A ködről szólt a Beszűkült látókör harmadik felvonása

Három köd pakli végzett a dobogón a HKK Blog szeptemberi versenyén.

A Beszűkült látókör harmadik, és egyben – legalábbis egyelőre – utolsó felvonására került sor most vasárnap a Dungeonben, melyen ezúttal több mint negyven játékos tett próbát. A tiltólista közel 200 lapot tartalmazott: ezek hiányában kellett paklit építeniük a játékosoknak.

A narancssárga lapok közül ezúttal a követők domináltak: nyolc játékost leszámítva mindenki használt valamilyet – ennek tükrében talán nem is meglepő, hogy a legtöbben Átkozott követőt. A követők számát még tovább növelte, hogy öt (!) A legfőbb követős deck is volt a mezőnyben. A szabálylapok közül a Lassan járj! és a Bűvös erdő voltak a legnépszerűbbek.

  • Szabálylap (9): 2 Egérút, 2 Ősi rúna, 2 Változó környezet, 1 Manaáramlás, 1 Semleges csatamező, 1 Zarknod bilincse
  • Követő (23): 5 A legfőbb követő, 3 Arochos, 3 Molluszk, a ócskás, 3 Raia követője, 2 Átkozott követő, 2 Az ősök famulusa, 1 Chara-din követője, 1 Manafamiliáris, 1 Mérgező rakshallion, 1 Sötét manifesztáció, 1 Timera, a szerencse asszonya
  • Egyéb (10): 3 Lassan járj! + Kyorg ősmágus, 1 Bűvös erdő (2) + Átkozott követő, 1 Bűvös erdő (3) + Átkozott követő, 1 Bűvös erdő (2) + Melák, az óriás, 1 Hegymélyi keltető + Átkozott követő, 1 Hegymélyi keltető + Chara-din követője, 1 Ősi rúna + A mindentudó, 1 Változó környezet + Qwikrekson, a quwarg sámán

DSC08482

Ködmangó itt, Ködmangó ott…

A hat fordulós verseny – mint az már sokszor előfordult – most is holtversennyel végződött: négyen várták öt győzelemmel az eredményhirdetést. A negyedik végül Felizardo Dániel lett Molluszkos zanszilánk paklival, a dobogón pedig három ködös pakli végzett: az első Kurunczi Dávid lett A legfőbb követővel, a második Juhász Ferenc hasonló összeállítással, a harmadik pedig Molnár Ferenc Átkozott követővel. A legjobb amatőr címet (és a vele járó extra ultraritkát) Moldován Péter szerezte meg Raia követős paklival.

A végeredmény

I. Kurunczi Dávid (paklilista)

Köd pakli A legfőbb követővel.

II. Juhász Ferenc (paklilista)

Köd pakli A legfőbb követővel.

III. Molnár Ferenc (paklilista)

Köd pakli Átkozott követővel.

IV. Felizardo Dániel (paklilista)

Zanszilánk pakli Molluszk, az ócskással.

V. András Bence (paklilista)

Raia pakli Raia követőjével.

VI. Moldován Péter (A) (paklilista)

Raia pakli Raia követőjével.

VII. Bakos Attila (paklilista)

Épület pakli Molluszk, az ócskással.

VIII. Korányi Gergő (A) (paklilista)

Tárgy pakli Ősi rúnával.

IX. Simon Dániel (paklilista)

Ork pakli Sötét manifesztációval.

X. Bartus Gergely (paklilista)

Köd pakli 3 Bűvös erdővel és Átkozott követővel.

DSC08491

A verseny győztese, Kurunczi Dávid

A korábbi változatos végeredmények után most tehát egy némileg unalmasabb élmezőny alakult ki: a ködös paklik egyértelműen kiemelkedtek a paklik közül.

Volt tippjátékunk is: nem meglepő mód ez is a ködről szólt, azt kérdeztük ugyanis, hogy hányan fognak játszani alapból ködös lappal. A pontos számot (11) végül senki sem találta el, ám hogy ne maradjunk nyertes nélkül, ezért a legközelebbi helyes tippelőt, Szajcz Zoltánt megajádékozzuk egy félárú indulással.

Reméljük, hogy ti is élveztétek ezt a három hónapot: ígérjük, hogy nem most hallottatok utoljára a Beszűkült látókör formátumról. A HKK Blog következő versenyére október 12-én fog sor kerülni – hogy mi lesz az, arról napokon belül olvashattok majd.

Csető Zsolt 

6 thoughts on “A ködről szólt a Beszűkült látókör harmadik felvonása

  1. Jó kis verseny volt,de sajnos a ködök csúnyán uralták a mezőnyt.Remélehetőleg a köv kör(ugye lesz!?!?!) igazán színesre sikeredik.

  2. Mi lenne, ha 2-3 verseny kihagyás után, januártól folytatódna a sorozat az eddigi lista alapján? Szerintem tök vállalható még így is a dolog.

  3. Ha ezt tudjuk akkor csak tudunk rájuk készülni,nem?:P
    Legutóbb a köd nem volt sehol,így nem annyira készült rá a nép. Sztem a zsz nem tud ekkora meglepetést okozni mint most a köd.Inkább az a kérdés melyik deck lesz a következő körben a mostani köd:P

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.