A HKK legjobbjai – Sheran leszedések

A természet istennője első sorban asztaltakarításaiban bízhat, de akad itt néhány kellemes azonnali is.

A HKK legjobbjai cikksorozatunkban a játék legjobb lapjait igyekszünk összegyűjteni, színenként és funkciónként haladva – így segítve a pakliépítést mindenki számára. A második kategória a leszedéseké – következő istenünk Sheran.

owooti_cselszovesHa leszedésekre van szükségünk, akkor első körben nem feltétlenül a zöld színhez fogunk nyúlni, de azt azért nem mondanánk, hogy nem akadnak hasznos kártyák a Sheran felhozatalból – kezdjük az azonnalikkal. Ha az ellenfél kezdte a játékot, akkor A természet rendje például igazán spoilerré válik: első sorban ugyan kört szakítani szeretünk vele, de azért leszedni sem rossz biznisz vele – a középjátékban még két manáért sem vészesen drága. Az Owooti cselszövés ősmágiája által válik használhatóvá: első sorban a drága lapokkal operáló (és ennek megfelelően jellemzően drágító) paklik ellen jöhet el az ő ideje egy jófajta side-olás után, ahol jó eséllyel a költségét is vissza fogja adni – a többi már tiszta haszon.

A régi idők két nagy spoilere, a Visszavágás és a Lohd Haven hikoltása még nem gyengültek annyit, hogy ne említsünk szót róluk – előbbi counterelhetetlensége például még mindig durva képesség, így időnként még simán felbukkanhat az asztalokon. Van aztán itt egy dedikált leszedés is a köd pakli számára az Elnyelte a köd személyében, szegényt azonban senki sem használja – ez persze nem meglepő, hiszen olyan alternatívák, mint a Molgan, a Köd vagy a Bomtar trükkje valóban nehezen rúghat labdába. Ami még a többi ritkát illeti: szintén maximum a “mókás side lap” kategóriába tudjuk besorolni a Természetes annihilációt, amely a tokentermelős követőket viccelheti meg például egy Triniganos kontrollban, az Idegméreg viszont még a követő védelme mellett sem tűnik kellően ütőképes kártyának.

eleven_meregAz azonnalik között van még néhány, akik korlátozott formátumon szóhoz juthatnak. A Korhadás például piszok olcsó leszedés, melynek hátránya évről-évre egyre szűkül, de ott van még az Óriási hullámok is, melyet ha nem húzunk fel counterként, még mindig el tudunk sütni késői leszedésként bármilyen lényre. Mókás lap még emellett a Sáskajárás is, mely egy azonnali majdnem-asztaltakarítás a zöld paklik számára, míg a Döntő fölény gonosz körmegszakítással egészíti ki alapfunkcióját – Specializáció mellett különösen jó.

Lássuk a lényeket, akik közül kiemelkedik az Eleven méreg: önmagában elcsomagolja az Arochos jelzőket, a Chara-din fattyakat és a Kisebb angyalokat – a mai cikk szempontjából mellékes, hogy ezután még oda is csavar egy jókorát az ellenfélbe. De van még itt pár asztaltakarítás: a Ködtigris ködös lapként teszi mindezt (ráadásul társaitól eltérő módon még nálunk is marad), a Zoloboo törzsfő korlátozott formátumon pusztíthat nagyokat, a Hétfejű hidra pedig nemes egyszerűséggel harccal zúz le mindenkit az asztalról.

hetfeju_hidraOsztogathatunk akár jelzőket is: Az egyensúly megteremtője méregjelzőkkel láthatja el az asztalra érkező lényeket, míg a Hártyás lemúr egy általunk lapot kapcsol ki viszonylag tűrhetően. De ha inkább biztosra mennénk, akkor válasszuk a méretes Kifejlett sárkánykígyót, vagy éppen a Haragos teknőst – utóbbi nem feltétlenül csak teknős pakliban, hanem egy dobatós Bilincsben / Börtönben is megállja a helyét. Ha elég az is, hogy csak kikapcsoljuk az ellenfél lapjait, akkor a mást is tudó Tollaskígyó lehet segítségünkre, illetve komolyabb asztal esetén Belethiel úrnővel kergethetjük őrületbe ellenfelünket. A lények közül az Ördögűzőt említeném meg, mely egy side lap Jellemek harca formátumra – az már más kérdés, hogy ott sem feltétlenül az elsők között fogjuk alkalmazni.

Végezetül három asztalon maradó lapot említenék még meg. Az egyik a Járvány, amely nagy körönként megold egy lényt – kicsit körülményes ugyan, de ki tudja, mikor és hol illeszkedik jól majd valakinek a paklijába egy efféle kártya. A maradék két lap két tárgy: az egyik a Mérgezett dobótőr, amely újabb lényleszedés a mérgezős pakli számára, a másik pedig a Tüskecsapda, amely (leginkább akkor, ha van követőnk) ingyen lelő nekünk egy kisebb-közepes lényt – persze ne hagyományos formátumon vessük be őt sem.

Az 5 legjobb Sheran leszedés, szerintünk: Eleven méreg, Owooti cselszövés, A természet rendje, Hétfejű hidra, Visszavágás

Mi ezeket a lapokat találtuk említésre méltónak a Sheran leszedések közül. Nektek melyik a kedvencetek? Van olyan, amiben láttok még potenciált a fentieken kívül? 

Csető Zsolt

 

Hírdetés

5 thoughts on “A HKK legjobbjai – Sheran leszedések

  1. Még, hogy nem használja senki az elnyelte a ködöt.Bahh!!! Az 5követős köd smafu?:P

  2. hidra páros versenyen leüt minden lényt mind 2 ellenféltől és üt 10et? mert mind2 játékost támadhatja. igy van ugye?

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.