A HKK legjobbjai – Leah counterek

Tovább menetelünk counter-körutunkon: ezúttal a fekete szín legjobbjait vesszük szemügyre.

A HKK legjobbjai cikksorozatunkban a játék legjobb lapjait igyekszünk összegyűjteni, színenként és funkciónként haladva – így segítve a pakliépítést mindenki számára. Első körben a counterekkel foglalkozunk – lássuk a legjobb fekete példányokat.

a_hatalom_torzulasaHa counterekre van szükség, akkor aligha Leah felé szokott nyúlni az egyszeri kártyás, ám ez persze még nem jelenti azt, hogy nincs miből válogatni – találunk itt is hasznos példányokat. A legújabb, az Árnylélek befogása például alap lapnak számít az egyik legjobb mostani koncepcióba, a Roxos pakliba, ahova tovább counterelésre alkalmas csontikat gyárt nekünk. De szintén remek lap a hasonlóan gyors deckekbe (tipikusan a Leah hordába) A hatalom torzulása, melynek hátrányát ilyenkor alig érezzük meg – vagy nyerünk, mire az ellenfél felhúzza a lapokat, vagy olyan előnybe kerülünk, amikor már úgyis mindegy.

A régebbi lapok közül a kissé kényelmetlen A holtak trükkje, valamint a jó eséllyel a legnagyobb vész esetén besülő Morgan irtóztató ereje már csak korlátozott formátumokon (leginkább egylapos versenyen) juthat szóhoz, a drágíthatatlan Leanthil trükkje, valamint a teljesen helyettesíthető Léleksajtolás azonban újból virágkorukat érik, mióta a Bűvös erdő ismét a versenyerős paklik közelébe férkőzött. A gyűjtőből működő, illetve az azt használó szekció, a részben szintén helyettesíthető Purgálás, valamint a Nekromanta ítélet ellenben már kikopni látszanak – a hozzájuk legjobban illő vízió pakli teljesen eltűnt a játékból.

krabber_patriotaÁttérve az etnikumokra, a legjobb dolguk egyértelműen a krabbereknek van: van egy ingyenes varázslatcounterük a Hálóvetés személyében, valamint egy másik is, méghozzá egy erős lénybe, a Krabber patriótába oltva, illetve a Kegyetlen krabber is bevédheti a rákembereket. De mindenképpen szót kell ejteni Deahed, az ötödikről, ez a furmányos vámpírhölgy ugyanis – a HKK-ban egyedülálló módon – egyedül képes bármilyen forrást megfogni, míg magukat a vérszívókat a Vámpír sámán képes még bevédeni. Szintén lény, ám közel sem specifikus: az Árnyrém remek ellenszere a nullás counterek hadának, gyakran nem szoktak rá számítani.

Az Istenek Viadalában feltámadt csápos vonal sok bosszúságot okozhat a lényekre épülő deckeknek az Alattomos fekete csáppal és az Opál kalmárral – főleg akkor, ha a jelződuplázásra is alkalmas Drakolder csapást is bevetjük melléjük. Utóbbi persze counternek nem a legjobb (csak emiatt aligha fogjuk használni), de legalább önmagában is bevethető – ez persze jelen esetben nem szempont.

És ha már másra is jó lapok: A lelkek démonát egészen biztos, hogy nem a counterelés, hanem a semmizés miatt fogjuk a paklinkba rakni (leginkább side-ból), ám ha már így teszünk, nem árt megjegyezni, hogy neki is van egy ilyen képessége – még ha körülményes is elsütni.

Az 5 legjobb Leah counter, szerintünk: A hatalom torzulása, Árnylélek befogása, Leanthil trükkje, Árnyrém, Krabber patrióta.

Mi ezeket a lapokat találtuk említésre méltónak a Leah counterek közül. Nektek melyik a kedvencetek? Van olyan, amiben láttok még potenciált a fentieken kívül?

Csető Zsolt

8 thoughts on “A HKK legjobbjai – Leah counterek

  1. A lelkel démona…nosztalgikus élmény…a végén már engem bosszantott, hogy a párom káosztekije mindent megfog, mert tudtuk hogy a következő körben nem lesz meg a káoszteki és kapunk egy feledés korszakot, ezért ott erőlködtem, hogy legyen meg a 3 lap a Lelkek démonának a gyűjtőben, a végén élet és halál urával saját lapot lőttem 🙂

  2. a Léleksajt nem fér be a top 5 counerbe, de ez a Krabber Patrióta igen? Érdekesen hangzik 😀

  3. A Leanthil trükknél biztos jobb a Léleksajt. A patrióta viszont elég univerzálisnak látszik. Az Árnyrém határeset, én csak akkor nem húzom be, amikor kellene, mások viszont több szerencsével forgatják.

  4. hát sok minden tűnhet univerzálisnak, de attól a kutya sem használja/ fogja használni

  5. Az eddigi top5-ökkel egyetértettem, ezzel viszont nem tudok. Szerintem messze a 2 legjobb fekete counter a torzulás és a léleksajt. A lelkek démonát régebben forgattam, nagyon mókás és sokoldalú lény. Drágácska, az igaz, de hamar visszahozza az árát (az ellenfél körében is tud semmizni kétszer). Korlátozott formátumon el tudom képzelni szúnyogba vagy keltetőbe, ha befér a fekete.

  6. Az “Univerzális” jelző azért részben irónikus volt, de amúgy tényleg elég sok mindent tud, a tesztelés alatt annó eléggé zavart sok féle paklit.

    A lelkek démona egy időben nagy spoiler volt, most már drága és sajnos védtelen is :S

  7. Vikor melyik deckbe rakod be, vagy minek a side-jába? Ha arra van szükségem h -1/1et pakoljak akkor a legtöbb paklinál már nem fog kelleni a counterlős képessége a jelenlegi metát nézve. (Olyan deckekre gondolok ahol -1ép-b bele is halnak a lények így 2vp-ért). A háló meg… talán jól jöhet. Összesítve az a véleményem h univerzális mert tud 1-2 dolgot, csak azok a dolgok nincsenek összhangban egymással. És 1-1 dologért betenni valahova, hogy 2 vp-ért kirakjam..

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.