Kedvcsináló – Beloran kísérletei

Megjelent az új Zén kiegészítő: lássuk, mi minden finomság lapul benne.

A mai napon megjelent a legújabb minikiegészítő, a Beloran kísérletei, melyből így a leggyorsabbak már be is zsákolhattak néhány lapot – a többieknek az alábbi három kártyával igyekezzük meghozni a kedvét.

elo_bubaj

Élő bűbáj: A bűbáj pakli nem éppen volt mondható létező jelenségnek a HKK elmúlt öt évében, most azonban talán elgondolkodhatunk majd rajta: az Élő bűbáj személyében egy igen komoly nyerést kapott a pakli. Nagy öröm a lapban, hogy külön varázspont-költsége nincs a képességének, így szabadon garázdálkodhatunk az asztalon lévő bűbájainkkal – ha sikerül belőlük összehozni hetet (ami abból kiindulva, hogy a legtöbb cantrip, nem is olyan nehéz), már a győzelemhez szükséges betevő is megvan. Meglátjuk, hogy az új kiegészítőben kap-e hasonlóan jó társakat.

manaszovo

Manaszövő: Amikor legutóbb jó volt a mérgezős pakli, akkor még a régi Manaszövő volt az egyik sztár-erőforrás – úgy tűnik, hogy az új időkhöz új Manaszövő is jár. De még milyen! Már az első körben brutális pörgéseket indíthat be ez a kis pókocska, ráadásul ha már lent van egy Sheran ékköve, akkor az izmozásra sem kell plusz varázspontot költenünk, így később érkezve is hasznos lehet. A mérgezős pakli követője nagyon erős, de érdemes lehet elgondolkodni Sheran követője használatán is.

hendiala_kozbelep

Hendiala közbelép: Lássunk egy teljesen új lapot is: a Hendiala közbelép egy picivel talán ismét közelebb viheti Eleniost a kontrollokhoz. Különösebben brutálisnak egyik képességét sem mondanám, 1 VP-ért azonban bőségesen megéri a lényleszedés és a lénytápolás, ráadásul azonnaliként – különösen nagy meglepetést okozhatunk vele például akkor, ha az ellenfél óvatlanul leütné valamelyik harcosunkat. Amit mindig érdemes vizsgálni: ha játszunk Kurtz-cal, akkor kérhetünk egy 6-ért 6/6-os életes-izmos lényt, ami ha beáll a játék, igen komoly fegyvertény lehet.

Ti milyen lehetőségeket láttok még az új lapokban?

Csető Zsolt

6 thoughts on “Kedvcsináló – Beloran kísérletei

 1. A Bűbáj pakli az új Bűvös tavacskával nagyon kemény lesz. A kapott 7 manából és a sok olcsóbbító bűbáj mellett még abban a körben nagy eséllyel összejön a 7 bűbáj az asztalra.
  Nem egylapos kombó, mint a dalnok, de elég jó eséllyel tud kijönni ez is.
  Én már nagyon izgatott vagyok.

 2. Bűbáj deck jó lesz, ahogy már a tavacska kapcsán is írtam. Nem spoilerezek ennél többet, de jön ki egy védekezéses bűbáj (természetesen az ellenfél körében is kijátszható), ami olcsóbbítja őket.

  Manaszövő is elég erős megfelelő pakliba, sajnos nem sikerült összehoznom, hogy a plusz 1 VP-t ne kelljen már kijátszásakor az idézési költség részeként elkölteni, hanem csak akkor, ha sikeresen létrejött.

 3. Ha ez a “Kedvcsináló” új cikksorozat,akkor teljes mellszélességgel támogatom.
  Egy picivel akár még többet is írhattatok volna a lapokról,de így is jó 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.