A HKK legjobbjai – Elenios leszedések

Elenios inkább a lények ellopásával foglalkozik, mint leszedésével, de azért nem kell féltenünk őt ezen a téren sem.

A HKK legjobbjai cikksorozatunkban a játék legjobb lapjait igyekszünk összegyűjteni, színenként és funkciónként haladva – így segítve a pakliépítést mindenki számára. A második kategória a leszedéseké – a sort Eleniosszal folytatjuk.

kepzelt_gyilkosKezdjük is el a sort ismét a varázslatokkal. Az Istenek Viadalában megjelent lapok közül tényleg lapleszedés a Képzelt gyilkos, egyike az azonnali vízióknak. Minden körben kijátszhatjuk a gyűjtőnkből, így nagyon effektív, még a három manás idézési költségét is megbocsátjuk neki. Vizió követővel kettő manáért igazi csemege, ha nem kell lapot leszednie, akkor sem megy kárba, mert jócskán képes az ellenfél életpontjait is csökkenteni.

A varázslat alapú leszedések körében egy szinttel gyengébb lapokat tud felmutatni a kék istenség. A rezisztencia megjelenésével a “célpont lény” lapok ereje egy kicsit megnőtt. Ezek közül az egyik kedvencem az Ektoplazma transzportálás: nem csak gond nélkül eltűntet egy lényt, még meg is hízlalja az enyémet. Annak idején a két manás leszedések már nagyon erősnek számítottak. Megjelenésekor az egyik legkeresettebb kék lap volt az Összeomlás, hála az előnyből származó -1 idézési költségének. Sajnos mára már nem maradt benne erő. Aztán kezdtek megjelenni a fixen két manás leszedések, kapásból a következő kiegészítőben már találhattunk nem egyet, ilyen volt pl. az Ügyességpróba. Sajnos olyan hátránnyal van felszerelve ez a lap, ami miatt nem lett igazán jól használható. Sose jó, ha az ellenfél választhat, még akkor sem, ha rossz és rossz közül. Ha már két manás varázslatok mindenképpen megemlíteném a Fakítást, ami igaz, hogy nem szedi le azonnal a lényt, de mondhatjuk ,hogy a haláláig már nem sok hasznát vesszük. Gy-ngy versenyeken nagyon kedvelt lap volt, és ne felejtsük el, hogy a Semmibe lő, manapság ez már nagy előnynek számít.

rizikoA kék színnek is van egy speciális leszedés szekciója, ez pedig a Timera asszonyhoz köthető lészedések. Ezeknek a lapoknak az a tulajdonsága, hogy ha sikerült kidobni a megfelelő számot, akkor leszedés következik be, vagy a dobás függvényeben fog sebzést okozni. Mind a két esetben a szerencse asszonya jókorát tud segíteni rajtunk. Tehát ezek:  Timera kacsintása, Rizikó, Timera haragja, és a A csodák palotája (igaz, hogy nem varázslat, de ha már a Timera szóba került, nem hagyhatom ki).

Még egy apró tűzvarázslatot is megtalálhatunk, a Lélekparázst, ami annyit sebez egy lénybe, mint amennyi az ÉP-je, gondolom ez általában elég,ahhoz, hogy a gyűjtőbe kerüljön. A végére hagytam a szerintem legtöbbet használt ilyen típusú lapot, ez pedig a Rugalmas erőforrás. Négy manás lap, ami 1 manásra csökkenhet. A konfigurálhatósága miatt volt (mostanában is néha) közkedvelt. A választási lehetőségek között ott van a lapleszedés is. A legegyszerűbb eset az, ha egy manáért leszed egy lapot. Lassan Járj!-ban is nagyon jól muzsikál.

wyscanzi_szirenÁttérhetünk a lényekre, amiket kapásból egy nagyöreggel kezdek a Tudatfalóval. Ő volt az a lény ami nagyon gyakran bevitte az utolsó ütést. Ha kellett, leszedett egy lényt, de ha az ellenfél veszített néhány manát, az se volt baj, majd láthatatlanná tette önmagát, és vígan ostromolta az ellenfél életpontjait, de manapság sajnos parkolópályára állt. Korábban említettem, hogy a  kijátszás utáni leszedés mindig nagyon kedvelt képesség. Itt is találhatunk egy ilyen lapot, a Manó felderítőt, melynek visszavétel képessége nagyon hasznos, csak csínján kell bánni az életpont áldozással, mert négyesével gyorsan elfogyhatunk. Szintén kijátszáskor szed le – pontosan visszakevertet – a lények ellen hasznos Wyscanzi szirén.

Talán az egyik legerősebb leszedéssel foglalkozó lény egy vagány galetki, Chosuga. Az azonnali varázslatok elleni immunitása nagyon zavaró. Ő is sok mindent tud, így nagyon gyakori a versenyasztalokon. Ha már galetkik: a csápos lények A helytartó csápját növesztve oldhatják meg a zavaró lapokat, de szintén funkcionálhat leszedésként – visszavetetésbe oltva – a Mágneses szarv.

A kontoroll (Szúnyogírtás) paklik egyik alap lapja volt a Pszionikus entitás, aki ha kellett lapot szedett le, de ha úgy volt, kettőket tudott szépen sebezgetni. A zanszilánkokban megjelent Gosanon már többször is megakadt a szemem, de sajnos mindig akadt jobb leszedés nála, amit választhattam. Hasonló sorsa van Hendiala familiárisának.

Zárásként, a virágkorát élő Molluszk idejében figyeltek fel rá a játékosok, mert nagyon effektíven tudta csökkenteni az ellenfél lapjait, ráadásul jelzőket is lehet neki áldozni, ez pedig a Piroslámpás ház. Engem nagyon meggyőzött, az épület pakliba elfért mindig 1-2 darab.

Az 5 legjobb Elenios leszedés, szerintünk: Piroslámpás ház, Chosuga, Wyscanzi szirén, Képzelt gyilkos, A helytartó csápja

Mi ezeket a lapokat találtuk említésre méltónak a Elenios leszedések közül. Nektek melyik a kedvencetek? Van olyan, amiben láttok még potenciált a fentieken kívül?

Varga Károly

Reklámok

10 thoughts on “A HKK legjobbjai – Elenios leszedések

  1. Szerintem a cikkben felsorolt “fostekercsek” mellett / helyett, azért a Tünékeny csábítás és az új Bájolás mindenképpen helyet érdemelt volna.

  2. Vicces vagy sem, külön cikket fognak kapni, ahogy ezt többször is jeleztük már.
    Sőt, sok egyéb “vicces” kategória is lesz.

  3. Akkor gondolom a Csábos áldozat is abba a pakkba kerül, ugye?

    Én egyébként a felsorolt ötös nagy részénél (kivéve Csöcsös ház) sokkal többre tartom még ma is a Pszionikus entitást, még akkor is, ha kikezdte az idő vasfoga. Halhatatlanok nagymesterés pakliban elég korrekt terrort tud az asztalra tenni lényes paklik ellen. Chosuga is hasonló kaliber, csak sajnos tényleg a legszarabb szín a kék jelenleg Rhattal karöltve.

  4. A manó felderítő top 5-ös leszedés, de inkább azt mondanám, hogy a legjobb :). Nem egyszer bizonyított versenyen is. Arról ne is beszéljünk, hogy a manók között mekkora sztár.

    Amúgy az új kieggel erősödik ez a szekció…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.