Abonyi Attila az új Nemzeti Bajnok!

Ismételten új bajnokot avattunk az év legnagyobb és legfontosabb HKK-s eseményén.

Az idei évben 45 játékos szállt harcba a Nemzeti Bajnok titulusért, akik közül szokás szerint 16 fő kvalifikálta magát a harmadik napra, hogy egy válogatós versenyen döntsenek a végső sorrendről. Ők az alábbiak voltak.

DSC08378Abonyi Attila
Aranyi Ákos
Bartus Gergely
Buzás Norbert
Dönczi Krisztián
Egyed Dávid
Gáspár Tamás
Gellai Sándor
Gergely Ferenc
Juhász Ferenc
Kocsis István
Moschnitzka Ádám
Pusztai Kornél
Sepsei Sándor
Simon Dániel
Váradi Paszkál

A játékosokat a draft után – amely két csomag Újjászületésből és egy csomag Misztikus erőkből folyt – két csoportba osztották, ahol egy három körös svájci rendszer keretein belül csaptak össze. Az itt megszerzett pontjaikhoz az első két nap eredményei alapján továbbiakat is hoztak: az első négy 3-at, a következő négyes 2-et, a harmadik kvartett pedig 1-et, vagyis azok, akik jól kezdték az idei Nemzetit nem maradtak jutalom nélkül.

A két csoportban végül az alábbi végeredmény alakult ki.

A csoport: 1. Abonyi Attila, 2. Gáspár Tamás, 3. Simon Dániel, 4. Pusztai Kornél, 5. Kocsis István, 6. Dönczi Krisztián, 7. Moschnitzka Ádám, 8. Gellai Sándor

B csoport: 1. Bartus Gergely, 2. Gergely Ferenc, 3. Juhász Ferenc, 4. Egyed Dávid, 5. Aranyi Ákos, 6. Buzás Norbert, 7. Váradi Paszkál, 8. Sepsei Sándor

Ezt követően irányított sorsolással zajlottak a küzdelmet, ahol a csoportelsők a másik csoport negyedik, a másodikak pedig a másik csoport harmadik helyezettjével játszottak. A top nyolcban az alábbi játékosok voltak a továbbjutók.

Abonyi Attila – Egyed Dávid
Bartus Gergely – Pusztai Kornél
Simon Dániel – Gergely Ferenc
Juhász Ferenc – Gáspár Tamás

A legjobb négybe két koncepció verekedte el végül magát. Abonyi Attila és Bartus Gergely egy lassú játékra berendezkedő, rengeteg leszedéssel és gyógyulással játszó kontrollal játszottak, míg Juhász Ferenc és Simon Dániel a hordás vonalat erőltette, Főparancsnokkal megtámogatva. Az elődöntőben az alábbi eredmények születtek.

Abonyi Attila 3 – 0 Simon Dániel
Bartus Gergely 3 – 1 Juhász Ferenc

A döntőben tehát végül a két kontroll csapott össze, ami elképesztően izgalmas, kiélezett és hosszú meccseket eredményezett, és gyakran cselekvésenként változott, hogy melyik játékos áll jobban. Aki ott volt, az minden bizonnyal egyetért abban, hogy minden idők egyik legizgalmasabb Nemzeti döntőjére került sor, amely méltó volt magához az eseményhez.

DSC08392

Attila és Gergely paklija három színben is megegyezett (Dornodon, Fairlight, Sheran), előbbi azonban Leah-t, utóbbi pedig Rhattot választotta utolsónak. Amik mindkettejüknél gyakran előbukkantak: Termonukleodon, Helvir, A hatalom őrülete, Láncvillám, Elemi Argon, Végső mentsvár, Karimon sírja, Élő útvesztő, Megújulás – a paklik tehát a minél nagyobb erőforráselőny kiépítésére épültek, a nyerés másodlagos volt. Gergely emellett ráment a blokkolásra is olyan lapokkal, mint a Blokkoló, a Picinyke csoda és az Általános csodatétel, míg Attila esetében a negyedik szín olyan lapokat tartogatott, mint a Mélységi zombi, a Morgan kisujja vagy a Dimenziók háborúja.

Az izgalmas döntő végül egy első pillantásra kevésbé izgalmas 3-0-s győzelemmel zárult: a mérleg nyelve a lassú paklik csatájában a Morgan könyve volt, mellyel Attila mindhárom meccsen el tudta égetni ellenfele pakliját, és ennek köszönhetően nyert. Új Nemzeti Bajnokot avattunk tehát idén is. A harmadik helyért folyó küzdelemben Juhász Ferenc győzött.

A XVII. HKK Nemzeti Bajnokság végeredménye

I. Abonyi AttilaDSC08394
II. Bartus Gergely
III. Juhász Ferenc
IV. Simon Dániel

Gratulálunk mindenkinek, aki végigküzdötte ezt a három napot (sokan a vasárnapi side-draftversenyen vígasztalódva), azoknak pedig különösen, akik a legjobb tizenhatban tették ezt. Szeptemberben minden visszatér a régi kerékvágásba: véget ér a több hónapos felkészülés az év legfontosabb versenyére, és ismét jönnek a “hagyományos” megmérettetések, valamint alig három hónap múlva az új kiegészítő megjelenése.

Sokadszorra is megragadjuk a lehetőséget végül, hogy gratuláljunk Abonyi Attilának, akitől egy részletes beszámolót is olvashattok majd, benne minden Nemzetis élményével.

Csető Zsolt

16 thoughts on “Abonyi Attila az új Nemzeti Bajnok!

 1. Az elődöntők már 3 nyertig mentek!Azt, hogy miért nemtom mert már a bronz mecs is megint 2 nyertig, a döntő meg 3ig tehát igen katyvasz volt…

 2. A bronz meccs azért ment 2 gyözelemig, hogy rövidebb legyen mint a döntő, Balázs elmondása szerint ez egy általános szabály bár megjegyzem hogy jelen esetben ha 4 gyözelemig meggy akkor sem lesz hosszabb mint a döntő.

 3. Hát elég fura… No mindegy nagy gratula minden résztvevőnek, különösen az új bajnoknak!

 4. Krisztiánt nem lehetett meglepni. 😀 Az első fényképen látszik, hogy mindenki veszettül koncentrál, ellenben Ő… 🙂

 5. Nagyon nagy Grat, nagyon jó deckeket csináltak a srácok, nagyon jó verseny volt, nagyon örülök , hogy részt vehettem rajta! 🙂

 6. A döntő legelső meccse lett felvéve, sajnos nem lesznek hallhatók a szövegek, mivel többek közt Csernusék “Na kiszopott a Fradi” beszólására adott “Hagyd már ki te köcsög dózsás” fordulatom és hasonlók nem a legszalonképesebbek 🙂 (amúgy ősi spanok vagyunk, ez csak zrika)

 7. Láncvillámból sajnos egyet se sikerült szedni, de tényleg nagyon hasonló volt a deckünk! 🙂

  Legnagyobb poén, hogy nálunk is ment körbe morgan könyv és olyan 17. lapként kiszedtem, mert féltem tőle nehogy kikapjak, de sajnos a szomszéd asztaltól nem tudtam szedni! 🙂

  Nagy grat mindenkinek!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.