A HKK legjobbjai – Rhatt leszedések

Következzen a multifunkcionális lapok istene.

A HKK legjobbjai cikksorozatunkban a játék legjobb lapjait igyekszünk összegyűjteni, színenként és funkciónként haladva – így segítve a pakliépítést mindenki számára. A második kategória a leszedéseké – Rhatt következik a sorban.

szikracioA játék legfiatalabb istene is egész szép leszedés arzenállal rendelkezik. Kezdjük ismét a varázslatokkal. Itt található a játék egyik legjobb lapja, a Szikráció. Ezt méltán köszönheti a multifunkciós mivoltának. A választási lehetőségek között pedig ott leledzik a célpont lény a gyűjtőbe küldés (rezisztencia kikerülése jól jöhet). Igazi meccsfordító lap. Szeretjük! Egy másik sokáig nagyon kedvelt kártya a Túlzó szeretet. Egyszerre kánter és leszedés. A kontroll paklik álma. A három manás idézési költsége pedig még jól is jön egy is Szúnyogirtás mellé. Manapság azért már megkopott a hírneve. Az IV-ben megjelent Kegyetlen nap szintén egy elég jól sikerül papír, ráadásul gyakori lap. Ha Rhatt-tal játszik az ember, szinte biztos, hogy ott fog figyelni a pakliban. A tíz életpont gyógyulás a horda paklik rémálma.

eltorlesNézzünk egy kicsit korábbra. A Lassan járj! kedvenc leszedése, az Eltörlés az a lap, amit szinte sosem fogunk megunni. Az első három körben szinte megakadályozhatatlanul, potom egy manáért tudunk eltakarítani valami nagyon zavarót az asztalról, ráadásul ősmágiásan, a Semmibe és még dobathatunk is. Eres! Hiába jelent meg a Bomtar rendje, ami egy manáért szintén leszed, az Eltörlést én még mindig erőteljesebb lapnak érzem. A Zanszilánkokban megjelent Aratás szintén egy erős lap, főleg egy Bűvős erdős koncepcióban vagy a Zarknodos paklikban. Háromszor lehet vala lapot visszavetetni. Garantáltan nem fog neki örülni az ellenfél. Ha egy lappal több lap megoldásánál vagyunk, nem haladhatunk el szó nélkül a Brutálgeddon mellett. Pofátlanul olcsón tudunk vele asztalt takarítani, ha van néhány fölösleges csontunk. Lassan Járj! mellett nagyon effektív. Szintén ide való a Béklyók lerázása, ami mostanság nem a legacélosabb, nem is beszélve a gyengécske illusztrációjáról. A varázslatok közül a ködös lapokról ejtenék néhány szót, mivel egymást keresve nagyon jól tudnak dolgozni. Tehát a Ködszurkálás a kisebb lények leszedését oldja meg, a Ködcsapás már a méretesebb lényeket vagy akár a végső csapást mérhetjük az ellenfelünkre.  A varázslatok között találhatunk még egy tűzvarázslatot, a Magmarobbanást. Ha már sok különböző színű lapja van az ellenfélnek az asztalon, akkor jött el ennek a lapnak az ideje. Egy nem lény lap leszedés is akad, ami elő-elő kerül a versenyasztalokon, az Elemekre bontás, ami ha rossz ütemben érkezik, gyógyulásnak még mindig el lehet pörgetni. A nemzeti drafton is bizonyító Általános csodatétel is a Rhatt istenség uralma alá tartozik.

galaktroszA varázslatok után következzenek az asztalon maradó leszedések. A két lappal is elbánó Galaktrosz jó kis lap, de kissé sajnos felette is eljárt az idő, mostanság talán lassúnak számít. Lehet, hogy egy kis bloki-hoki keretein belül még magára találhat.  A kis Lopakodó ganüidről nem akarok ódákat zengeni, azonban meg kell hagyni, hogy egy nagyon erős lap. Mestermágussal nagyon gyorsan pontot tehet az ellenfél életpontjaira. Ha már ganüid, akkor a Ganüid dolgozó is el tud takarítani egy lapot, amellett, hogy anti-mágiázik. Ő  a blokkolós vonalra építő pakliban tud a legjobban dolgozni, esetleg valami anti-mágiás lényes pakliban szorítanék még neki helyet. Térjünk rá a kalandozókra. A Garabonciás a Lassan járj! kalandozó pakli alap lapja volt, hiszen beépített Bűvös forrása van, de ha úgy kívánja a helyzet leszedni is nagyon jól tud. A Kurtz miatt igen csak használható lett. Ide tartozhat a régi idők nagy sztárja, az Ezer világ őre is. Páros versenyen eggyel játszottam.  Lapleszedő kalandozó még Varacsk koma is. A Fairlightnál említett Pyronhoz hasonlít. Ő is behálózza az asztalt majd szépen csipegeti le az asztalról lapokat. És ha már végzeturak: nem feledkezhetün meg Peppéről sem, aki a nem lény lapokkal tud elbánni, ha erre van szükség.

A tárgyak között a multifunkcionális Bomtar varázskönyve az igazán nagy sztár. A tárgy pakliban kötelező a három darab, a páros versenyeken miatta változott a szörnykomponens szabályt. A régebbi mezőnyből a fókuszkristályok között találunk leszedésre alkamasakat: Smaragd és Gyémánt fókuszkristály.

Az 5 legjobb Rhatt leszedés, szerintünk: Eltörlés, Szikráció, Kegyetlen nap, Brutálgeddon, Bomtar varázskönyve

Mi ezeket a lapokat találtuk említésre méltónak a Rhatt leszedések közül. Nektek melyik a kedvencetek? Van olyan, amiben láttok még potenciált a fentieken kívül? 

Varga Károly

3 thoughts on “A HKK legjobbjai – Rhatt leszedések

  1. Nekem nem tudná az első helyet elvenni semmi a szikráció elöl.Annyira sokat dob rajta a multifnkcionalitása, hogy ez miatt sztem ott a helye az első helyen.

  2. Az 5 lap abszolute jó, de, hogy az Eltörlés lenne az első, azt már fenntartásokkal fogadom.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.