Randomlap

Néha egyetlen varázspont is rengeteget számíthat – különösen akkor, ha lényegében laphátrány nélkül tehetünk szert rá.

Az Istenek Viadalában megjelent Chara-din követője és Raia követője arra késztette a játékosokat az elmúlt szűk egy évben, hogy újból alaposan átnézzék a rendelkezésre álló lapkészletet, ezek a követők ugyanis teljesen más dimenzióba helyezték a szóban forgó színeket – lényegében minden lapra úgy kellett tekinteni, hogy innentől egy fatty, avagy egy angyal is jár melléjük.

napfokuszHatványozottan igaz ez az azonnali varázslatokra, hiszen mindkét követő akkor pöröghet a maximális fordulatszámon, ha az ellenfél körében is ki tudjuk használni a képességüket. A fehér szín különösen jó ilyen szempontból, hiszen az olyan counterekkel, mint Az erős ereje vagy a Solisar aurája bitang erős instantokkal rendelkezik, de jól mutatja a követők erejét, hogy szinte bármilyen ingyenes lapot megéri elsütni mellettük az ellenfél körében – így tért vissza a játék körforgásába A forrás érintése is, amely hiába ingyenes manatermelés, korábban nem ért meg egy lapot a játékosok számára az általa adott (általában) egy-két varázspont. A mellé járó angyal sokat változtatott ezen.

Simon Dániel a Beholder szeptemberi versenyén még tovább ment: Raia követős paklijába – mellyel végül a versenyt is megnyerte – egy, A forrás érintéséhez hasonló, ám annál még régebbi és még gyengébb lap is befért, ami jól példázza a követőben rejlő potenciált. A Napfókuszról van szó, amely mindössze egyetlen varázspontot ad nekünk, ám egy ennyire gyors paklinál gyakran ez is rengeteget számított – a fő hangsúly persze itt is azon van, hogy használatával nagyobb eséllyel aktiválhatjuk a követőnket az ellenfél körében.

A lap olyan szempontból egyébként egyedi, hogy némileg felborítja a lapok létrejövetelének sorrendjét, hiszen akár reakcióból is kérhetünk vele varázspontot, amit aztán egyéb reakció lapokra is felhasználhatunk ezután. Ritka lesz persze, hogy a fent említett ingyenes counterek mellett pont erre fogjuk ellőni a Napfókuszt, de mind ismerjük az egyetlen varázsponton múló meccsek történetét.

Szerintetek lehet esélye a lapnak arra, hogy a Raia követős kontroll-horda egy agresszívabb változatában hagyományos versenyen is helyet követeljen magának?

Csető Zsolt

2 thoughts on “Randomlap

  1. Hát nem tudom,szerintem még így se nagyon éri meg a forrás érintése… ha már olyan pakli ellen kell sideolni,ami sok lénnyel játszik,akkor nem azt fogom betenni. Gyngy-n talán befér side-ba. A Napkfókusz pedig ahogy írtad,még gyengébb. Szerintem 1 jó azonnali raia lap kellene és végképp nem lenne helyük a side-ban sem,hacsak nem valami túl speciális formátumot nézünk.

  2. Azért amikor első körben kipattant egy mágia sík, bátorság dala vagy ezüstsereg, nem álltam rosszul. 🙂 Egyszer sem bántam meg, amikor behúztam. A kontroll változatba szerintem sem illeszkedik. Ha nem a rush a cél, akkor stabilabb lapok kellenek. Fehér horda szereti, próbálgassátok. 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.