A HKK legjobbjai – Fairlight counterek

Végre egy igazi counter-nagyhatalom is terítékre kerül cikksorozatunk első blokkjában – lássuk a sárga színt.

A HKK legjobbjai cikksorozatunkban a játék legjobb lapjait igyekszünk összegyűjteni, színenként és funkciónként haladva – így segítve a pakliépítést mindenki számára. Első körben a counterekkel foglalkozunk, a következő isten pedig nem más, mint Fairlight.

a_gyenge_erejeMindig jó érzés olyan lapokkal találkozni, melyek hosszú távon is kibírták az idő próbáját, ha pedig a Fairlight counterekről kell értekeznünk, akkor természetesen nem mehetünk el szó nélkül a nullás counterek öregapja, a paklikból máig kirobbanthatatlan A gyenge ereje mellett, mely még mindig a szín egyik legjobbja. Aggastyán korba lép emellett a lassan tíz éves Zu’lit kísérlete is, amely egykoron a játék legerősebb lapja is volt – ma már aligha az, Lassan járj! kompatilibis idézési költségének köszönhetően azonban rendre felbukkan továbbra is.

Nem mindenki járt persze ilyen jól a nagy nevek közül. A jó esetben ingyen érkező Megszakítás varázslatcounterként ma már nem elég erős két lapért cserébe, és az Ewgbert megszakításában rejlő máig komoly haszonlehetőség sem éri már meg a belé fektetett kockázatot, nem is beszélve a játék felgyorsulásáról, de hasonló mondható a drágíthatatlan Ellenvarázslatról is. A kétség kívül mókás erőforrás-lopás, A gyík lesújt szintén ezért nem juthat már szerephez.

trinigan_paradoxonaVannak persze még az első bekezdésben említetteken túl, akik jól bírják a gyűrődést. A Szúnyogírtás és a Trinigan paradoxona továbbra is kihagyhatatlan darabjai a Trinigan paklinak, előbbi lapot pedig nyers képességét vizsgálva aligha fogja bármi is lekörözni a következő években – pedig már ő sem mai darab. Az Abszolút preventálás ősmágiás lapcounterként hatalmas űrt tölt be a játékban, így bizonyára örök side-lap lesz (jó értelemben), az Agybénítás pedig a ducibb paklik nagy segítségének számít, hiszen nullás counterből sosem lehet elég.

Az azonnali countereknél maradva még egy pillanatot: az Abarrun mágiája esetlegessége miatt sosem tudta igazán meghódítani az épületes paklikat, ám ha már épületek, A furfang temploma már mindenképpen az elit közelébe tartozik, hiszen lényegében bármelyik lapunkból egy 1 VP-s varázslatcountert csinál – persze egyéb hasznai miatt is szeretjük.

dorony_dudaA lényeknél Az Ezüsttorony védőmágusa az, aki talán a legközelebb áll a látómezőnkhöz (igaz, sajnos inkább már azon túlról integet nekünk), a tárgyas szekció azonban már sokkal inkább említést érdemel. A Dorony-duda és a Fenyődísz egyaránt counterként teljesedik ki egyéb képességei mellett, míg a Nihilum kulcs a pakli hagyományosabb verziójában számít kiszoríthatatlan védelemnek.

Végezetül két bűbájról szeretnék még szót ejteni. Az egyik a Fizetett tehetség, amely leginkább a piros színnél már előjött páros Manafonalas paklinál okozhat kellemetlen meglepetéseket, a másik pedig A bűvölet perce, amely saját paklijában tevékenykedhet…ne, ha valaki foglalkozna szerencsétlen bűbájokkal.

Az 5 legjobb Fairlight counter, szerintünk: A gyenge ereje, Szúnyogírtás, Abszolút preventálás, Trinigan paradoxona, Zu’lit kísérlete.

Mi ezeket a lapokat találtuk említésre méltónak a Fairlight counterek közül. Nektek melyik a kedvencetek? Van olyan, amiben láttok még potenciált a fentieken kívül?

Csető Zsolt

5 thoughts on “A HKK legjobbjai – Fairlight counterek

  1. Pedig ez a bűvölet perce eléggé paraszt lap…
    A Kedvenc trükkről nem esett szó,pedig ő sem elhanyagolható.

  2. kedvenc trükköm egy hatalmas lap főleg járjba, kísérletet vagy esszenciakapcsot esetleg béke megőrzést keresni vele(side után akár szúnyogot is). Egy említést azért kaphatott volna pláne hogy ő inspirálta a káoszsújtást ami az edra deckek alapja:D Az abszolút previ meg egy nagyon gonosz lap tud lenni plána ez első körös vándoraim ellen (ha már lassan járjnál tartunk:D)

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.