A HKK legjobbjai – Tharr counterek

Az utolsó szín az egyik legjobbnak számít a counterek szempontjából.

A HKK legjobbjai cikksorozatunkban a játék legjobb lapjait igyekszünk összegyűjteni, színenként és funkciónként haladva – így segítve a pakliépítést mindenki számára. Első körben a counterekkel foglalkozunk, a sort pedig Tharral zárjuk.

A barna szín rendkívül változatosnak mondható a counterek szempontjából: a mennyiség tekintetében ugyan nem fér be az élmezőnybe, mégis rengeteg különféle megoldást kínál – és ami még fontosabb, hogy a használható darabok szempontjából már igenis a legjobbak közé tartozik.

terszaggatasOtt van például a Térszaggatás, mely továbbra is napjaink egyik legerősebb lapcountere. Dobatás-ellenes képessége különösen üdvözlendő, de nyers ellenvarázslatként vizsgálva is nagyon komoly erőt képvisel. Zanszilánkokban megjelent társa, a Védőmágia már sokkal speciálisabb, inkább a lényes paklik jóbarátja: különösen Lassan járj! mellet szólhat nagyot ez a remek anti-mágiás védelem, amely ráadásul bármilyen forrást képes megfogni.

Szintén a frissebb darabok közé tartozik A hadúr szava és a Felnövekvő nemzedék. Előbbi hasznos áramlása ellenére legfeljebb korlátozott formátumokon kerülhet elő, utóbbi azonban a kalandozók esetleges megerősödésével igen komoly tényezővé válhat, hiszen akár bármikor elsüthető ingyenes lapcounterként is funkcionálhat, hátrány nélkül, amihez hasonló mondani sem kell, nem nagyon van a játékban.

A régebbi darabok közül Az erős gyengéje tartotta a legjobban a magát, amely minimum a side-okban rendre felbukkan a mai napig, hiszen ingyenes counterekből sosem elég, és bár ez utóbbi elmondható a Malfunkcionálás esetében is, hátránya miatt ma már nem nagyon jut szerephez – egész egyszerűen most már vannak jobbak nála. Pedig egykoron top ötös lap volt. Mostanság kezdték újból felfedezni az Ősi legendákban megjelent Goblin harci kiáltást, melynek helyettesíthetősége Bűvös erdő mellett igen brutális – csontot a Ködmangó segítségével szállíthatunk számára. A varázslat-alapú counterek közül végezetül a Tökéletes összpontosítást éreztük még említésre méltónak, amely nettó költségét tekintve ingyenes counternek mondható, a benne rejlő komoly kockázat – 3 VP azért manapság rengeteg – miatt azonban nem látjuk, mikor és hova férhetne be.

solatopolkaLássuk a lényeket, akik közül kiemelkedik a két goblin, Solatopolka és az Antimágikus goblin. Előbbi Demizra méltó utódjának mondható, a játék jelenlegi legjobb lény-alapú lapcountere, utóbbi pedig a varázslat nélküli paklik egyik legnagyobb sztárja, amely jó időben megérkezve önmagában meccseket dönthet el. Szintén nagy spoiler az erőforrások és keresések szuper ellenszere, a Zilak-din főkancellár, a Moa őshal pedig korlátozott környezetben kerülhet még esetleg elő, az olcsó paklik ellenszereként.

Zárásként két egészen új tárgyról kell még szót ejtenünk, melyek az Istenek Viadalában jelentek meg. Az Anti-mágikus csapda különféle feltételek mellett tovább erősödik, de még alap képességeivel (anti-mágiás varázslatcounter egy csontért, majd egy manáért) is egészen jónak mondható, és a Gyilkos pöröllyel együtt a Lépéselőnyös KF-es pakli kötelező kellékeinek számítanak.

Az 5 legjobb Tharr counter, szerintünk: Térszaggatás, Solatopolka, Anti-mágikus goblin, Zilak-din főkancellár, Az erős gyengéje

 Mi ezeket a lapokat találtuk említésre méltónak a Tharr counterek közül. Nektek melyik a kedvencetek? Van olyan, amiben láttok még potenciált a fentieken kívül?

Csető Zsolt

12 thoughts on “A HKK legjobbjai – Tharr counterek

 1. Reakció, ami megakadályoz valamit, és nem counter? Oké, nem lapot fog, hanem képességet, de ha említést érdemelt a Védőmágia és a Szent kulacs, akkor szerintem ez is hasonló kategória. Arról nem is beszélve, ha egy Zajos lépteket fogok vele, én úgy érzem, hogy kántereltem. De ti tudjátok, a counter definíciója nincs kőbe vésve. Amúgy korrekt a top5.

 2. Nálam az a kánter, ami megakadályoz valamit, de nem akarok ezen tovább lovagolni. Tehát a sors fintora leszedés? Általában arra mondom, hogy leszedés, ami az asztalról LESZED, vagyis gyűtőbe küld egy lapot.

 3. Én a múltkor kánternek hívtam a kedvenc trükköt,az is hülyeség volt 😀 pedig simán lehetne kánter is,ugyanis mindig kántert keres ki
  tök mindegy,majd a leszedésnél ott lesz a fintor 🙂

 4. Nálam a zilak-din magasan veri az antigoblint és a polkát és az első helyért van versenyben a térszagival.

 5. Érdekes Ákos, mert nálam manapság a Zilak-din cefet rosszul működött szinte mindig. 😀

  A térszagi is gyakran beszottyad, főleg, ha az ellen kezd 2 őt húzol, és csak a 2. körben pakol ki 🙂 Nem egyszer nézegettem már őket :D. Arról ne is beszéljünk, hogy járj ellen mennyire gitt :D. Persze eldobálni mindig megéri, emiatt fér még be.

  Amik szépen teljesítenk az a Polka, anti-goblin, harci kiáltás a speciális paklijaikban.

  Az erős gyengéje meg még mindig hasznos, persze nem az “abszolút” hagyin.

 6. Nekem is más a sorrendem.
  Zilakot én nagyon jó lapnak tartom sokkal előrébb érzem mint az előtte lévőket továbbá az Am goblin-t sokkal erősebbnek érzem a fajtársát.
  Nálam a lista:
  Térszagi,zilak,am goblin,polka,erős gyenge.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.