Változó környezet, változó idők – most titeket kérdezünk

Segíts jobbá, többé tenni a blogot TE is!

Nem, nincs szó alkotói válságról vagy arról, hogy elfogytunk. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy ti olvasók mit gondoltok, mi az, amivel állandó rovataink mellett jelentkeznünk kellene, mit olvasnátok, néznétek vagy hallgatnátok szívesen. Van olyan rovat, ami nem kellőképp érdekes vagy ami kevésbé kelti fel az érdeklődéseteket? Mit csináljunk helyette?

Mint ahogy eddig is, ezután is állandó jellegű rovatokban gondolkozunk.

ImageIlletve nem csak a blogot szeretnénk jobbá varázsolni, hanem versenyeink további jó hangulatáról is gondoskodni szeretnénk. Idén is nagy számban vettetek részt blogversenyeken (a novemberi épp gőzerővel robog) így arra is várjuk az ötleteket, hogy milyen versenyek azok, amiket a közeljövőben is szívesen látnátok, és melyek azok amelyek nem nyerték el tetszéseteket.

Várjuk tehát a visszajelzéseiteket itt, hozzászólások formájában. Köszönjük előre is a segítséget, ötletelésre fel!

Egyed Dávid

Hírdetés

25 thoughts on “Változó környezet, változó idők – most titeket kérdezünk

 1. Elkezdtétek anno a podcastokat, és én nagyon sajnáltam hogy nem lett több belőle, úgyhogy ha csinálnátok még, az jó lenne 🙂

 2. Podcast+1
  Továbbá újra sokadszorra leírom, bármilyen game ami felvételre kerül.legyen az egy döntő asztal vagy egy teszt egy következő versenyre vagy egy totál kamu stócból való játék, igazából mind1 de készüljön minél több videó!Persze tudom ennek technikai hátterének is megkell lennie,de hátha megoldható valami módon.

 3. Versenyre történő felkészülés leírását, mi volt a kiinduló alap, milyen metára számítottál, miért döntöttél az adott pakli mellett, milyen lapokat próbáltál ki, milyen eredménnyel járt a tesztelés, mi alapján állítottad össze a sideot.

  Lehetne 2 hasonló képességű játékosnak tesztelni hasonló szinte azonos lapokból álló paklival és kielemezni a játékot illetve a végeredményt.Ezekről szívesen olvasnék.

 4. Én a Zénes kiegészítők megjelenése elött egy mini “szivárgásnak”, előzetesnek örülnkék nagyon. Volt már ilyen, de kb 2x vagy 3x azt pl sztem mindenki szívesen venné ha rendszeres lenne. Illetve a zénes lapaelemzéseket is szívesen olvasnék itt.

 5. A.Á. hozzászólónak a javaslatát én is támogatom/örülnék neki.

  Nekem bejönnek a hagyományos versenyek is, amikből manapság kevés van, de ha ezt sokan nem szeretik, akkor a különböző hatalom korlátozása versenyek.

  A beszűkült látókörös sorozat nagyon eltalált, azt jó lenne valami hasonló formában megismételni jövőre.

 6. @FeFe: szerintem kukkants rá a Dungeon honlapján a jövő évi versenynaptárra.

 7. idióta paklik/szituációk rovat versenyválogatásból!

  esetleg háttárinfó hkk ról, esetleg szintén novellák, vagy egy egy fajról röviden valami kis összefoglaló

 8. Esetleg a blog is kiírhatna illusztrációs versenyt mint ami annó a kragorun volt az iv elött (sok jó lap kép lett onnan pl: Nax’rahn, Moa harcigép).

 9. A felvet játékok sokat dobnának főleg ha jól meg van szerkesztve és van komentál hozzá

 10. Én személy szerint szÍvesen olvasnék novellákat, egy ujjabb IK-s versenyt is szivesen fogadnék

  Makó Gergely

 11. Csak néhány ötlet:

  – A videofelvételek, videointerjúk szerintem is dobnának a blogon.

  – Volt korábban vidéki versenyszervezőkkel interjú, mivel a vidéki versenyszervezők terén úgy látom, igen nagy személycserélődés volt, el lehetne gondolok

  – Kis izgalmat jelentene akár az is, hogy mondjuk egy játékos egy nagyobb verseny előtt (akár a blog szerkesztői közül, de akár lehet küldős is) vállalja látatlanban a verseny előtt 1-2 nappal, hogy a verseny után ír egy elemzést a deckjéről, és magáról a versenyéről (nyilván egy egyedibb pakli elemzése az, ami ilyenkor érdekes, mert elég unalmas lesz a 20. Trinigan kontrollos elemzést olvasni). Ennek az az izgalma, hogy így egy kreatív paklit olvashatnánk és nem csak a győztes deckről esne szó, hanem valami egyediről, és ha egy rosszul sikerült verseny után jönne az elemzés, ennek okait is fel lehetne térképezni, sztem nagyon tanulságos lenne.

  – Vitaindító cikkek mindig tetszettek, de akár lehetne úgy is, hogy a kérdéseket a versenyzők tehetnék fel, és valaki a blogról válaszolna rá, a kommentben meg lehetne ezt vitatni.

  – Egyedi versenyen közül azt a kétpaklis egyszínű versenyt, ami nálunk Pécsett szinte már állandó, megpróbálhatnátok ti is, jó móka.

  – Esetleg, bár erre nem tudom, van-e igény a legismertebb hkk játékosokkal hkk-n kívüli interjú, hogy mit csinálnak, ha van valami hobbijuk akkor arról beszélgetni egy interjú keretében.

  Elsőre ezek a gondolataim.

 12. Először is köszönet és elismerés a színvonalas munkátokért. Szívesen látnék olyan versenyt ahol a használható narancssárga lapok (is) vannak erősen korlátozva, ill. olyan versenyt ahol minden lap kijátszási feltétele 1 VP elköltése. Az IK-s és a Beszűkült látókör típus is nagyon tetszett. A gy-ngy versenyeket nem kedvelem az abc-sel pedig ki lehet üldözni a világból. Külön elismerés a Blog ligáért ami 100-szor
  korrektebb rendszer mint a HSZ.

  Támogatom a több podcastot, háttér infót novellát Ghalláról, A.Á. elemzős ötletét, szivárogtatást (bár tesztelő vagyok :)), Zén ill. kieg. lapelemzéseket, illusztrációs versenyt.

  Lehetne verseny (szavazás) melyik a legszebb illusztráció, a legkedveltebb lap, a leggyűlöltebb lap, a legviccesebb lap, stb.
  Kicsit később lehetne még egy női szépség versenyt is rendezni (remek ötlet volt a Behotol) de korlátozások nélkül, vagyis minden kiadott lap indulhat amin nőnemű lényt ábrázolnak.

  Ha már itt van ez az etnikum mánia lehetnének cikkek egy-egy fajról, háttér, leírás, novella aztán játéktechnikai elemzésük és deck leírás. Kicsit soknak tűnik de szerintem imádná a nép..:).

  Régóta szeretnék írni a multiplayer HKK-rol (mi ma is színháborúzunk és szerintem ez a legjobb társasjáték) és arról miképp lehetne lassítani a játékot. Nekem egyhamar nem lesz időm erre (ezért meg se kérdezem leközölnétek-e) de örülnék ha valaki összeütne valamit az adott témákban.

  UI.: A kijátszási feltétel 1VP versenyen gondolkozzatok el, egy sokkal lassabb és erősen megváltozott meta szerintem sok játékost vonzana!

 13. Én a minél több és színvonalasabb információt a játékba és a reklámba híve vagyok. Ti viszitek legjobban ezt a fonalat, így észrevételeim nem lesznek új gondolatok, csak a kivitelezésük a kérdéses. Mindent digitalizálni. Versenyekről készült videókat, fényképeket, pakli leírásokat, fordulók sorrendjét, legfrisebb szabályokat… és jól strukturált, dátum/esemény szerinti keresőben gyűjteni ezekről a linkeket.

  Ha ez megvan és van rá idő, akkor ezeknek a minőségi javulásán kellene elgondolkodni. Jó irány a Beho féle struktúra, de nagyságrendekkel jobb lehetne több kamerás beállítással, mikroportozva (optimális: 1-1 kamera a kezekre és 1 az asztalra, a kamerák pedig néző által tetszőlegesen kikapcsolható, képernyőn rendezhető). Egészen új dimenziókat nyitna ha külön lehetne izgulni ugyanazon a meccsen egyszer az egyik, egyszer pedig a másik szemszögéből elemezve a történéseket. Nem lehet kellően hangsúlyozni, hogy mennyit segítene a játékosállomány bővülésében, ha egy izgalmas versenysorozat lenne a youtube-on a HKK Nemzeti Bajnokság és nem egy kézikamerás össze-vissza ugráló felvétel (ez utóbbi is nagyságrendekkel jobb mint a semmi)…
  Érdemes lenne elgondolkodni, hogy milyen hatása lenne ha 12 állványozott kamerát és 8 mikroportot kibérelne a Beho 3 napra, és a Nemzeti teljes 3 napja alatt az első 4 asztal folyamatosan 3 pontról kamerázva lehetne és a teljes anyag felkerülhetne a youtube-ra a megfelelő vágásokkal és információ kiegészítésekkel (VP,ÉP, esemény). Ha bejönne, akkor érdemes lenne beruházni 3 állványozott kamerába és 2 mikroportba, hogy minden verseny minden egyes asztala rögzítésre kerülhessen ilyen módon.

  Ezen felül még bemutató videókat is lehetne készíteni ezzel a felszereléssel. A szabályok például sokkal átláthatóbbá tehetők, ha valaki egy konkrét kérdést (például a kijátszás teljes folyamata) alaposan körbejár és problémás (nehezebben érthető) lapokon keresztül egyszerűen bemutatja, hogy miképp is zajlik. Itt érdemes alaposan kitanulni ennek az IT-s lehetőségeit, hogy szánalmas gagyiból inkább a ‘leesett az állam és én is akarom ezt csinálni’ kategóriába kerüljön, mert a HKK alkalmas lenne rá.

 14. Egy ilyen formátumhoz mit szóltok?

  Fajok szövetsége
  -min. 45, max. 48 lap
  -Válassz ki két különböző lény altípust! Minimum 15-15 olyan
  lapot kell használnod mindkét altípusból, amelynek nevében, leírásában
  szerepel az adott altípus (kivéve a színesítő szöveget), vagy
  ilyen altípusú lényt. Azok a lapok, amelyeknek két altípusa van, csak az egyik, általad választott altípusba számítanak bele. Ha valaki Semleges csatamezőt használ, akkor a paklijának pontosan 52 lapból kell állnia.

 15. Nekem teteszik ez fajos móka,bár még nemtom mi lenne az ISZONYAT,de tuti lenne rendesen agyalási lehetőség.(bár jelzem a dalnokot lehet tiltani kellene:P)

 16. Köszönjük az eddigi ötleteket, vannak köztük nagyon jók (és megvalósíthatók)! Néhány hét múlva mindenképpen elkezdünk bevezetni néhányat ezek közül.

 17. Darkmelon is én voltam ofc:P
  @Dani
  Ezek nagyon jó gondolatok csak félek a lehetőségek és a gondolkodásmód ettől fényévekre van a Beho oldaláról:( Ezzel nem elsősorban megbántani akarom a céget bár tudom annak tünhet csupán mint tényeket állapítanék meg.

  Ezek sztem csak akkor tudnának megvalósulni ha valakik felajánlanák nekik, hogy freebe vagy tök olcson megcsinálják nekik mert egyébbként félnének, hogy nem térül meg a költség.
  Sajnos túl sok a megszokás a cégen belül én azt érzem és próbálnak minél jobban a megszokott keretek között mozogni és maximum csak minimális kockázatot vállalnak fel.Ennek okai nyilván a múltbeli negatív tapasztalatok amikből sztem komoly külső hatás nélkül nehéz kitörni.
  Én abba látnék maximum rációt ha kívülről jönne esetleg egy befektető a céghez és az adna egy kicsit újabb fazont mert félő a régi tapsztalatok erősebbek lesznek bárminemű vevői oldalról érkező igénynél vagy “komoly” befektetést,energiát igénylő változtatásnál(ezt mondom annak ellenére, hogy tudom az utóbbi évben próbál fejlődni a cég ezen irányban is,de sajnos messze van még az a szint ami komoly változást jelenthetne).Mindez csak az én véleményem lehet teljesen távol áll a realitásoktól(örülnék ha így lenne) és a januári hagyi döntő asztala már ezt megközelítő minőségbe kerül felvételre(bár hozzáteszem én két kezem összetenném ha MINDEN behós verseny döntő asztala olyan minőségben felvételre kerülne mint a mostani nemzeti, pedig erősen véleményes volt az is).

 18. Bár erősen kívül esik a blog hatáskörén, de szerintem deckbuilder, draft stb. eszközök, és egyéb online megoldások jól jönnének.
  Szintúgy jó lenne ha nem dokumentum, hanem adatbázis formátumban tárolnátok a versenyeredményeket és a paklikat – így áttekinthetőbb lenne, lehetne statisztikákat készíteni, elemezni stb.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.