A HKK legjobbjai – Dornodon VP-termelések

Dornodon nem az erőforrásairól a leghíresebb, de van néhány olyan lap, ami nagyon beépült a játékosok által gyakran használt lapok halmazába.

A HKK legjobbjai cikksorozatunkban a játék legjobb lapjait igyekszünk összegyűjteni, színenként és funkciónként haladva – így segítve a pakliépítést mindenki számára. A VP-termelések között Dornodon a következő.

a_pokol_szemeA seregszemlét most nem az azonnalikkal kezdem, ahogy eddig megszoktuk, hanem a bűbájokkal. Örök kedvenc marad szerintem sokak számára A pokol szeme. A legszimplább esetben 1 manáért kapok 3-at, így akár első körben is ki tudunk pörögni. Tipikusan az a kártya, ami ha nem kap egy countert vagy leszedést a játék elején, akkor nagyon a mi oldalunkra tudja mozdítani a mérleg nyelvét. A most feléledő bűbájok is biztosan kedvelni fogják (persze csak ha befér színben). Egy másik bűbáj, ami szintén a hordás/kombós vonalat erősíti A szaporaság jutalma. Az általa nyújtott egy mana pont azt éri el, hogy a lényeink kvázi ingyen tudnak érkezni, így ha bírjuk lappal, szépen kipöröghetünk. Vigyázzunk, hiszen a lényeinket szépen lehorgonyozza, így a Sziturenás, Szkritter rettenetes kombónk garantáltan nem fog működni mellette. A bűbájok között található Az ítélet napja is. Ha sikerül korán az asztalra varázsolni, nagy gondot okozunk vele az ellenfelünknek. Nem elég, hogy minden kör elején egyre több manával lát el minket, de szépen komótosan sebezgeti is az ellenfelet. A legjobb, ha az ellenfelünk az első körben megkínál minket egy Élőholt kémekkel, hogy már az első körben jöhessen az Az ítélet napja.

zan_szertartasFolytassuk akkor az azonnali varázslatokkal, bár ezek sajnos nem a legkeményebbek. Talán a legkedveltebb manatermelő varázslat az Életenergia gyűjtés volt. Amikor még erős volt a sárkány pakli, nagy szeretettel használta. Zulit sárkánnyal volt jó kombó, mert kijött három manért, és utána már termelte a 6 manát az Életenergia gyűjtés, és jöhetett valami nagy monster még a második körben. A Lélekenergia kinyerése egy ingyen leszedés lehet, ha a célpont lény nem egy kalandozó (kivéve a Csár apót). A szörnykomponensekből visszanyert mana nagyon hasznos lehet, főleg, ha a kiszemelt lény egy Goblin kutató, mert ekkor plusz manát könyvelhetünk el. Az Ozorindiumi mágia megjelenésekkor még használt lap volt, de főleg a 8 gyógyulása miatt került be néha-néha a paklikba. Manapság már a kutya sem használja. Még ennyire sem használt a Sötét mágia: igaz, eggyel többet ad, mint az előbbi varázslat, de két seb, amit el kell viselnünk olyan manáért, amit ha nem költünk el, akkor elveszik túl borsos. Az általános varázslatok között a Zan szertartás az, amit ki kell emelnem. Majdnem azt tudja, amit A pokol szeme. Egyért tud adni hármat, de persze ha tele vagyunk zanszilánkokkal, akkor sok gonoszságot csinálhatunk még vele (leszedhetünk, kereshetünk). Szintén itt található emellett a Sziránusz stratégia is, mely a “kettőért négy” kategória egyik legjobbja, hiszen alternatív képessége egészen jó – manatermelésként ettől persze még nem lesz jobb. A varázslatok közül ki kell még emelni a Lávacseppet is, mely az áramlós lapok között egyedülálló módon 3 VP-t ad egy mana befektetésért cserébe.

A tárgyakat nézve talán a Szithon vérfókusz az, ami kielégíti a manatermelés definícióját, hiszen 2-ért ad 3-at, ráadásul húzat is egy lapot. Mostanában sajnos őt sem látom túl gyakran. De jó tudni róla, hátha egyszer lekerül a korlát az Áldozó rakshallionról.

akmalKövetkezzenek a lények. Talán a legkedveltebb lény Akmal, aki sok kombó alappillérje. Már ő maga is tud 3-4 manát termelni nekünk (ha az ellenfél körére tartogatjuk halálát, akkor még többet), de persze az igazi ereje abban van, ha kap néhány izmot, így lapok is ütik a markunkat a mana mellett, ha meghal (és miért ne halna?). Sziturenával ősi kombót alkotnak, de a Dal pakli sem létezhetne nélküle. Dexter, a quwargkutató a quwarg kombó alapja. Ha más sok 0/1-es lényecskét termeltünk, jön Dexter, csordultig leszünk manával, majd keresünk vele, akár további Dextereket, vagy éppen a nyeréshez szükséges ölő lényeket. Szintén csak akkor működik jól, ha van mellette társ: ő az Ölvefoltozó. Nem ad sok manát, de a VP termelés mellett szép számmal van képessége, többek között leszedni is tud. Utoljára hagytam a kedvenc “manatermelésemet”, aki egyben manabukatás is (a jövőben ezeket is meg fogjuk vizsgálni), a Sunyi manót. Ő konkrétan az ellenfél összmanáját termeli meg nekünk, persze csak akkor, ha van mellette másik manócskánk is.

Az 5 legjobb Dornodon VP-termelés, szerintünk: A pokol szeme, Akmal, Zan szertartás, Sziránusz stratégia, Lávacsepp

Mi ezeket a lapokat találtuk említésre méltónak a Dronodon manatermelés közül. Nektek melyik a kedvencetek? Van olyan, amiben láttok még potenciált a fentieken kívül?

Varga Károly

 

Hírdetés

2 thoughts on “A HKK legjobbjai – Dornodon VP-termelések

  1. szerintem a hkk “végéig” (remélem nem lesz ilyen), akárhogy formálodik a meta használható lap lesz. a pokolszem 🙂 nagyon jó lap.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.