Randomlap

Visszatér a klasszikus pasziánsz a versenyasztalokra?

Hogy mi köze van egymáshoz a HKK-nak és a pasziánsznak? Nos, a szó legszorosabb értelmében véve – azon kívül hogy mindkettő kártyajáték – semmi, a veteránok azonban bizonyára tisztában vannak vele, hogy a “pasziánsz” kifejezéssel azokat a paklikat szokták illetni, melyek a játékidő jelentős idejét kisajátítják maguknak, és a pakli folyamatos pörgetését tűzik ki maguk elé célként valamilyen módon. Bizonyos szempontból napjainkban ilyen decknek tekinthető a dal pakli, illetve a különféle gyűjtőgenerálós koncepciók is, a “klasszikus” pasziánsz deckek azonban többnyire cantrip (vagyis önmagukra húzató) lapokra építenek.

gnomlakVannak aztán ennek a játékstílusnak mesterséges “katalizátorai” is, csak éppen nem sokan ismerik őket, hiszen manapság már nem cél az efféle lapok gyártása. Ezek közül ketten futottak be komolyabb pályafutást a folyamatos varázspont- és laputánpótlásukkal: az évekig tiltott lapként heverő A falak ereje, valamint aktuális alanyunk, a Gnómlak.

A jó öreg knómkuckó kellő olcsóbbítás mellett önmagában képes kipörgetni paklinkat, hiszen mind a manát, mind a lapot azonnal adja, így ha felépül, lesz nemulass – csak ne fogyjon el a gnómutánpótlás. Mindezek ellenére látni nem sokat láthattuk ezt az egyébként igen brutál kártyát a versenyasztalokon, hiszen gnóm pakli, mint olyan kellő mennyiségű használható darab (és leginkább: egy jó követő) híján nemigen létezett, a Világégés azonban most elhozhatja az etnikum felemelkedését. A már bemutatott Bölcs tanító jó példa arra, hogy milyen jellegű erősítéseket várhatunk, az igazán nagy lökés azonban a felújított követőtől, a Törpe-gnóm gliontól várható – kíváncsian várjuk végleges formáját.

A Gnómlakot leginkább Teremtő erővel fogjuk majd előkeresni, melyet aztán Rundhal, a gyűjtögető duplázhat meg nekünk. Passzív lapok, melyeket jó lenne aktivizálni? Szerencsére éppen erre találták ki a Mestermágust – ezzel a néhány lappal máris körvonalaztuk a pakli várható magját.

Hogy mi mindent tartogat még az új kiegészítő a gnómok számára, az vasárnap kiderül, az azonban igen valószínűnek tűnik, hogy a Gnómlak újból visszatérhet a játék körforgásába – csak győzzük majd beszerezni! Ti érzitek benne az erőt?

Csető Zsolt

3 thoughts on “Randomlap

  1. A változó és rúna térnyerése kedvezni fog a követőknek és ez szerintem jó irány. 🙂 Remélem lesz pár olyan lap az új kiegben, ami bünteti a követő kikapcsolást valamilyen módon.

  2. Az azonnali laphúzás még mindig erős, lehet hogy jó lesz a gnóm pakli. Elég jól illeszkedik még ehhez a koncepcióhoz a Kumulatív szimmetria, hiszen aktívan adja a jelzőt, illetve ne feledjük, hogy Zoárd is gnóm 🙂

  3. Óóóó a jó kis gnóm kuckó.Mekkora papír!!!!
    Sztem biztos lesznek olyan elvetemültek akik megpróbálják.Korlátozott környezetben pl tuti működhet is,de akár hagyin is eltudom képzelni, hogy lehet majd vele hozni egy 6/4et.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.