Eljött a morfok ideje?

Alaposan átalakíthatják az asztalok képét a játék legújabb univerzális lényei.

Lezajlott a Világégés bemutatóversenye, ami azt jelenti, hogy a játékosok már bőszen nézegetik a legújabb lapokat, új kombókon és pakliötleteken gondolkodva. Az már most látszik, hogy több etnikum is komoly erősítést kapott az új kiegészítővel, ami jelentősen megnövelheti a játszható paklik számát, egyvalaminek azonban a HKK összes faja együttesen örülhet, ez pedig nem más, mint a felújított morfok.

A konfigurálható altípusú lényekből összesen öt darab jött ki újra. Az Idéző morfra már a megjelenés előtt vethettünk egy pillantást, a másik négy képességét pedig összegyűjtöttük számotokra, ha esetleg ezidáig még nem találkoztatok volna valamelyikükkel.

2 ZSZ Domináns morf
színtelen, szörny, morf, 1 SZK, KF, 3/2

Minden, a Domináns morffal egyező altípusú lényed mágikus támadást és +1/+1-et kap. Ellenfeled minden lénye, amelynek nincs ilyen altípusa -1/-1-et kap.

2 ZSZ Mágiamorfáló
színtelen, szörny, morf, 1 SZK, KF, 1/2

Anti-mágia: 1. (K), áldozd fel egy a Mágiamorfálóval egyező altípusú lényedet: megakadályoz egy varázslatot.

2 ZSZ Védelmező morf
színtelen, szörny, morf, 1 SZK, KF, 1/[4]

Anti-blokkolás: 3. Minden, a Védelmező morffal egyező altípusú lényed a következő képességeket kapja: mágikus védelem, rezisztencia és “Kárpótlás: 1 lap húzása”.

2 ZSZ Halálos morf
színtelen, szörny, morf, 1 SZK, KF, 3/2

(K), áldozd fel egy a Halálos morffal egyező altípusú lényedet: célpont permanens a gyűjtőbe kerül, vagy célpont játékos sebződik 3 ÉP-t.

Ami első blikkre feltűnhet, hogy a morfok mindegyike zanszilánkért érkezik, így az aktív lényekkel operáló etnikum paklik még gyorsabban az asztalon tudhatják majd őket. Ugyanakkor fontos részlet, hogy egyikük sem repül, így akár Hegymélyi keltető mellett is életképesek lehetnek – sok faj örömére, hiszen egyes altípusok (például a xenók, a krabberek, a goblinok vagy éppen a Chara-din fattyak) így érzik csak igazán jól magukat. Univerzális mivoltuk tehát megkérdőjelezhetetlen – egyedül a Lassan járj! zavarja őket komolyabban a jelenlegi szabálylapok közül.

idezomorfAz Idéző morfra nem feltétlenül lesz szükség minden etnikum pakli esetében (az olcsóbbítós követők vagy régebbi hasonló funkciójú lapok helyettesíthetik őt), a másik négy azonban igen kellemes kis tápnak ígérkezik a legtöbb faj mellé. Összességében elmondható, hogy akár a paklink harmadát is feltölthetjük egy jó kis morfos indítással, ami a kevésbé ellátott etnikumok számára különösen nagy segítség lesz.

A Világégésben számos faj kapott saját countert és leszedést (néhol többet is), a Mágiamorfáló és a Halálos morf által azonban még tovább erősíthetünk ezen a szekción. A morfok emellett abban is segíthetnek, hogy egy-egy etnikum több fajta összeállításban is visszaköszönjön, hiszen a lehetőségek száma alaposan kibővült megjelenésükkel – és akkor a többi új lapot még nem is vizsgáltuk.

Egy szó mint száz: elképesztő lényáradatot indíthatnak el hamarosan az új morfok, melyek nem csak a mostanában frissített etnikumoknak adhatnak még egy extra löketek, hanem az elhanyagoltabb fajok számára is lehetőséget adhatnak arra, hogy kisebb meglepetéseket okozzanak. Érdemes ráadásul önmagukban is vizsgálni őket: a Mágiamorfáló talán csak egy lehelletnyivel drágább, mint a nem is olyan rég még spoilernek számító Quwarg harcmágusnál, ráadásul nem viszi el egy kósza A gyenge ereje sem, emellett pedig nagyobb eséllyel használhatjuk egynél többször. Hegymélyi keltetőben könnyen konkurálhat majd a Lélekszolgával, de máshol is felbukkanhat majd “önmagában” – azért idézőjelben, mert kizárt, hogy egy-két társ ne akadjon mellé a legtöbb pakliban. De ott van a Domináns morf is, mely a lénygyengítésével az egyik lehetséges megoldás lehet a kiegészítő egyik spoilerére, a Kismasszára a többi hasonló funkciójú lap mellett.

Véleményem szerint a gólemek és a Chara-din követőjét használó koncepciók profitálhatnak majd a legtöbbet a morfok megjelenéséből, de nehéz olyan etnikumot mondani, amely számára haszontalan erősítésnek fognak bizonyulni a színtelen lények. Szerintetek mely fajok veszik majd még nagy hasznukat?

Csető Zsolt

7 thoughts on “Eljött a morfok ideje?

  1. A mágiamoráló és a Halálos morf nagy kedvencem volt tesztelésen, motyogókkal használtam őket a legsikeresebben.

    A domináns morfot meg inkább egyfajta side lapnak érzem, orglingok és kismasszák ellen ajánlatos. Ja és az ellenfél domináns morfjai ellen is kiváló :).

    A védelmező és idéző morfra nem volt sok szükség, de azért nem teljesen haszontalanok ők sem.

  2. védelmezőről az a +1 ép minden ilyen lényemnek nagyon hiányzik! sokkal használhatóbb lenne úgy.

  3. Legközelebb kérdezzétek meg megkapjátok-e a képeket a cikkhez, mert ez így kicsit ratyi. A beholder meg lesz**hatna titeket, azért a munkáért amit itt tesztek a játékért, szóval véleményem szerint ez lenne a minimum. További jó munkát

  4. saját magára nem vonatkozik az idéző képesége! 🙂
    és ezen kívül nincs más olyan ami szkritterként csinálna akár mi durvát.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.