Tíz év – Thauglorendon

Egy évtizede született meg a kézből működő képességgel rendelkező lapok első példánya.

Tíz év rovatunkban a játék éppen jubileumot töltő, meghatározó lapjairól emlékezünk meg, mai alanyunknak, a Thauglorendonnak pedig több oka is van arra, hogy itt szerepeljen. Na persze első sorban természetesen azért, mert ő volt az első olyan lap, amely kézből működő – egészen pontosan mutogatós – képességgel rendelkezett.

thauglorendonA Raia sárkány egy teljesen új dolgot hozott be a játékba: korábban teljesen elképzelhetetlennek tűnt, hogy lapkijátszás, vagy egy már felfedett lapunk valamely képességének használata nélkül szóljunk bele az ellenfél játékába, a jó öreg Thau azonban egy csapásra megváltoztatott mindent, és egyben egy új trendet is beindított.

Követői tehát voltak, még ha nem is tucatjával, igaz, ez utóbbit aligha bánhatjuk, hiszen bizonyára senkinek sem lenne ínyére, ha a HKK átmenne mutogatós kártyajátékba – hagyjuk csak meg ezt a különlegességet annak a néhány lapnak, amely ezt a vonalat képviseli.

A Thauglorendon nem csak azért mérföldkő azonban, mert elsőként hozta be ezt a képességet a játékba, hanem ezért is, mert az összes ilyen lap közül – hiába ő a legkorosabb – éppen ő öregedett a legjobban: a mai napig kirobbanthatatlan bizonyos paklik side-jából (esetenként még alapból is be szokták vetni), és bizonyára egy örök ellenszer lesz a gyors, egy kör alatt nyerő paklik ellen. Egy újabb remek példa arra, hogy egy jó ötlet mennyire hosszú életet is képes adni egy lapnak.

Csető Zsolt

4 thoughts on “Tíz év – Thauglorendon

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.