A HKK Blog októberi versenye

Visszatér a nagy sikert aratott ábécés formátum – egy aprócska csavarral. Pontosabban kettővel.

Határozottan népszerűnek bizonyult a három felvonásos Beszűkült látókör formátumunk, így mindenképpen számíthattok arra, hogy előbb-utóbb (inkább előbb) visszatérünk majd ehhez az egyedi Tiltott mágia-variánshoz, ám addig is úgy döntöttük, hogy elővesszük eddigi talán legextrémebb, és januárban nagy sikert arató formátumunkat, az ábécés versenyt.

Ha valaki esetleg annak idején nem hallott volna róla: az ábécés formátum leginkább A sokszínűség jutalmához hasonlít, ám mindegyik lapnak különböző betűvel kell kezdődnie – ezen kitétel betartásával kell a játékosoknak paklit építeniük. Októberben ehhez a formátumhoz térünk vissza, méghozzá két aprócska csavarral: egyrészt ezúttal csak a gyakori és a nem gyakori lapokból lehet majd válogatni, másrészt pedig most a követők és a szabálylapok is játszanak majd (ezek közül mindegyik).

flash_abc

Íme a szabályok részletesen.

A szabályok

 • Mindenkinek minimum 35 lapos paklival kell indulnia.
 • A pakliban minden lapnak különböző betűvel kell kezdődnie, a 44 betűs magyar ábécé szerint (A, Á, B, C, Cs, D, Dz, Dzs, E, É, F, G, Gy, H, I, Í, J, K, L, Ly, M, N, Ny, O, Ó, Ö, Ő, P, Q, R, S, Sz, T, Ty, U, Ú, Ü, Ű, V, W, X, Y, Z, Zs). A név eleji ‘A’ és ‘Az’ névelőket nem kell figyelembe venni, tehát A gyenge ereje például ‘Gy’ betűs lapnak számít.
 • Nincs négyszínkorlát.
 • Nincs kiegészítő pakli.
 • Kizárólag gyakori és nem gyakori lapokat lehet használni, kivéve a szabálylapokat és a követőket – ezek közül mindegyik használata engedélyezett.
 • Tiltott minden olyan lap, amely az ellenfél paklijának a tetejéről a gyűjtőbe vagy a semmibe dobat. A szokásosak mellett tiltott az Enyészet és a Szem szimbólum is.

A verseny időpontja a korábbi ígéreteknek megfelelően október 12. lesz – reméljük, hogy minél többen ellátogattok majd!

Csető Zsolt

29 thoughts on “A HKK Blog októberi versenye

 1. Kedves Mindenki,

  A Sokszínűséget szerintem is tiltani kéne:
  +7 Ép, +1 Lap semmi hátrány, túl erős erre a formátumra.

  Üdv: Kyb

 2. kyb nem +7 ép +1 lap,persze igy hangzik durván de ez igy nem igaz mert csak simán +7 ép hátrány nélkül. mert 5 lap az adott amúgy is. +7 ép nem akkor táp. föleg hogy bármilyen szabálylap jöhet meg követő ellened. +7 ép vagy használsz követőt vagy szablapot lehetőség jön ki ha van sokszined, gyngy-on meg nem túl erős sokszín szerintem. én nem indulok a versenyen. ez csak egy vélemény. ettöl függetlenül lehet tiltani de nem erősseb mint egy bilincs vagy korlátozás vagy stb sok sok korlátozo szablap

 3. kíváncsi leszek, hogy hányan vállalják be a 28 lapos csatamezőt 🙂
  amúgy 5 követő győzelmére fogadnék

 4. 1. A Sokszínűség tiltott lesz.

  De jó. Így már biztos nem megyek. 😦 Lehetetlenség normálisan felkészülni egy dolgozó embernek, úgy hogy tesztelje is a dekket. Én pont a soxínben gondolkodtam. Azért a végeredményre én is kíváncsi leszek.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.