.

Tegnap Chara-din esetében egy olyan istent vizsgáltunk, amely nem igen nevezhető ellenvarázs-nagyhatalomnak – a lila szín egyedül a lény-alapú counterek terén tudott igazán érdekes dolgokat felmutatni. Nos, ami a következő alanyt illeti, Dornodont szintén nem ezen lapjai miatt szeretjük, ám annyi különbség azért van, hogy itt inkább varázslatok közül kell válogatnunk.

dornodon_mosolyaA két lap, amire semmiképp sem lehet sok panasz a Dornodon mosolya és az Örök dilemma. A játék legnagyobb spoilerei közé ugyan (már) egyikük sem tartozik, ám mindkettő kiváló hiánypótló, ha éppen multifunkciós instantra, vagy éppen utóbbi esetében ingyenes counterre van szükségünk. Igaz, a Mosolyt inkább mondanánk leszedésnek, mint counternek – annak mindenképpen jobb. Ott van emellett a tüzes paklik számára a Pirofordítás és a Sárkánymágia párosa, melyek közül előbbi használhatóságát remek áramlása, utóbbiét pedig asztalpusztító potenciálja javítva.

Az egy manás counterek közül szóba jöhet még az Isteni átok és a Dornodon visszavág is, ezek azonban már közel sem az igaziak. Korlátozott környezetben, valamilyen speciális formátumon talán még előkerülhetnek (előbbiből mindenképpen a Junioros változat, ha tudunk szerezni), de egyébként már igencsak kifele áll a rúd náluk. A Lassan járj! paklikban egykoron remekül működő A mytokronitok átka, valamint a counter-counter Gyors reflex még ennél is kisebb valószínűséggel fognak felbukkanni.

zajos_leptekVan egy egészen jó gyűjtőből működő szekciója is a piros countereknek. A Zajos lépteket nem nagyon kell bemutatni: a mai napig állandó versenylap, minden olyan pakliba remekül illeszkedik, amely valamilyen szinten is épít a gyűjtőjátékra. Kissé gyengébb változata, a Nuk uzsorája a víziós pakli eltűnése óta ritkán bukkan csak fel, de róla azért nem érdemes végleg lemondani.

Ne feledkezzünk meg a lényes vonalról sem, hiszen ott van az egykori csúcsspoiler, a mára kissé elfeledett Quwarg harcmágus, amely továbbra is egy kitűnő védelem a lényes-anti-mágiás paklik számára. Lénybe oltott ellenvarázslat emellett a Csalafinta manó is, amely leginkább saját paklijában kaphat helyet.

Mindenképpen érdekesnek mondható még az alapesetben tökéletesen használhatatlan Varkaudar preventor esete, amely páros versenyen egy Manafonalas pakliban – ahol dúl a varázspont – még okozhat meglepetéseket.

Az 5 legjobb Dornodon counter, szerintünk: Zajos léptek, Quwarg harcmágus, Örök dilemma, Dornodon mosolya, Nuk uzsorája.

Mi ezeket a lapokat találtuk említésre méltónak a Dornodon counterek közül. Nektek melyik a kedvencetek? Van olyan, amiben láttok még potenciált a fentieken kívül?

Csető Zsolt

5 thoughts on “A HKK legjobbjai – Dornodon counterek

  1. Igazából direkt nem írtam bele, mert alapvetően nem ez a funkciója a lapnak. A “milyen countert használjak” kérdésre nem merül fel opcióként

  2. A Batyu-t Zsolti csak elfelejtette, és most gyenge kifogásokat keres, hogy ne nézzük mégjobban le!

  3. @Mr Punk: Na igen, ilyen az, amikor csak félig szerkesztesz át egy mondatot. 🙂 Köszi, javítva.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.