A HKK legjobbjai – Elenios VP-termelések

Még a Világégés hivatalos megjelenése előtt gyűjtsük össze a már jobb napokat is látott Elenios legjobb VP termeléseit.

A HKK legjobbjai cikksorozatunkban a játék legjobb lapjait igyekszünk összegyűjteni, színenként és funkciónként haladva – így segítve a pakliépítést mindenki számára. A VP-termelések között Elenios a következő.

forras

Nézzük a varázslatokat, amik szóba jöhetnek. Talán a legnagyobb karriert a Bűvös forrás futotta be. Kijátszása után visszahúzza magát, majd egy lap eldobása után tetemes manaelőnyt termelhetünk vele, de ha rosszul állunk életpontilag, akkor jókorákat tudunk gyógyulni vele. A Kurtz megjelenése pedig új fejezetet nyitott a lap életben. A kék szín sajnos most nem éli fénykorát, de ha az új kiegészítő új életet lehel bele, akkor ez a két manás bűbáj ismét a top lapok közé emelkedhet (bűbáj pakliban is optimálisan működhet). A másik talán leggyakrabban használt kék varázslat a Nyomorult gyűjtögetés. Mindig jó készülni vele a dobatások ellen, és szinte minden pakli használ erőforrást, így jó eséllyel ki fogjuk tudni használni, így alapból használni is bőven megéri. Az teszi igazán erőssé, hogy a manatermelés mellett még lapot is tud visszavenni. Egy másik vízió, amit csak a vízió pakli használ, de oda tökéletes, Az illúzió hatalma. Nem túl nagy dolog, amit tud, de az pont elég, hogy egy jól összerakott vízió pakli kipörögjön, bár mostanában a vízió paklik sem élik virágkorukat, és valószínű, hogy a most megjelenő rengeteg semmizés sem fog ezen változtatni. Mindenképpen megemlíteném az Energiaitalt. Nagyon rosszul nem járhatunk vele ha behúzzuk, az az aprócska táp, amit ad nagyon sokat számít. A kutatásom során találkoztam még egy érdekes papírral, ami potom két manáért ad 8-at, ez Az elme nyitása. Két galetkit igényel, de utána csordultig nyom minket manával. Az utolsó varázslat, amit mindenképpen meg kell említeni az Összeesküvés. A Lassan járj! nagy kedvence volt, de az új Kyorg paklikban is egészen jól működhet.

epikA varázslatok után nézzük a lényeket. Ismét egy öregebb papírral kezdeném, A hullámok úrnőjével. A rúd mezők nagy kedvence, hiszen ha igazán ki akarjuk aknázni a képességeit ,akkor bírni kell a nekront rendesen, de meghálálja, hiszen plusz lapokkal és manával lát el minket. A galetkik között találtam kettőt, amik érdemesek, hogy idekerüljenek. Az Alba Regina új verziója amikor megjelent sokan mondták, hogy jó kis lap, és szép karriert jósoltak neki, sajnos nem váltotta be a bizalmat. Ettől függetlenül szerintem azért nem olyan rossz. Egyre több jó galetki jelenik meg, és ha egyszer valaki sikeresen be fog próbálkozni velük, és akkor a Regina megkapja a megérdemelt helyét (talán). Egy régi kedvencünk a Mentális felderítő. Anti-mágiásan termel plusz manát. Egy pakli használta eddig sikeresen, a Bjölteodrokra építő Lassan járj! pakli. Ki tudja, mit hoz még a jövő számára, de sajnos én úgy érzem, túl sok a befektetett erőforrás azért cserébe, amit kapunk érte. A szörnyek között izgalmas lehet még az Energiakígyó, főleg a Junioros verzió, hiszen ott ha én áldozom fel, akkor is jár a 7 mana.

Az épületek között az Epikus emlékmű a manatermelő sztár. A Molluszk visszatérése még új korszakot nyithat ennek a lapnak az életében. A legjobb benne, hogy ha türelmesek vagyunk, laphátrány nélkül tudunk extra manához jutni.
kigyoMivel passzívan jön, ezért a keltetős paklik is szerették/szeretik. A Kutatólaboratórium egy másik épület, ami tud egy kis manát adni. Majd az adott manát el is tudjuk költeni egy lap kikeresésére. Ha nincs Föld síkunk a játékban, akkor nagyon karcsú.

Két tárgyat emelnék még ki:, az egyik a Manakulacs. Ismét egy Lassan járj! lap. Nem csak manát tud adni, hanem az ellenfelet szépen el is tudja fojtani. Páros versenyen két kulaccsal az egyik ellenfelet teljesen ellehet lehetetleníteni. A másik a Molitár dob, szintén nem a manaadás a fő profilja, hanem a két seb okozása, de a két mana is fontos lehet, mert jó pár kombóra ad lehetőséget, gondoljunk csak az óriásokra.

Az 5 legjobb Elnios VP-termelés, szerintünk: Bűvös forrás, Epikus emlékmű, A hullámok úrnője, Energiaital, Manakulacs

Mi ezeket a lapokat találtuk említésre méltónak a Elenios manatermelés közül. Nektek melyik a kedvencetek? Van olyan, amiben láttok még potenciált a fentieken kívül?

Varga Károly
2 thoughts on “A HKK legjobbjai – Elenios VP-termelések

  1. Nálam az Úrnő helyett a nyomi g van a listán. Univerzálisabb, az úrnő meg lassan termeli vissza a befektetett vp-t!

  2. Igazából már mindkettő elég gitt, de főleg az úrnő. Én az Összeesküvésben azért látok potenciált a Kyorg esetleges előretörésével.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.