Randomlap

Újabb etnikumok juthatnak szerephez a Veszélyes faj formátumon.

Mint az ismeretes, a Beholder jövő szombaton Veszélyes faj formátummal várja majd az amatőr játékosokat, ahol a különféle lény altípusok fognak összecsapni a végső győzelemért. Miután a pakli-összeállításra speciális szabályok vonatkoznak – legalább 30 lapnak kapcsolódnia kell a választott etnikumhoz -, ezért egyes fajok korábban nem, vagy csak nagyon nehezen juthattak szerephez ez a formátumon, hiszen nem mindegyikükre lehetett kellően ütőképes paklit építeni.

ijaszatIlyenek voltak sokáig az ében íjászok is, akik azonban mostanában különösen sok erősítést kaptak: a habot az elmúlt két kiegészítőben megjelent Zénes utánpótlás képezte a tortán, akikkel már mindenképpen össze kell, hogy jöjjön a 30 értelmes lap. Ezek között természetesen kötelezően ott kell majd legyen az íjászok saját szakértelme, az Íjászat, amely egykoron önmagában is óriási spoiler volt – még a végül betiltás sorsára jutó Nekrofun máglya idején, amikor éppen kapóra jött egy olyan lap, amely ilyen olcsón és egyszerűen gyárt áldozható lényeket -, most pedig az íjászok remélt felemelkedésével újból visszatérhet.

Erejéhez nem férhet kétség: egy Diz’ox halálmesterrel összedolgozva például igen kemény erőforráselőnyt alakíthatunk ki vele a második körben, de igazából nem is nagyon van olyan íjász, akivel ne dolgozna jól együtt, hiszen alapvetően mindegyikük passzivizálással teszi a dolgát.

Ti mit gondoltok: lehetnek még olyan fajok az ében íjászokon kívül, melyek korábban nem jutottak szerephez a Veszélyes faj formátumon, ám most eljöhet az ő idejük is?

Csető Zsolt

Hírdetés

9 thoughts on “Randomlap

 1. Moák esetleg? Tudom, hogy szoktak elszórva használni moákat sok pakliban, de egy komplett etnikumként előfordultak már valahol? Mondjuk egy Lassan járj! vagy Szűk esztendők moa decket el tudnék képzelni az első 5, de akár 3 helyen is, főleg faj versenyen

 2. Én drukkolok, hogy legyen pók deck, szerintem nagyon hangulatos. Az új kiegben a xenók is megerősödtek, ők is jó helyezésre számíthatnak.

 3. Ja meg persze a roxos kieggel visszatérő nekromanták is terrorizálhatják az első asztalokat (bár az valszeg inkább csontváz deck lesz)

 4. Én az ember paklinak drukkolok: Kristálymágus ftw!

  @Bradator: a xenók most sem gyengék szvsz, sőt!

 5. Hajrá Íjászok! Annyit nyomtunk titeket a tesztelésen, hogy most már ideje, hogy vki felkaroljon titeket! 😀

 6. Pók dekk nagyon adja,kiváncsi leszek lesz-e. Természetesen Mérgező Rakshallionnal,meg lehetne hozzá tenni valami szabálylapot is:)

 7. Fehérváron ében íjász paklival indultam és csak egy vereséget szereztem…
  Molluszkkal raktam össze, hogy első körben is tudjon pörögni…volt első körös végtelen a paklival.:)

 8. Sajnos kicsit elkapkodtam a saját próbálkozásomat a Nemzetin. Kellett volna kicsit próbálgatni a paklit élesben, és utána elvinni, csak hát nem nagyon volt rá mód és lehetőség. Így pedig a paklim megrekedt a tervezőasztal + tűzkeresztség = bukta egyenletnél. Pedig nagy szerelem. Hm. Most jut eszembe, hogy még tartozom egy ében íjász novellával is…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.