Olcsópaklik az 5×9-es versenyre

A Dungeon hétvégi versenyére készülünk, méghozzá két könnyen összeállítható paklival.

Egy hét kihagyás után isméti budapesti versenyre készülhetnek a játékosok: a Dungeon jövő hétvégén 5×9-es formátummal várja az érdeklődöket, melyre szokásunkhoz híven mi is készülünk egy-két ajánlással. Első körben a kezdőbb játékosokkal foglalkozunk.

Lejjebb két Olcsópakli leírást is közzéteszünk számukra: a rovat íratlan szabályainak megfelelően most is első sorban gyakori és nem gyakori lapokból építkezünk, a Zénes lapok mennyiségét pedig szokás szerint igyekszünk az egyszámjegyű tartományban tartani. Lássuk hát.

 

Zanszilánk pakli

Első paklink a zanszilánkokra épít, akik igen komoly pörgést képesek előteremteni. A deck leginkább kontroll jellegű: van benne sok erőforrás és leszedés, ami azt jelenti, hogy viszonylag jól tud idomulni az ellenfél játékához. Mi nem tettünk mellé semmit, de lehet próbálkozni az univerzális narancssárga lapokkal, mint például az Átkozott követővel, az Ősi rúnával vagy akár Beldiannal – sőt, mivel manát nem nagyon termelünk, Lépéselőnnyel is, ami egy még gyorsabb paklit eredményez.

halafirA típusok közül a kalandozót semmiképp sem szabad kihagyni. Itt bújkál a pakli motorja, Halafír, aki komoly minőségi laputánpótlással segít bennünket (ráadásul lesznek olyan lapok is a pakliban, melyek a gyűjtőből is működnek, így eldobni sem rossz őket). Használjunk hát Bomtart is, aki elő is tudja nekünk keresni, harmadik kalandozónk pedig szintén Rhatt lesz: ő counterlő-leszedő-semmiző Peppe, akivel nyugodtan építkezhetünk, hiszen nem szeretnénk az őrposztból veszélyeztetni. Ne feledjük, hogy végzeturak mindnyájan!

A zanszilánk pakli egy másik fontos eleme a Fertőzött szentély, amely olcsóbbítással gyorsítja paklinkat, és a lapleszedésre, valamint a lények leütögetésére is erősen bátorít bennünket. De van itt nekünk egy másik szuper lila épületünk is az Íjászképző személyében, amely önmagában is megnyeri nekünk a meccset, ha megél egy-két kört – egyébként a kisebb lényeket remekül ki tudjuk lövöldözni vele. A fennmaradó helyre A fény oltárát választottam, melynek anti-mágiája két varázslatunkkal ugyan antikombót képez, de ennyi áldozatot bőven megér a dobatás + építés + áldozás által nyújtott ingyenes erőforráselőny.

neuroblasztAz azonnalik közül a leszedéseket erőltettem, melyek mindegyikének van alternatív funkciója (nem is egy). A Neuroblaszt és az Átkozott gyógyítás a többi zanszilánk társaságában még erősebb, mint egyébként, és mindketten tovább pörgetik paklinkat, a Kegyetlen nap pedig rendkívül sokféle módon képes megoldani a kellemetlen szituációkat – egy vagy két lap leszedésével, illetve masszív gyógyulással.

Lássuk nyeréseinket – ők leginkább szörnyek lesznek nem meglepő mód. A Megrontott trikornis az ütlegelés mellett le is szed (vagy ki is semmiz) valamit, így igen hasznos darab, a Quwarg széltáncos pedig hiába buta darab, méreteivel és folyamatos visszaugrálásával sok bosszúságot tud okozni. Használnék még két Fekélyes thargodant is, mely a fennmaradó zanszilánkos szörnyek közül a legjobb ütőlény, valamint nem hagynám ki a itt nagyon durván működő vízió-erőforrást, a Zarknod pecsenyéjét sem.

Végezetül a tárgyak kerültek még be, hiszen a pakli legjobb nyerése, a Sugárzó ősanyag itt található. Egyért hetet odacsavarni nagyon erős képesség (általában össze is jön), de ha még nincs itt idő a nyerésre, akkor dobatni is tudunk vele, ezzel is hátráltatva az ellenfelet. Bekerült még a Trükkös csapda, amely sokat ugyan nem csinál, a laphátrány nélküli egy zanszilánk azonban sokat jelenthet a játék elején. A maradék három helyre pedig két Átokpulzánst és egy Aranyló ugarhéjat tettem – előbbi sok lapunkkal jól kombózik (leginkább Halafírt szeretünk vele visszavenni), utóbbi pedig feltartóztathatja egy kicsit a lényes paklikat.

A pakli

fertozott_szentely3 Halafír
3 Bomtar
3 Peppe
3 Fertőzött szentély
3 Íjászképző
3 A fény oltára
3 Neuroblaszt
3 Átkozott gyógyítás
3 Kegyetlen nap
3 Quwarg széltáncos
3 Megrontott trikornis
2 Fekélyes thargodan
1 Zarknod pecsenyéje
3 Sugárzó ősanyag
3 Trükkös csapda
2 Átokpulzáns
1 Aranyló ugarhéj

45 lap

Alternatívaként elgondolkodhatunk még a blokkolós vonal alkalmazásán is: ekkor az Elvetemült burkinátor juthat szerephez, akit ugyebár szintén tudunk majd keresni Bomtarral.

 

Raia pakli

A Raia követőjére építő kontroll-horda gyakori vendég a rovatban, de ez nem is véletlen: nem elég, hogy az új követők legerősebbikéről van szó, de a rá épülő paklit is viszonylag jól össze lehet állítani gyak-nemgyakokból.

trikiA típusok közül lássuk először a szörnyeket. A Megrontott trikornis sokoldalúságából adódóan itt sem maradhat ki, de nála is fontosabb két potenciális első körös lapunk, a gyűjtőből visszavevő Kristálytündér, valamint a gyógyulást és mana-utánpótlást biztosító Királyi főszakács.

A lények közül a kalandozókat érdemes még bevetni. Zokneenho levesz egy kisebb lényt, de ha nincs erre szükség vagy lehetőség, akkor az ellenfélbe is lőhet, közelebb víve így bennünket a győzelemhez. Az angyalgárda parancsnok ereje vitathatatlan ebben a pakliban, hiszen már 2-3 angyal elég mellé ahhoz, hogy nyerni tudjunk, de erősíthetjük lényeinket a némileg olcsóbb Páncélos lovaggal is. Használjuk még emellett Riannandit is: izmozása és kvázi-lapleszedése miatt nagyon fogjuk szeretni.

ezustseregAz azonnali varázslatoknak fontos szerep jut a pakliban, hiszen így az ellenfél körében is tudunk angyalokat termelni. Az előző pakliban már szereplő Átkozott gyógyítás innen sem hiányozhat, de ott van még az ingyenes manatermelésként bármikor elsüthető A forrás érintése, valamint az egyért hármakat lövöldöző Apró gömbvillám is.

Az általánosok között olyan spoiler lapokat találunk a fehér színből, mint a sok angyal mellé kiválóan illeszkedő Spektrális manipuláció (ha más nem, üres asztalra ad egy angyalt), valamint a két Zénes sztár, A bátorság dala, és a víziók egyik legjobbja, a Királyi adó. A maradék három helyre jobb híján a Sportszerűséget tettem be: az általános lapleszedések nem a legjobbak, de ez legalább ősmágiás, és counterek híján hátrányát sem érezzük meg.

Végezetül a bűbájokra tettem le a voksomat. A Raia bűbája az olcsóbbítás mellett sebzésnöveléssel is gyorsítja paklinkat (a gyógyulás már csak hab a tortán), az Ezüstsereg pedig szintén komoly erősítést jelent angyalseregünk számára – nagy segítség akkor is, ha nincs követőnk. Nem árt persze figyelni az ellenfél hátráltatására sem, így a Felfelé a lejtőn sem maradhat ki a pakliból.

A pakli

követő: Raia követője

raia_kovetoje3 Kristálytündér
3 Királyi főszakács
3 Megrontott trikornis
3 Zokneenho
2 Az angyalgárda parancsnoka
2 Riannandi
2 Páncélos lovag
3 Apró gömbvillám
3 A forrás érintése
3 Átkozott gyógyítás
3 Spektrális manipuláció
3 Sportszerűség
2 A bátorság dala
1 Királyi adó
3 Ezüstsereg
3 Raia bűbája
3 Felfelé a lejtőn

45 lap

A típusok közül szóba jöhetnek még az épületek is: leginkább A fény oltára miatt, amely mellé A tiszta lelkek városa, Tűzköpő torony, Íjászképző, Akadémia, Gruangdag szentélye, Buborékváros hatosból válogatnék – érdemes így is kipróbálni a paklit.

Remélem, hogy sikerült némi segítséget nyújtani a pakliválasztáshoz – a következő napokban “hagyományosabb” összeállításokkal is jelentkezni fogunk.

Csető Zsolt

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.