Változás az októberi HKK Blog verseny lebonyolításában

Pörgős formátumú lesz az ábécés verseny.

Ahogyan arról korábban már értesülhettetek, a HKK Blog októberi versenye ábécés formátumú lesz, ahol a követőket és a szabálylapokat is lehet majd használni, cserébe azonban csak a gyakori és a nem gyakori lapokból lehet majd válogatni.

A verseny alapesetben hagyományos lebonyolítású lett volna, ám mivel a szabálylapok és a követők jóval bonyolultabb játékkörnyezetet generálnak, a side-olás folyamata pedig több szempontból is igen komplikált lett volna, ezért úgy döntöttünk, hogy a verseny lebonyolítása pörgős lesz.

Összesen tíz fordulót tartunk majd, különlegességként pedig a verseny fináléjaként egy top 4 küzdelem is lesz, ahol két győzelemig tartó helyosztókon fog eldőlni a dobogósok sorrendje az “alapszakasz” négy legjobb játékosa között.

flash_abc

A szabályok

 • Mindenkinek minimum 35 lapos paklival kell indulnia.
 • A pakliban minden lapnak különböző betűvel kell kezdődnie, a 44 betűs magyar ábécé szerint (A, Á, B, C, Cs, D, Dz, Dzs, E, É, F, G, Gy, H, I, Í, J, K, L, Ly, M, N, Ny, O, Ó, Ö, Ő, P, Q, R, S, Sz, T, Ty, U, Ú, Ü, Ű, V, W, X, Y, Z, Zs). A név eleji ‘A’ és ‘Az’ névelőket nem kell figyelembe venni, tehát A gyenge ereje például ‘Gy’ betűs lapnak számít.
 • Nincs négyszínkorlát.
 • Kizárólag gyakori és nem gyakori lapokat lehet használni, kivéve a szabálylapokat és a követőket – ezek közül mindegyik használata engedélyezett. A követők és a szabálylapok nem számítanak bele az ábécé-korlátba.
 • Pörgős lebonyolítás.
 • Tiltott az Enyészet, a Szem szimbólum, a Sokszínűség, és minden olyan lap, amely az ellenfél paklijának a tetejéről a gyűjtőbe vagy a semmibe dobat, akár opcionálisan is.

A verseny időpontja október 12. – szeretettel várunk mindenkit, garantáltan hatalmas móka lesz!

Csető Zsolt

15 thoughts on “Változás az októberi HKK Blog verseny lebonyolításában

 1. “Összesen tíz fordulót tartunk majd, különlegességként pedig a verseny fináléjaként egy top 4 küzdelem is lesz, ahol két győzelemig tartó helyosztókon fog eldőlni a dobogósok sorrendje az “alapszakasz” négy legjobb játékosa között.”

  Tehát akkor a 10 forduló után 4 fordulóig aki nem került be a TOP4-be, az csak ül és néz? 🙂

 2. A Huraggin taktikáját nem tiltjuk.

  Természetesen nem kell ülni és nézni. Lemegy a tíz forduló, ami után kihirdetjük a végeredményt (ez az ötödiktől az utolsó helyig egyben a végleges végeredményt is jelenti). Enélkül nyilván nem tudnánk azt sem, hogy ki az első négy, nem? 🙂

  A négy forduló sem tudom hogy jött ki. Az első négy ezután játszik összesen négy meccset: egy-egy meccs a döntőbe jutásért, egy döntő, egy bronzmeccs.

 3. A követőkre és szabálylapokra nincs semmi megkötés, vagyis mehet a 3 erdő.

 4. Ugye azok a gyak-nemgyak lapok, amik ki lettek adva ritkaként nem játszhatnak?
  (ill. fordítva is, ha régi ritka lett gyengébbnek felújítva, az sem használható?)

 5. Amit legutóbb engedélyeztünk: A gyenge erejéből és a Manacsapdából a ritka verziókat is lehetett használni. Ez az engedmény most is él majd.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.