Randomlap

A polip-népség egyik elfeledett sarjáról elmélkedünk.

Ha Chara-din követője, akkor első sorban a Hegymélyi keltetős, esetleg A legfőbb követős verzió kerül terítékre, nem szabad megfeledkezni azonban a pakli hagyományos változatáról sem, hiszen számos olyan lap van, amely remekül illeszkedik ide. Nagy részük nyilvánvaló (tipikusan a lila azonnali varázslatok), akad azonban köztük olyan is, melyet egyébként nem sűrűn látunk a versenyasztalokon: ilyen lap a Szépia is.

szepiaA hasznos kis polip egykoron – nagyjából a Chara-din bűbája megjelenésének idején – még rendre felbukkant az egyszínű lila koncepcióban, mára azonban szinte teljesen megfeledkeztek róla a játékosok. A Szépia azonban egy újabb remek példa arra, hogy egy lap nem csak gyengülhet, hanem erősödhet is az idő múlásával: a Chara-din követője például teljesen új színben tünteti fel ezt a lapot.

Vizsgáljuk meg, hogy mi is történik, amikor kijátsszuk. Először létrejön a Szépia, majd amikor már az asztalon van, megkapjuk jól megérdemelt fattyunkat. Miután a lap nem kézből kijátszást néz, ezért rögtön az asztalra érkezését követően kisül a képessége, ami azt jelenti, hogy ha a polip létrejön, akkor rögtön vissza is kapjuk a belé fektetett erőforrást, és egyúttal a paklin is pörgettünk egyet. A későbbi körökben már tiszta haszon a kártya.

Aktivizálni sajnos nem tudjuk, így aligha fogjuk egy körben többször is használni, a furmányosak azonban próbálkozhatnak kisebb kombókkal: visszavetethetik például Kifejlett xenomorffal, vagy ami még jobb, Átokpulzánssal. Sőt, már látom, ahogy a leginkább elvetemültek elméjében már körvonalazódnak a vadonatúj Birtoklás + Chara-din követője pakli alapkövei.

Lényeg a lényeg: az Istenek Viadala megjelenése óta jelentősen megerősödtek az egyszínű paklik, és a Szépia egy jó példa arra, hogy éppen ezért érdemes a régebbi lapok között is körülnézni, hiszen könnyen érhetnek bennünket kellemes meglepetések.

Csető Zsolt

3 thoughts on “Randomlap

  1. Nagyon jó meglátás Zsolti! Talán még hegymélyi mellett is megéri.
    Viszont itt a durvulásnak nincs már értelme, mert körönként egyszer pottyan a fattyv, így hiába vesszük vissza a Szépiát. Ha nem használunk hegymélyit, akkor inkább új kört adó dolgokat használnék. Lehet etetni a cseppfolyós időt is, de akár idő kerék vagy luxuskondenzátor is jól jöhet a tapír mellé. 🙂

  2. Nekem megvan a 3 Szépia a régi időkből,de sajnos sosem fért be az egyszínű keltetőbe. Egyszerűen nem volt rá szükség,jobban jött egy dobatás,2. körben bármit szívesebben lehoztam,mint őkegyelmét :/

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.