Manó pakli a Veszélyes faj versenyre

Avagy sok kicsi tényleg sokra megy-e?

Közeleg a Veszélyes faj formátum, ideje leporolni a mappáinkban porosodó, korábban már legyűjtött kedvenc etnikumainkat. A címből kiderült, hogy én a paklimat ismét kedvenc manóiból próbálom meg a legoptimálisabban összerakni (nem mellesleg több kérés is érkezett egy ilyen pakli iránt).

Maradnék a két Bűvös erdő + Hatalmas manó koncepciónál. A manók olcsóbbíthatósága miatt a drágítás kikerülhető, a laphátrányt pedig a követő szolgál vissza hozni.

manokapitanyMost, hogy letettük a a voksunkat a narancssárga lapok mellett (majd a jövőben egyszer a Szúnyogirtásos manó paklit is ki fogom próbálni), kezdjük el kiválogatni a lényeket, hiszen a 30 darab nem kevés. Reméljük, hogy a nagyon gyenge kategóriás manókból nem kell beválasztanunk. A legfrissebben megjelent manók nagyon jól sikerültek, így mind a kék, mind a barna színt használni fogjuk. Nem mellesleg a régebbi Elenios hívő manók is egészen használhatók. Kezdjük tehát a Manókapitánnyal. Ezt a lényt szeretnénk a leghamarabb az asztalon látni. Szépen termeli a gyűjtőt a követőnek, és a kis manóink is igazi ütőgépek lesznek miatta. A másik újabb kék szörnyi a Manó felderítő. Tökéletes leszedés, az ellenfél kínkeservvel kijátszott lapját gyönyörűen oldja meg. A visszavétel is hasznos, csak vigyázzunk az életpontjainkra, mert nem sok a gyógyulás a pakliban. A régebbiek közül az Izmos manó nagyon bekívánkozik a keretbe. Egész jól üt, és ha meg is oldják, visszaadja a lapot, ami ugye nekünk a szűk keresztmetszet. A kicsi Vidám manó is helyet kap. A legjobban akkor sül el, ha mi kezdtünk, és a második körben elcsípjük vele az ellenfél féltve őrzött egy manáját. A kék manók közül az Álmosító manó az utolsó, akinek helyet adunk. Nem használnék belőle hármat, de sokszor köszönhetünk neki meccset a végjátékban, amikor egy combost lény kiálmosítunk az őrposztból.

bator_manoA barna színből a Bátor manó lesz a mi kedvencünk. Nagyon olcsón jön, és legtöbször két lap üti a kör végén a kezünket, tehát laphátrány nélkül lesz lényünk az asztalon. Az Óriás manóból is betettem egyet, nehéz kánterelni, ráadásul 3 manát is olcsóbbíthatunk rajta.

Harmadik színnek a pirosat választottam. A Sunyi manót nem szabad kihagyni, hiszen ő miatta erős a manós koncepció (az se baj, ha nullára blokkolnak). A pirosból még egy-egy Alattomos– és Csúzlis manót próbáltam bele a pakliba. Az előbbi egy kis védelmet ad a koncepciónak, az utóbbi pedig a maradék néhány életpont leszedésére lesz nagyon hasznos.

Az utolsó szín a fehér lesz. A Fénylő manó rezisztenciát ad a srácoknak, ő magát ráadásul még élettel is ellátja. Egy Barátságos manó is befért még ebből a színből. Sajnos nem lehet rajta sokat olcsóbbítani, de azért jól tud jönni, amikor előrántja az adott szituációhoz a megfelelő manót.

Ne feledkezzünk meg a Bufa Manóhercegnőről, aki szintén erősít a fiúkon, de ha kell, ő is tud keresni valakit, mondjuk egy Manókapitányt.

A maradék 15 lap kiválasztása nem volt a legegyszerűbb. Lássuk, mik is lettek ezek. A Démoni bölcsességet és a Denevérbombát nem hagyhatjuk ki a pakliból. Mind a kettő, sokat dob a koncepción. Az áramlása miatt Pirofordításból is elfér egy-kettő. Ha már van gyűjtójátékunk, ne felejtsük otthon a Quwarg széltáncost. Drágított környezetben mindig jó, ha valami ingyen jön. Apropó ingyen, az Esszenciakapocs is tud ingyen jönni, tegyünk is bele néhányat. Most, hogy van pár kártyánk, aminek a használatához, lapdobás szükséges, mehetnek bele az előkereshető lapok: egy Kurtz és egy Vlagyimir szekercéje.

A pakli

szabálylap: 2 Bűvös erdő
követő: Hatalmas manó

hatalmas_mano3 Manókapitány
3 Manó felderítő
3 Vidám manó
3 Izmos manó
3 Sunyi manó
3 Bátor manó
3 Fénylő manó
3 Manóhercegnő
1 Alattomos manó
1 Csúzlis manó
2 Álmosító manó
1 Barátságos manó
1 Óriásmanó
3 Démoni bölcsesség
3 Denevérbomba
3 Quwarg széltáncos
2 Pirofordítás
2 Esszenciakapocs
1 Vlagyimir szekercéje
1 Kurtz

45 lap

Megjegyzés

 • A Manókapitányt használjuk az ellenfél körében is bátran, ezzel extra gyűjtőt generálva. És ne felejtsük el, hogy kárpótlása van, ami nagyon jól fog jönni.
 • Ha Ősi rúnás koncepció ellen játszunk, legyen nálunk néhány Csalafinta manó a side-ban.

Nem nehéz összeszedni, kevés nagyon drága lapot használó pakli. Próbálgassátok, játsszatok vele sokat. A kritikát szívesen veszem.

Varga Károly

13 thoughts on “Manó pakli a Veszélyes faj versenyre

 1. Nem kötözködésképpen, de már nagyon sok cikketekben láttam ezt : “legoptimálisabban”. Ami helytelen, mivel az optimális a helyes, amit nem lehet tovább fokozni.

  A cikk amúgy jó.

 2. Esetleg a talpig vasban sunyit keresni? Egy 2. körös sunyi mellett a legtöbb faj nehezen él meg az erdőben, így talán a széltáncos sem annyira esszenciális.. persze jobb lenne ha nem faj lenne a formátum és inkább a töltelék manók mennének ki miatta..

 3. Most nézem, hogyha van manód játékban akkor a táncot se drágítja az erdő, megérhet egy próbát.. A síkjuk viszont nem kell, inkább egy álomvilág ha nagyon félünk az ellen síkjától, fajra főleg jobb..

 4. Mindenképp beletennék 1 álomsíkot, a kék lapok keresése hatalmas win tud lenni. A side összerakásán ennél a paklinál nagyon sok múlik…nem szabad kihagyni az elzárásokat, varakudar merénylőket és a manók táncait, amúgy manó táncot alapból is beférősnek érzem. A fénylő manó helyett mondjuk. Persze ízlések és pofonok, de úgyis asztalirtásokkal meg lényleszedésekkel (lévén veszélyes faj) fog operálni mindenki a rezisztenica nem valami nagy előny itt. Persze ez csak személyes vélemény.

 5. Ha valaki milliomos akkor egy mardakor bölccsel simán berakhat még 1 manókapitányt mert az a lap veszélyesen erős 😀

 6. Ez a fénylő manó jó valamire? Én nem érzem. Helyette biztos a Csalafinta manót tolnám, hiszen 2-es lapokat pont fog és már ez is bőven elég. Az Óriás manó ide elég erős, 2-3 is mehet, bár kapcsolni nem lehet, de az ellenfél se countereli és ez néhány elég jól jön. Sheranon elgondolkoznék a Földanya ereje + Vízimanó miatt elsősorban.

 7. Múltkor nézegettem én is a manókat és azt vettem észre, hogy a felderítő egész jól össze tudna dolgozni a fertőzött manonccal. Azt ugye jól tudom, hogy ha lelövöm a manoncot akkor az én gyűjtőmbe kerül? Akkor a felderítő vissza tudja nekem adni és jól megszedhetem magam lappal. Gondoltam is rá, hogy építek kettejük köré egy paklit és jól beszopatom vele a cimborámat:) Ez még várat magára, de talán erre is ki lehetne hegyezni egy manópaklit nem? Ebben az erdős változatban meg tuti arra gyúrnék rá, hogy minél előbb sunyiskodhassak az ellenfél manájával, úgyhogy jobban erőltetném a manók táncát, barátságos manót, esetleg valami áramlásos keresést is ki lehetne próbálni. Bár a fenti összeállítás biztos bizonyított már.. na mindegy..:)

 8. ugye mindenki tudja hogy a manók tánca 2 erdő mellet 3 ért jön ha van manód. és nem 1 ért. mert multkor versenyre jött gyerek ezzel a koncepcióval és hát meghökkent mikor nem engedtem neki kijátszani 1 ért a manók táncát.

  mivel a tánc az saját maga alap idézési költségét modosítja. és erre még kapja +2 erdőt amit nem tud modósítani 😀

 9. azt írja hogy ha van manód idézési költsége 1. 1 és .
  nem 1-el kevesebb….
  miért drágítaná bármi?

 10. Ha egy lap a saját idézési költségét módosítja, akkor az mindig az alap költséget módosítja.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.