Versenybeszámoló – Az augusztusi székesfehérvári versenyek

Egyszínű pörgőst és Nemzetis draft-próbát tartottak augusztusban Fehérváron.

Újabb versenybeszámoló következik Székesfehérvárról, ahonnan ezúttal is Horváth Dávid szállította számunkra a legfrissebb infókat. Ezúton is köszönjük a beszámolót!

Augusztus 18., Székesfehérvár, Szent György Kórház, újabb lehetőség a székesfehérvári játékosoknak egy kis versengésre. Ezúttal egy híján egy tucat játékos gyűlt össze, akik között nagy örömre voltak új arcok is, valamint végre megjelent egy pesti játékos is Bartus Gergely személyében.

Egyszínű pörgős

Egy kiváló egyszínű versennyel indítottuk a napot ahol újra kiderülhet, hogy mely istenek a legerősebbek. Az alábbi paklik voltak jelen.

 • Molluszk, az ócskás; fekete yeti horda
 • Változó környezet; gyüjtőgenerálós pakli
 • Sheran követős zöld horda
 • Átkozott követő + Lépéselőny; barna KF
 • Kyorg ősmágus + Lassan járj!; lila éjfattyas thargodan pakli
 • Átkozott követő + 3 Bűvös erdő; piros tűz pakli és kék vizíós deck
 • A kalandozók védőszentje; fehér kalandozó pakli
 • fehér horda Raia követővel és Raia követő + Rúnával
 • Ősi Rúna; zöld mérgező pakli

A legtöbben a fehéret választották, hárman indultak vele. Utána a fekete és zöld színekkel ketten-ketten játszottak, míg Fairlightnak és Rhattnak ezúttal senki sem szavazott bizalmat.

A végeredmény

eleven_meregI. Horváth Dávid (paklilista)

Sheran mérgező pakli Ősi Rúnával.

II. Horváth Zsolt (paklilista)

Chara-din nagylényes pakli Lassan járj!-jal és Kyorg ősmágussal.

III. Nagy Róbert (paklilista)

Tharr KF-es pakli Lépéselőnnyel és Átkozott követővel.

Látható, hogy a dobogóra sem fekete, sem pedig fehér pakli nem tudott felállni annak ellenére sem, hogy kétségkívül két igen sikeres színről van szó a mai egyszínű versenyek világában.

Érdekességek a versenyről

 • A gyűjtős pakli hatalmasat hibázott, amikor nem A lich életét vette vissza a gyűjtőjéből, hanem inkább a következő körös nyerésre hajtott a mérgező pakli ellen, hiszen ellenfelének innentől kezdve mindig volt körszakítása, így esélye sem volt a végtelenre, miközben a pókok megrágcsálták.
 • A Kyorg vs. tűz pakli meccsén a környezet igencsak utóbbinak kedvezett – egészen addig, amíg az ellenfél részéről el nem csattant egy A pokol kapuja, mely Thargodanokkal árasztotta el a csatamezőt.
 • És még valami, amit érdemes megemlíteni, ami pedig az, hogy sajnos az újabb sorsoló program szinte teljesen alkalmatlan egy pörgős verseny lebonyolítására. A múltkor is és most is ezzel próbálkoztunk, de 6-7 forduló után mindig feladta: vagy lefagyott, vagy egy játékost többször akart beírni erőnyerőnek, vagy csak szimplán kiírta a játékost a versenyből, noha az még nem is ment haza.

 

Draft

Délután válogatós versenyre készülődtünk, viszont ere sajnos csak 9-en maradtunk, ami ugyan nem egy szerencsés szám a draft szempontjából, de azért nagyon jó hangulatban telt, mind a lapok kiszedése, mind pedig maga a játék. Természetesen a Nemzeti kiegészítőiből folyt a lapok kiszedése. Mivel egyetlen asztal volt, így nem volt két ember, akik teljesen azonos koncepciót szedtek volna ki; igaz, lapok voltak, amiket elhappoltunk egymás elöl. A végeredmény végül így alakult:

A végeredmény

gormathion_bosszujaI. Nagy Róbert

Pakli a 7 kiszedett Taumaturgiára és a 6 Láncvillámra épített; ezek mellét még olyan lövéseket használt, mint 4 Tűzcsapás, 2 Ősvillám és Gormathion bosszúja. Érdekes, hogy Robi paklijában szinte csak sárga és piros lapok voltak, csupán 2 Csöpögő sav volt, ami még helyet foglalt benne.

II. Bartus Gergely

Kontrollszerűséget épített, melyben az ölést a 4 Termonukleorodon mellé beszedett rengeteg leszedés segítette elő. Gergőnek ezen kívül rendkívül sok gyógyulása is volt (4 Élet vize, Gemina amulettje, Ősi tekercsek).

III. Horváth Dávid

Főparancsnok – Az egyetlen, aki bevállalta követőt, és egészen a döntőig menetelt vele. A paklijában rengeteg olcsó lény foglalt helyet, mint 5 Görényteknőc, 4 Nekromanta csontváz, 2 Csápmester. Ezekkel nagyon jól működött együtt a 3 A fekete kos rituáléja és a 3 Titánok szele is. A ritka szekcióból 1-1 Eleven rettenet és Tirranda batyuja erősítette a paklit.

Érdekességek a versenyről

 • Bartus Gergely és Horváth Zsolt meccsén Gergő egy A gyenge pusztulásával akarta leszedni ellenfele Unaloműzőjét, ám ehelyett a saját Gemina amulettjét sikerült letépnie. Szerencséjére ez mit sem változtatott a végeredményen.
 • Nagy Róbert és Horváth Dávid játszották a döntőt, ahol az első meccs után Dávid vezetett, de Robinak sikerült fordítania, méghozzá Gormathion bosszújával. A második és harmadik meccsben is kiürült Robi keze, úgyhogy nem tudta ellenfelét kivégezni. Majd üres kézre mind a kétszer az egyetlen darab Gormathion bosszút sikerült behúznia, amely mindkét esetben eleget lőtt az ellenfélbe, ezzel megnyerve neki a fordulót és a versenyt is.
 • Lévén, hogy egyedül szedte ki a Rhatt színt, Nagy Viktornak sikerült 3 Időszaggatást is beszedni – pechjére több lényes paklit is kapott, amik ellen hasztalan volt a kártya.

Két újabb remekre sikeredett versenyen vagyunk túl tehát, és szeptemberben is várunk mindenkit szeretettel Székesfehérvárra, ahol hagyományos versenyt, valamint egy egyedi veszélyes fajt fogunk tartani.

10 thoughts on “Versenybeszámoló – Az augusztusi székesfehérvári versenyek

 1. Melyik verziója volt a proginak, jelenleg 2.1 nél tart a legfrissebb, és a napokban lesz egy újabb frissítés…
  Érdemes verseny előtt újra letölteni a behóról, bár nem tudom hogy ott nem felejtik e el frissíteni.
  Meg esetleg az is segítene számomra a hibák kiküszöbölésében ha elküldöd a mentés fájlokat, az email címemre: kickby@gmial.com

 2. Ho-ho-hó! Minimum 4db tovább adott láncvillám. Epik! Grat Robi és Horváth tesók. 🙂

  Bartinak ez a második hely rossz ómen volt. Nagyon hasonló paklit draftolt, csak még tovább erősítette. Grat. 🙂

 3. Na igen 6 villám az elég érdekes:) Ha akár 1et is láttam volna asszem nekem sem fehér a 4. szinem:P

 4. Tomi majd megkérdezem melyik verziót használták a sorsolásnál, de lehetséges,hogy még a legelsőt.:)
  Legközelebb frissítjük 😉

 5. Jöhetnek legközelebb fényképek is újra! 🙂 Noha kórház, de ami látszott belőle az igencsak alkalmas volt HKK-t játszani. Szerintem páran kedvet kapnának tőle Fehérvárra utazni. Régebben nagy hagyománya volt, hogy 1-2 autó is lement.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.