A HKK legjobbjai – Dornodon leszedések

Elég szélsőséges a tűz istenének leszedés-szekciója, de akad pár használható darab.

A HKK legjobbjai cikksorozatunkban a játék legjobb lapjait igyekszünk összegyűjteni, színenként és funkciónként haladva – így segítve a pakliépítést mindenki számára. A második kategória a leszedéseké – a sort Dornodonnal folytatjuk.

dornodon_mosolyaAhogy keresgéltem a Dornodon lapok, között elég kevés olyannal találkoztam, ami lapleszedésként igazán jól funkcionál. Direkt célpont lap képességgel rendelkező jó kártyát meg aztán tényleg elég nehéz volt találnom. A frissebb kiegészítőkből talán a  legjobb lapleszedés a Zan szertartás, aminek sajnos lapot kell áldozni, ahhoz hogy a leszedés képessége működjön, ekkor azonban egész kis jutalom üti a markunkat – persze őt nem csak a leszedés képessége miatt szeretjük. A countereknél már kitárgyaltuk a Dornodon mosolyát: semmiképp se feledkezzünk meg arról, hogy leszedésnek sem rossz – sőt, talán még szívesebben használjuk ilyen célra, hiszen egyért jó dolog bármit lecsípni.

Ha már az olcsó leszedéseknél tartunk, folytassuk néhány további instanttal. Sajnos csak lényleszedésként funkciónál a Dornodon kiáltása, amely szépen lecsippent két lényt, de ha nincs jobb dolga, akkor egy 6-ost is oda tud csavarni az ellennek. Jó benne, hogy kényszerített áldozást okoz, a Kifejlett sárkánykígyó vagy az Óriás pöfeteg legnagyobb bánatára.  Emlékezhetünk még az előbbi varázslat nagybátyjára, a Tűzfuvallatra, amely szintén két lapjától szabadítja meg az ellenfelet. Igaz, hogy drágább egy kicsit, de nem csak a lények ellen hatásos.

a_pokol_szemeAz olcsó leszedéseknél maradva, régebbi lap A gyenge pusztulása, ami potom egy manért tud gyűjtőbe küldeni egy lapot. Igaz, hogy a legkisebb IK-jut, de gyakran megesik, hogy az ellennek csak egy lénye van, és az történetesen hiába egy Tyrannosaurus Rex, akkor ő szépen megy a levesbe, mert övé a legkisebb IK. A mai napig használt lap – igaz, hogy csak side-ból – a Bíborhold: mely Lassan járj! mellett is pofátlanul olcsón old meg bármilyen lényt, míg az épületek és a tárgyak ellen Titanitbányászattal készülhetünk. Ne feledkezzünk meg emellett A pokol szeméről sem, melyet alapesetben csak azért használunk, hogy egyért adjon nekünk három manát, de ugyanezen képességével leszedni is tudunk, ha belerakunk még egy kis erőforrást. Szintén bűbáj emellett a Ryuku átokvarázs, amely lassabb (leginkább Bilincses) paklik permanens leszedése lehet.

Kőkemény asztalpusztítás is akad a piros színből az Éjfatty sóhaj személyében, mely a kezeket is átadja emellett az enyészetnek – a számára legjobb pakli (a vízió) sajnos nem igazán brillírozik mostanában, így nem láthatjuk akcióban.

trok_rakonLássuk a lényeket: kapásból a nagy karriert befutott Trok Rakonnal kezdek, hiszen elég rendesen tudja a lényeket írtani az asztalról, csak elég pálinkát kell beléjük töltenie. A testvére, Hok Rakon is tud lapot szedni – sajnos kisebb hátránnyal, így nem gyakran használjuk erre, de azért jó tudni róla, főleg Bilincs mellett. Haladva a lények között megakadt a szemem az egyik kedvencemen, aki a Hegymélyi keltetős paklik kötelező kelléke volt. Ő nem más, mint a jó öreg Helvir. Gyönyörűen el tud takarítani bazi nagy dögöket az útból. Hasonlóan kijátszásakor intéz el lényeket az utóbbi években igencsak hanyagolt Young tűzsárkány, akinek kijátszásakor okozott 9 sebzése garantált véget jelent a játék legtöbb lényére. A most megjelent Árnyékgyilkos a célozhatatlan, forrásimmúnis lényeket is könnyű szerrel küldi a gyűjtőbe.

Van néhány speciális leszedés még a lények között. A galetkiket az Ölvefoltozó, a varkaudarokat Zoodroo Tint, a sárkányokat a Lohd Haven sáhkánya támogatják, de nem igazán látjuk őket versenyasztalokon, de nem gyakori vendég a nem-lény lapok ellen hatékony Tűzkakas sem.

robbantasHa már a tűz istenéről van szó, nem akarok elmenni a tűzvarázslatok mellett sem, hiszen azok nagy része lényeket is képes sebezni, és A tűz síkja mellett még a legkisebb láng is igazi mészárlást tud végezni: Urgod haragja, Lávacsepp, Tűzförgeteg, Perzselés, Illuzióláng, A főnix tüze, Lángtenger, Szikra (visszavetetni is tud!), Tűzcsapás, Pirofordítás (áramlásból gyönyörűen küld a halálba egy lényt). A Plazmacseppel és a Robbantással emellett főleg olcsó nem-lény lapokat szedegethetünk le, de előbbi sok minden mást is megoldhat.

Utoljára megemlíteném még a Quwarg vágóhidat, mely zanszilánk idézési költsége miatt nagyon olcsó permanens leszedésként funkcionál, illetve az Izzó lemezpáncél, mely a Zarknod kovácsás paklik lényleszedése – ott egyért cantrip.

Az 5 legjobb Dornodon leszedés, szerintünk:  Dornodon mosolya, Zan-szertartás, Dornodon kiáltása, Szikra, Tűzfuvallat.

Mi ezeket a lapokat találtuk említésre méltónak a Dornodon leszedések közül. Nektek melyik a kedvencetek? Van olyan, amiben láttok még potenciált a fentieken kívül?

Varga Károly

4 thoughts on “A HKK legjobbjai – Dornodon leszedések

  1. Azért én a Lélekenergia kinyerését megemlíteném. Nem egy gigaspoiler, de a speciális, erőforrást is termelő lényleszedés korlátozott környezetben 1-1 sideban még felbukkan.

  2. A lélekenergia kinyerést én is hiányoltam a felsorolásból, egylaposon akár be is rakhattam volna, rosszul nem járhat vele az ember.

    Még a Negatív energiát azért meg lehet említeni, bár már elavult, 2-ért bármit levisz.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.