A HKK legjobbjai – Chara-din VP-termelések

Nézzünk körül, hogy a lila isten milyen lapok révén tud minket extra varázspontokkal megáldani.

A HKK legjobbjai cikksorozatunkban a játék legjobb lapjait igyekszünk összegyűjteni, színenként és funkciónként haladva – így segítve a pakliépítést mindenki számára. A counterek és a leszedések után a VP-termelések vizeire evezünk – elsőként szokás szerint Chara-din kerül terítékre.

martian_repertoarjaÚjabb kategóriába kezdtünk tehát bele, ahol a szokásokhoz híven ismét a varázslatokkal kezdem az elemzést. Az Előny a Semmiből megjelenésekor nagy sztár volt: akkortájt a rúd-Csatamezők virágkorukat élték. Az ilyen paklik mérete 150-200 is volt akár, hála a Bundás yetinek, így az Előny a semmiből tényleg kvázi ingyen adta a tápot. Mai szemmel nézve a Lassan járj! + Semmi mesteres vonalban tudom elképzelni, egy negyvenöt lapos paklit igencsak megviselhet három nekron.  Nagyon kellemetlen varázslat a Martian repertoárja, amely szintén Lassan járj! pakliba ideális. Olcsón tud manát adni a játék elején – igaz, nem túl sokat, de egy nekronhordának éppen elég ennyi is. A sok képessége miatt azonban sok helyre beférhet. Kedvelt lapként szerepel főleg a dobatása miatt az Edralian kontrollokban.

a_kaosz_egyhangu_libaiEgy másik olcsó, a repertoárhoz hasonlóan több mindenre felhasználható lap A káosz egyhangú libái. A két kis lényecske igazi kincs a mai zanszilánkos világban. Ha kell, akkor építenek, őrposztot torlaszolnak, vagy ha hátul maradtak, akkor a kör elején manát termelnek, amikor pedig elhullanak, szépen eldönthetem, hogy mit szeretnék értük. Egyik kedvenc lapom. Következzen egy zanszilánkért érkező szingularitás, a Hatalomvágy, amit annyira nem használnak, pedig durva dolog duplán húzni és manát kapni. Úgy tudom voltak, akik Mulgannal próbálták használni, de nem túl gyakran használt papíros. Nem mehetünk el a szó nélkül az Orgling szagvarázs mellett, hiszen a szagos jószágokkal mindig számolni kell, mint lehetséges ellenféllel bármilyen verseny is legyen az.  Ha elég sok lényecske felgyűlt, akkor érdemes megnyomni a szagvarázst.

agydobbento_benoNézzünk körül a lények között. Az ősrégi Orgling haszonállat a klasszikus háromért hat mana vonalat képviseli. Fénykorában nagyon sok pakli kedvelt lapja volt. Akkoriban ha a második körben megnyomtál egy haszonállatot, jól álltál. Mostanában viszont már csak az orglingok mellé láttam használni, és oda is inkább olcsóbbítás gyanánt. A Mindentudó kedvenc lényéről, az Agydöbbentő Benőről mindenkinek érdemes tudnia. Passzivizálásra akár négy manával is meg tud minket kínálni. Ez pont egyel több, mint amennyiért a Mindentudó aktivizálni tudja: az eredmény végtelen mana. A Molluszk megjelenésekor a Mindentudó a Benő miatt jó ellenszer volt, hiszen a Molluszk ideális kezdése az Írtóztató fatty volt. Első körben már meg is volt a három lény az asztalon. Jön Benő (persze előtte gondos követő lövés) és végtelen. Nézegetve a lapokat ráakadtam a Szépiára. Egyszínű Chara-din pakliba használtam, ő is már régicske. Lehet, hogy ében íjászokhoz még jó lehet, bár félek, hogy oda drága lesz. Nem úgy, mint az íjászcsapat legújabb sztárja, a Diz’ox halálmester, aki alaposan képes felpörgetni az eseményeket. Az utolsó lény, akit megemlítek az Baghar. Ahogy látom ő is tud extra manát adni – igaz nem sokat, de azt áramlás útján.

kaoszkapuAz épületek között leltem még néhány olyan kártyát, ami egészen ügyesen tud, minket segíteni. Talán  a legkedveltebb manatermelő épület az Epikus emlékmű mellett a Káoszkapu. Kijátszásakor extra manához juttat minket, felépülésekor pedig szépen dobat az ellenfél kezéből. A Fertőzött szentély szintén nagyon megtud pörgetni, minket. Ha zanszilánkokkal játszunk, még olcsóbbítja is őket, emellett pedig körönként – ha sikerül egy lapot a gyűjtőbe küldenünk – kapjuk az erősítést. Következzen az épület pakli nagy kedvence, a Katalizátor. Nagyon hasznos az, amit ad, de mégis azért a legjobb, mert tud jönni a Föld síkja már akár az első körben is. A légvégére hagytam a Xenomorf keltetőfészket, amely egy manákat ad minden kijátszott xenomorfért. Lényegében a drágább xenók esetében eggyel olcsóbbít, míg az egyért érkezők pedig ingyen jönnek.

Az 5 legjobb Chara-din VP-termelés, szerintünk: Káoszkapu, Martian repertoárja, Diz’ox halálmester, A káosz egyhangú libái, Agydöbbentő Benő

Mi ezeket a lapokat találtuk említésre méltónak a Chara-din manatermelés közül. Nektek melyik a kedvencetek? Van olyan, amiben láttok még potenciált a fentieken kívül?

Varga Károly

3 thoughts on “A HKK legjobbjai – Chara-din VP-termelések

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.