A HKK Blog novemberi versenye

Egyedi formátummal várunk benneteket november 9-én.

Bár az előzetes tervek szerint novemberben ismételten ábécés versenyt tartottunk volna, méghozzá a Beszűkült látókör csavarját újból felidézve tiltólistával (és 30 lapra csökkentett korláttal) bolondítva meg a dolgot, ám visszajelzéseitek alapján úgy döntöttünk, hogy végül más formátum után néztünk.

Mivel ez lesz az utolsó versenyünk az új kiegészítő megjelenése előtt, ezért a hagyományos verseny nem jöhetett szóba (majd decemberben!), a különféle speciális formátumok pedig szinte mind tiszteletüket tették Budapesten az elmúlt hónapokban, így végül egy teljesen új – és ezúttal nem különösebben extrém – versenytípust találtuk ki.

A versenyre alapvetően a hagyományos formátum szabályai vonatkoznak majd, ám a pakliépítés szempontjából lesz egy kitétel: a pakliban ugyanannyi gyakori, nem gyakori és ritka lapot kell használni. A szabálylapokat és a követőket illetően nem lesz semmiféle korlátozás. Fontos részlet még, hogy az arányoknak természetesen a kiegészítő pakli használata után is meg kell majd maradnia, így nyílt side-olás lesz a versenyen.

Reméljük, hogy a fenti kitétel sokakat gondolkodásra késztet majd a pakliépítést illetően, és láthatunk majd jónéhány kreatív koncepciót és ritkábban látott lapot is az asztalokon.

flash_vers13nov

Az októberi verseny

 • Időpont: november 9. (szombat), 10 óra (kezdés 10:30-kor)
 • Helyszín: Budapest, Dungeon Szerepjáték Szaküzlet és Klub, Erzsébet körút 37.
 • Formátum: Egyedi verseny

A paklidban ugyanannyi gyakori, nem gyakori és ritka lapot kell használnod. Az aránynak a kiegészítő pakli használata után is meg kell maradnia.

Szeretettel várunk tehát mindenkit novemberben is – októberi versenyünk történéseiről és a Blogliga aktuális állásáról még a hét folyamán olvashattok majd.

Csető Zsolt

16 thoughts on “A HKK Blog novemberi versenye

 1. Először nagyon nem tetszett az ABC-s gyngy formátum, de aztán fokozatosan, egyre jobban megkedveltem, ahogy jött a verseny, végül nagyon jónak találtam, így igazán sajnálom, h nem lesz látókörös folytatása, én biztosan ott lettem volna. Sebaj, valószínűleg ezen is ott leszek!

 2. Ha jól értelmezem egy 45 lapos paklinál 15/15/15 az arány.
  Tényleg a Zénes lapok ritkának számítanak?
  A gyenge erejét használhatom gyakori és ritkaként is?
  Értelem szerűen az UR-ek tiltottak (szab.lap,követőnél is)???

 3. Beteg lett volna ABC beszűkült folytatás! Tartsátok talonban az ötletet mindenképp! 🙂 Pont az volt a bajom ezzel (vagyis 10 helyett 9 pontos volt tizes listán :)), hogy sok volt a mirror és bizonyos betűknél voltak ‘kötelező’ lapok és kisebb teret engedtek az egyedi koncepcióknak.

 4. A felmerült kérdésekre:

  – A pakliban nem lehet ultraritka. A szabálylap és a követő lehet, de ez szerepel is odafent.
  – A Semleges csatamező nem tiltott. Mint látható, csak annyit írtunk, hogy ugyanannyinak kell lenni mindhárom ritkaságból, a darabszám már szabadon választható. Tehát lehet 45, 48, 51, 54… és így tovább.
  – A Zénes (Időviharos, Inváziós, Csillagképes, HSZ-es stb.) lapok természetesen ritkának számítanak, mint mindig.
  – A gyenge ereje és a Manacsapda esetében megengedjük, hogy a ritka (Örökkévalóságos) verziók gyakorinak legyenek beszámítva (és fordítva, bár ez kevésbé valószínű). Ezt azonban a paklilistán fel kell tüntetni!

 5. Jó, 100pontosnál is azt hittük mennyire iszonyatok vagyunk, amikor láttuk, hogy nem volt kiírva, h tiltottak az amúgy is tiltott lapok és majdnem beszoptuk 😀 azóta inkább megkérdezem 🙂

 6. Tetszik a formátum. Kár, hogy minidig úgy jön ki a lépés, hogy nem érek rá a blogos versenyre :(.

 7. Akkor decemberben is lesz egy blogos és azon kívül még a draft?
  Elég jól hangzik. Főleg, ha bejutok a draftra. 🙂

  Kár, hogy ezt a versenyt minden valószínűség szerint nekem is ki kell hagynom. 😦

 8. Visszajelzés: Az ábécé jegyében telt a HKK Blog októberi versenye | HKK Blog

 9. A szokásos kérdés: régi gyenge ereje és manacsapda – gyakori; az új kiadás – ritka… Gondolom, minden egyes használt lap olyan besorolású, amilyennek kiadták.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.