A HKK legjobbjai – Rhatt counterek

Hiába ő a legújabb isten, Rhatt háza táján is bőven van miből válogatni.

A HKK legjobbjai cikksorozatunkban a játék legjobb lapjait igyekszünk összegyűjteni, színenként és funkciónként haladva – így segítve a pakliépítést mindenki számára. Első körben a counterekkel foglalkozunk, ezúttal a Rhatt felhozatalt böngészve.

szikracioVannak kategóriák, ahol igencsak megérezzük, hogy mégis csak Rhatt a legfiatalabb isten a HKK világában, a counterek azonban nem feltétlenül ilyenek: általában mindig volt egy-két olyan darab, amit előszeretettel használtak a játékosok, sőt, egy időben a klasszikus kontroll egyik alapszíne is volt a világoszöld. Ez utóbbi A rend ereje és az Arany gugyola idejében volt, melyek felett persze azóta már jócskán eljárt az idő, ám korlátozott formátumokon azért még felbukkanhatnak: előbbi az első három körben még mindig egészen olcsó, utóbbi (melyet ugyebár counterként is használhatunk, ezért van itt) pedig továbbra sem igényel nagy befektetést egy nekronért.

Vannak persze helyettük új spoilerek: leginkább a Szikráció, melyet éppen sokoldalúságáért szeretünk, ám a leggyakrabban counterként szoktuk elsütni, így mindenképpen helye van a felsorolásban.  A Bomtar vétója sosem volt ott a legjobbak között, hátrányát azonban egyre ritkábban fogjuk megérezni, így speciális környezetben ő is rendre felbukkanhat még, akárcsak a Túlzó szeretet, amely beépített leszedésének hála a Zarknod bilincsés autó-blokkoló pakliban nagy karriert futott be annak idején, hasonlóan a kettes lapcounter Csekély motivációhoz. Az említett deck hiányában kérdés, hogy hagyományos versenyen látjuk-e még őket.

kodos_elmeHiába a ködös lapok népszerűsége, a Ködös elme valamiért nem nagyon részesedett ebből, így ő is inkább csak a korlátozott formátumokon kerülhet előtérbe (vagy A köd ura mellett), akárcsak az Időszaggatás, mellyel nagy meglepetéseket okozhatunk beépített körmegszakításának hála. A dobatásellenes Rhatt hárítása, illetve a “mini-ewgbertmegszak” Ozohrat segítsége ellenben még ennyire sem tűnnek nyerőnek, és A sárkány könnyei is egy olyan lap, amely túl nagy áldozatot követel az anti-mágiás lapcounterlés öröméért cserébe.

Ami a lényeket illeti, Peppe még bőségesen előfordul a végzeturas és a blokkolós pakliknak hála, az egykori Lassan járj!-sztár Eleonóra azonban egylaposon is bajosan fér már be a pakliba. A Ganüid paraprotektort sem fogjuk sokat látni jelen állás szerint: na nem mintha vele lenne nagy baj, csak éppen a pakli nem elég erős, amit be tud védeni, így a szintén egészen jól hangzó Mindenható ganüid is pihenget egyelőre.

A végére egy vérbeli side-lapot hagytunk: a Zantalanítás nevéhez híven a zanszilánkért jövő lapok remek ellenszere, counterként (is) védve ellenük.

Az 5 legjobb Rhatt counter, szerintünk: Szikráció, Bomtar vétója, Ködös elme, Túlzó szeretet, Peppe.

Mi ezeket a lapokat találtuk említésre méltónak a Rhatt counterek közül. Nektek melyik a kedvencetek? Van olyan, amiben láttok még potenciált a fentieken kívül?

Csető Zsolt

5 thoughts on “A HKK legjobbjai – Rhatt counterek

  1. A Ködös elme biztos be fog még futni egy komolyabb karriert, ha a Krigisesnél erősebb, erdő nélküli ködpakli fog születni a jövőben. Countert keresni (majdnem) fixen nagyon jó képesség.

  2. a gugyola szerintem még mindig bőven jó lap,csak a rhattnak kéne közelebb kerülnie a kontrollokhoz

  3. A Szikráció és a Gugyola akkor lesznek újra top lapok, ha végre Rhattnak nem kell a kékkel viaskodnia az aktuálisan leggyengébb szín címért.

    – egy Szikráció-fanboy –

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.