Versenybeszámoló – Máris nyert az új követő, Az együgyü

Simon Dániel nyerte Triniganos koncepcióval a második Beszűkült látókör versenyt.

Nagy érdeklődés övezte a HKK Blog második Beszűkült látókör versenyét: az immáron közel 140 tiltott lappal zajló megmérettetésre nem kevesebb mint 43 játékos látogatott el, ami az elmúlt hónapok legjobbjának mondható.

A kártyások kreativitására ezúttal sem lehetett panasz: az előző versenyen a dobogóról lecsúszó (és ezáltal újból próbálkozó) paklik mellett számtalan olyan deck is felütötte a fejét, amely hagyományos környezetben nem igen rúghat labdába az első helyekért. Íme a mezőny összetétele.

  • Szabálylap (11): 8 Ősi rúna, 2 Semleges csatamező, 1 Sokszínűség
  • Követő (22): 3 Arochos, 3 A legfőbb követő, 2 Átkozott követő, 2 Az együgyü, 2 Építő rakshallion, 2 Leah követője, 2 Manafamiliáris, 2 Molluszk, az ócskás, 1 Kragoru familiárisa, 1 Legendás pegazus, 1 Rhatt követője, 1 Sötét manifesztáció
  • Egyéb (10): 3 Bűvös erdő (3) + Átkozott követő, 2 Hegymélyi keltető + Chara-din követője, 2 Lassan járj! + Kyorg ősmágus, 1 Egérút + Manafamiliáris, 1 Ősi rúna + A köd ura, 1 Teljes front + A fattyak öregapja

Látható, hogy nem kevesebb mint 9 (!) játékos használt Ősi rúnát, ami jól mutatja, hogy milyen játékra rendezkedett be a legtöbb pakli, szomorúságukra azonban mindössze 8 letiltható szabálylap volt az egész mezőnyben, így sokan feleslegesen húztak általában eggyel kevesebb lapot. A követők között is a letiltás volt a legnépszerűbb: 5-en használtak Átkozott követőt.

image_1

A hat fordulós versenyt végül Simon Dániel nyerte, minden ellenfelét legyőzve a játék legújabb követőjére, Az együgyüre építő Triniganos kontroll paklijával. A legjobb counterek híján az első versenyen nemigen próbálkoztak ezzel a koncepcióval, itt azonban tarolt a pakli. Öt győzelemmel Kahn Evarth, Erdős Viktor és Dárday Gergely végeztek, míg a legjobb amatőr ezúttal kivételesen nem fért be a top tízbe – Horváth Dávid a 12. lett, de a címért járó ultraritkát persze így is megkapta.

A végeredmény

I. Simon Dániel (paklilista)

Triniganos kontroll Az együgyüvel.

II. Kahn Evarth (paklilista)

Leah horda Leah követőjével.

III. Erdős Viktor (paklilista)

Chara-din pakli A legfőbb követővel.

IV. Dárday Gergely (paklilista)

Épület pakli Molluszk, az ócskással.

V. Felizardo Dániel (paklilista)

Zanszilánk pakli Ősi rúnával.

VI. Daku Gergely (paklilista)

Timera pakli A legfőbb követővel.

VII. Gáspár Tamás (paklilista)

Egérút + Manafamiliáris.

VIII. Horváth Zsolt (paklilista)

Blokkoló pakli Molluszk, az ócskással.

IX. Nagy Róbert (paklilista)

Zanszilánk pakli Ősi rúnával.

X. Abbas Krisztián (paklilista)

Xenó pakli Hegymélyi keltetővel és Chara-din követőjével.

image

Tippjátékunk kérdése ebben a hónapban is az volt, hogy hány lappal fog bővülni a tiltólista a versenyt követően – szeptemberben ugyebár szintén ugyanez lesz a formátum, és az eddigi 139 lap mellé további három paklinyi lap fog társulni. Egészen pontosan 53, melyhez Felizardo Dániel (53) és Kemény Árpád (52) jártak a legközelebb. Kettőt tévedett emellett Nagy Róbert (51), Szarvas Attila (51), Horváth Dávid (55) és Dárday Gergely (55), ami azt jelenti, hogy a holtversenyek miatt három félárú indulás helyett ezúttal hatot ajándékozunk nektek.

Szeptemberben tehát újból Beszűkült látókör: a következő verseny időpontjáról, a tiltólistáról, valamint a Blogliga aktuális állásáról még ezen a héten olvashattok.

Csető Zsolt

24 thoughts on “Versenybeszámoló – Máris nyert az új követő, Az együgyü

  1. Remek érzés, amikor rúnázol, és ilyen paklik jönnek szembe: Átkozott követő, Legfőbb követő, Ősi rúna, Molluszk, Molluszk… ha Terrgath-tal rakom össze a zanszilánkos paklit (és nem ritardkodom el a mirror ellen a 3. meccset), akkor talán sokkal jobb eredményt sikerül elérni… vagy Murphy törvényét ismerve kapok egy 3 Bűvös erdő+Átkozott követős paklit 😀
    Iszonyat verseny volt egyébként, gratulálok a helyezetteknek, kiemelve Simon Danit a Triniganos Együgyű, Felizardo Danit a kemény meccs és a vicces Elzárások, valamint Gáspár Tomit az Egérút bevállalása miatt. 🙂

  2. Tomi, volt olyan,aki nem lőtte a Mannafamot? Nem hinném, hogy félnék, hogy az Egérút hirtelen megöl, ha 7-ben vagyok.

  3. Counterszegény környezetben tényleg nem tűnik rossznak ez az Egérút :). Grat Tomi, jól raktad össze.

    Amúgy egy csomóan nem szedték le a követőt Tomi elmondása alapján. Őket nem is értem 🙂 Beugratástól féltek? 😛

  4. 6 fordulóból háromban maradt fent a fam (azok között volt egy rochos is szóval az nem bírta szedni), de egyszer csatamező és egyszer átkozott követő ellen toltam szóval ÉP-ért csak 1 szer szedték le. Az is Dani volt a végén, meg is nyerte gratula neki! 🙂

  5. A sájdban volt amúgy követő szedés ellen lap, de igen így utólag a sok átkozott miatt nem volt érdemes használni, de így is “döntőztem” szóval nem panaszkodom XD csak azt sajnálom hogy nem tudtam megnyerni az első meccset Dani ellen (nem sokon múlt) és akkor kicsit izgibben alakul a végeredmény. Ellenfélpontok rulez! 😛

  6. Köszi a Gratokat! 🙂

    Nagyon jó verseny volt, köszönet a szervezésért! Úgy érzem Viktor paklijával kikerült Zoárd eléggé meta formáló erő lesz a következő versenyre. 😉

  7. Szerintem ahhoz az egérúthoz inkább átkozott követőt érdemes rakni. Valóban be fogja(be kéne hogy lője) mindenki,hiszen egyértelmű,hogy ölés híján van a pakli.

  8. Isten ments 😀 viszont ha már felhoztad a hínárt,szerintem nyugodtan ki lehet hagyni. Sőt,feketéből is csak 3 lapot használsz,én azok helyett lehet megpróbálkoznék 3 visszavágással,illetve boldog békével,úgy még marad is egy szabad színed.

  9. Jahm sokminent ki lehet próbálni én is vaciláltam, hogy mik legyenek most ezek mellett döntöttem amúgy a kaszás érintése az nagyon király volt bele!

  10. Én csak olvasom a messzi távolból itt a paklilistákat és hát le a kalappal miden játékos előtt, de különösképpen a szervezők felé nagy gratuláció ismét az ötletért, hogy sikerült ezzel a beszűkült látókörrel olyan környezetet teremtenetek, ahol tényleg használnia kell a játékosuknak a kreativitásukat.

    Csak így tovább!

    Kicsi

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.