Paklileírás – Timera deck a blogos versenyre

A magunk oldalára igyekszünk állítani a szerencsét a Beszűkült látókörön.

Újabb paklileírással készülünk a vasárnap megrendezésre kerülő Beszűkült látókör versenyre: a múltkori olcsópakli után most korlátok és megkötések nélkül építkezünk, és szerencsénket kihasználva igyekszünk az ellenfél fölé kerekedni.

timera_a_szerencse_asszonyaMint az a címből is kiderül, Timera, a szerencse asszonya lesz segítségünkre, egy többnyire varázslatokra támaszkodó paklit építve, kihasználva azt, hogy kevés jó counter maradt a felhozatalban, így a megszokottnál könnyebben garázdálkodhatunk ideális esetben. Lássuk tehát azokat a lapokat, melyek számára követőnk biztosítja majd a plusz kraftot – na meg persze a (viszonylag) fix kimenetelt.

A Timerás kínálat legjobbja a pakli speciális erőforrása, a Timera varázsitala. A csont hiánya nem gond, hiszen anélkül is ki tudjuk játszani, és 83% eséllyel már az első körben használni tudjuk, onnan pedig már tiszta haszon – nem is kevés. Nem hiányozhat a két új direkt sebzés, a Timera sújtása és a Timera haragja sem – előbbi követőlövés ellen is remek, hiszen rosszul lényegében fixen nem tudunk kijönni belőle.

timera_gondolataAz ellenfél hátráltatását a Timera gondolata és a Timera kacsintása szolgálják, előbbi kellemetlen, és csak semmizéssel kivédhető counterként, utóbbi pedig leszedésként (mana-helyzettől függően a második vagy a harmadik opciót fogjuk használni általában), De szintén leszedni tud a Rizikó mely a HKK-ban egyedülálló módon egy nekronért jövő azonnali lapleszedés – persze csak a követőnkkel, általában 2-4 ÉP befektetéssel. A Timera nevével fémjelzett lapok közül a Timera trükkjét vetném még be, mely a bennmaradt manatermelésekhez viszonyítva baromi erős, de akár egy nyerőnek gondolt szituáció előtt is jó lehet elpusztítani vele az ellenfél varázspontjait, valamint használnék egy darab Timera frissítőjét, mellyek a követőnkbe belefacsart életpontjainkból állíthat vissza egy jókora mennyiséget, cantrip lapként.

arcEddig csak az Elenios lapokból válogattunk, de a többi szín is tartogat szerencsére hasznos kártyákat. Lilából a sokoldalú Arc lehet a segítségünkre, mely a pörgést és a lapelőnyt is biztosíthatja a lehető legkülönfélébb módokon, a Vadmágikus zóna pedig nyerésünket gyorsíthatja fel, a követőnk mellett fixen beduplázva minden sebzést. Vegyük észre, hogy elég egy Timera haragja mellé, és fixen tudunk sebezni legalább 20-at két lapból. Növelhetjük emellett a Fairlight színből érkező Instabil gerjesztés sebzését is, amely minimális befektetésért cserébe 4-6 ÉP-ket lövöldöz körönként, míg a szintén sárga Kreátor az asztalon maradó lapokkal csinálhat vicces dolgokat – egynél többet minden esetre belőle már nem használnék.

Ha már játszunk lilával, akkor érdemes erősíteni egy kicsit a védelmi vonalunkat Kifejlett xenomorffal, aki természetesen ingyen szeret érkezni (és általában szokott is). Asztaltakarítása hálójával kombinálva remek dolog, ami minket ráadásul nem is zavar annyira, hiszen sok azonnalival és kevés asztalon maradó lappal játszunk. Utóbbiak ráadásul kivétel nélkül olyanok, hogy szívesen kijátsszuk őket még egyszer, ha esetleg arra kényszerülünk, hogy visszavegyük őket.

A pakli utolsó negyede egy külön vonalat képvisel, továbbra is a követőnkre építve: a Kivégzés szakértelemről van szó. Egy darab Peturt is használnék mellé, hogy még hatékonyabban és még nagyobb eséllyel működjön. Igen ám, de ebben az esetben szükségünk lenne még néhány lényre, hiszen hiába van ott az asztalon a nyerés lehetősége, ha eközben nincs kivel beütni. Erre a célra az üres negyedik színt kihasználva a – nevével ellentétben Dornodon hívó – Fekete lovagot vetettem be, aki ráadásul a Kivégzés szakértelmeket is szereti maga mellett, az utolsó helyre pedig Őrült Szajonnt tettem be: repül, hasznos kijátszáskori képessége van – egy efféle korlátozott környezetben legalább akkora spoilernek számít, mint amekkora egykoron volt.

Lássuk, mit sikerült összehoznunk.

A pakli

követő: Timera, a szerencse asszonya

timera_varazsitala3 Timera varázsitala
3 Timera sújtása
3 Timera haragja
3 Timera gondolata
3 Timera kacsintása
3 Rizikó
3 Timera trükkje
1 Timera frissítője
3 Arc
3 Vadmágikus zóna
3 Instabil gerjesztés
1 Kreátor
3 Kifejlett xenomorf
3 Kivégzés
1 Petur
3 Fekete lovag
3 Őrült Szajonn

45 lap

A pakli Kivégzéses vonala természetesen csak optimális: akár ennél is jobban rá lehet állni Meszy-vel és jóval hordásabb paklival, de akár ki is hagyhatjuk – utóbbi esetben további kontroll lapokkal érdemes pótolni a paklit. Szintén ilyenekkel, illetve néhány stabil nyeréssel érdemes készülni side-ból, hiszen amíg egy követőlövéssel még viszonylag könnyen el tudunk bánni, addig egy Átkozott követő csúnyán kiszűrhet velünk, így a túlságosan kockázatos lapokat (Rizikó, Timera trükkje, Vadmágikus zóna, Instabil gerjesztés) mindenképpen pótolni kell. Akár ilyenkor is ráállhatunk jobban a követő nélkül sem rossz Kivégzés-vonalra.

Jó játékot és… nos, szerencsét ezúttal nem kívánunk – azért tessék jelentkezni Timera asszonyságnál a megfelelő erőforrások fejében. Vasárnap találkozunk!

Csető Zsolt

2 thoughts on “Paklileírás – Timera deck a blogos versenyre

  1. ‘optimális’ -> valami mas lesz itt
    ‘kiszűrhet’ -> kiszúrhat

    Amugy tetszik, hajra Timera!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.