Képes beszámoló a Világégés frissen bontott versenyéről

Rég nem látott létszám mellett mutatkozott be a kiegészítő.

Vasárnap bemutatkozott a legújabb kiegészítője, a Világégés, melynek bemutató versenyét a szokásos helyen, a Wekerlei Boccia Klubban tartották, méghozzá rég nem látott létszám, 126 résztvevő jelenlétével – legutóbb kilenc éve, a Múltidéző megjelenésekor voltak ilyen sokan frissen bontott versenyen.

A rengeteg ember ellenére a verseny zökkenőmentesen futott: a tervnek megfelelően 10 órakor már meg is kezdődött a paklik kiosztása, nem sokkal 11 órát követően pedig már az első forduló zajlott – igaz, mire lement a hat forduló, valamint ezt követően a négyes döntő, már este 10 óra is elmúlt, igazi maratoni megmérettetés volt ez tehát a legjobbak számára.

DSC09112

A két csoport legjobbja két tapasztalt veterán, Simon Dániel és Csillik D. József lett, ők vívtak meg a végső győzelemért. A bronzmeccsen pedig a két csoportmásodik, Szarvas Attila és Kurunczi Dávid ült egymással szemben.

A végeredmény

I. Simon Dániel
II. Csillik D. József
III. Szarvas Attila
IV. Kurunczi Dávid

A játékosok láthatóan jó kedvvel forgatták a vadonatúj lapokat, különös tekintettel a felújított morfokra, melyek nem csak egymáshoz illeszkedtek jól, de az új kötelékes lapokkal is remekül kombóztak. A játékot összességében a lények dominálták, hiszen igen kevés varázslat jelent meg a kiegészítőben, ennek hatásaként azonban maguk a meccsek is jóval tovább tartottak, hiszen nehezebb volt komoly erőforrásfölényt kialakítani.

A kiegészítő hivatalosan a szombati Beholder találkozón jelenik meg – addig is nézegessétek az új lapokat tartalmas galériánkban.

Csető Zsolt

19 thoughts on “Képes beszámoló a Világégés frissen bontott versenyéről

 1. Grat a nyerteseknek!
  ha valaki találkozott ganüid nihiliummal és emlékszik rá ossza már meg velem pls!

 2. @siashichika: nagy repül, 2 vp (kötelék): dobd el a kezedböl a semmibe megakadályoz egy lapot , ez a képpeség annyival olcsóbb ahány lapot az ellenfél ebben a körben már kijátszott, meg tud mégvalamit ha asztalra kerül azthiszem.

 3. 3 Vp. (6) / 5. Kötelék feltételes 2 Vp-s kézből működő képessége, hogy eldobod a Semmibe, és megfog egy lapot. Ennek a költsége annyival olcsóbb, ahány lapot kijátszott az ellenfél a megfogott lap előtt. Ha az ellenfél legalább két lapot kijátszott az előző körben, aktivizálódik a kijátszása után.

 4. Grat a helyezetteknek, különösen Daninak! Köszönjük a beszámolút és a képeket!

 5. Grautla a győzteseknek!
  Az egyik képen ott van a Dezintegrátor. Valaki eltudná mondani miket tud plz?

 6. Ádám Norbi azt tudja, hogy hangos és vicces 🙂
  A ‘9 éve nem voltunk ennyien’ az közben megdőlt, bocsi :), a Zanszilánkok versenyén 128-an voltunk, de így is igen szép.

 7. A magas létszám és az felfokozott várakozás, ami a kiegészítő megjelenését övezte, főleg a több hétig tartó felvezetésnek köszönhető.

  Ha jövő novemberben is így történik majd, akkor még egy ennél magasabb létszám is elérhető lesz! 🙂

 8. Apró játékra invitálom a kedves és kedvetlen blog hasábjait olvasókat. 🙂
  Ajándék Világégés kiegészítős ritka lap jár annak, aki elsőként helyesen megtippeli, hogy a fenti galériában szereplő képek közül melyik ábrázolja az én asztalomon / kezemben lévő lapokat. 🙂

  Fejenként 1 tipp ér és csak olyan nick-el, ami már szerepelt a blog hasábjain. 🙂 Az oldalamon / kezemben lévő lapok megnevezésével lehet tippelni.

 9. Ej, de könnyűre sikeredett… 😀
  Legközelebb azt is meg kell kérdeznem, hogy hányadik fordulóban… 😛

  Grat Norbi, nyereményed egy Bölcs tanító. 🙂 Következő találkozásunkkor átvehető.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.