Aktivizálni jó!

Avagy Mestermágus és a Világégés.

mestermagusAlig vártam, hogy az új lapok közé vessem magam, és végignyálazva őket megbújó kombók után kutassak. Az egyik kedvenc lapom az Istenek Viadalából a Mestermágus: neki nem kell más, csak egy olyan lap, ami passzivizálásra csinál valami nagyon hasznosat, majd a kis gnómunk segít még kétszer használni ezt a képességet. Lássuk, hogy a Világégés mit hozott a mágus konyhájára.

Talán az egyik kedvencem a Karemium csapda. Igaz, kicsit borsos az ára, hiszen két szörnykomponenst is be kell fektetni a lapba. Azonban ez még előny lehet, hiszen a Lassan járj! pont ezért nem zavarja. Egész ügyesen tud counterelni, de a mágus nem ezért szereti, hanem a laphúzás miatt. A kijátszásuk után három lap üti a markunkat, majd körönként egy nekronért húzunk egyet. A moa ékszerhez tudnám hasonlítani.

kismasszaA kiegészítő egyik legerősebb lapjával, a Kismasszával is nagyon ügyesen tud dolgozni, a mágus segítségével négy Kismasszához jutunk. Az ellenfél a lényeink megoldásáról le is mondhat, hiszen a következő körben már nyolc kis nyálkás masszánk lesz az asztalunkon. (Ha használjuk a mágust az ellenfél körében, akkor még több.)

Nagyon kis szemfüles kombó az Opál fókuszkristállyal. A tesztelők ügyeltek okosan arra, hogy ne tudjunk ennyire könnyen túl sokat dobatni, és odakerült, hogy “… egy körben csak egy Opál fókuszkristályt használhatsz”. És mi valóban nem fogunk másikat használni, hiszen ugyanazt használjuk csak háromszor, így garantáltan nullázzuk az ellenfél kezét.

Szintén nagyon hasznos az Őshangya lélekbúvárral. Nagyon kipöröghetünk vele, ha van már egy-két quwarg az ellenfélnél. A plusz három lap és a 9 mana egy pörgős kombósabb paklinak bőven elegendő, hogy kikaparja a gesztenyét. Ha nincs quwarg az ellenfélnél, akkor az Őshangya szabotőr tesz erről (nyilván Mestermágussal ő is működik).

rothado_magusKövetkezzen egy jó kis nekromanta, a Rothadó mágus. Ha van elég lény a gyűjtőkben, szépen termelhetünk egy izmos nekrocsontvázas tele őrposztot. Akárhogy is számolom, ez 12 seb, ha Leah követő is van, akkor 18. Egészen szimpatikusnak tűnik.

A sokak által jónak tartott kis Pirinyó manócskával is pöröghet a mágus. Egy kör alatt hét kis manócskánk lesz a tartalékunkban, ami egy zanszilánk pakliban vagy egy épület pakliban nagyon hasznos lehet.

Mikkeldorf és Dharosz hasonló dolgot tud – izmot osztani mindig jó. Míg Mikkeldorf mindenkinek (magán kívül) osztja az izmokat (mágussal egy kör alatt hármat), addig Dharosz bárkinek oszt, akár magának is, de sajnos egy zanszilákot még költenünk kell hozzá.

Moa szaporítótartályt sem szabad elfelejtenünk. Egy kör alatt hat kis jelzőt termelhetünk vele, ez egy gólem pakli esetében hat manás drágítást eredményez.

A végére hagytam a kedvenc Varkaudar nekromantánkat. Háromszor tudunk így visszavenni és még 3 mana is üti  markunkat. De ha nincs mit visszavenni, akkor hat sebzés sem smafu, valamint körönként egy nekronért 2 ÉP-t tudunk sebezgetni.

Nekem ezek a lapok tűntek fel, amelyek ereje a Mesteremágussal megsokszorozódik. Nektek van ötletetek?

Varga Károly

11 thoughts on “Aktivizálni jó!

 1. Akkor már Harcostárs+Őshangya lélekbúvár (meg 3 quwarg az ellennél): végtelen lap és mana.

 2. “Nagyon kis szemfüles kombó az Opál fókuszkristállyal. A tesztelők ügyeltek okosan arra, hogy ne tudjunk ennyire könnyen túl sokat dobatni, és odakerült, hogy “… egy körben csak egy Opál fókuszkristályt használhatsz”. És mi valóban nem fogunk másikat használni, hiszen ugyanazt használjuk csak háromszor, így garantáltan nullázzuk az ellenfél kezét.”

  Azért erre a kombóra még ne vegyetek mérget, nem kizárt, hogy erre érkezni fog a korlátozó FAQ. A lap szövege jelenleg ezt tényleg megengedi, de lehet nem ez volt a tesztelők szándéka.

 3. A varkaudar pakli klasszikus vonalát, az aktivizálást képviseli a Varkaudar nekromanta. Eddig is alap lap volt a varkákhoz a Mestermágus, ez csak még egy jó ok lett a sok közül a használatára.

 4. Varka/ork deckkel ha már valahogy 2 varkádat beimádkozta az ellenfél a gyűjtődbe és működik a követőd, akkor inkább eltekerek 1-et lapnak 1-et manának, mint hogy 2 lappal elkezdjek hokizni. Ha csak közép-/végjátékban kell nekem ez a kombó, akkor már rég rossz a dolog.
  A kismassza ha létrejön+megéli, hogy használhasd, akkor már szerintem fölösleges még egy mestermágussal is hokizni.. Inkább húzok egy másik kismasszát. Ugyanúgy 1 mana, lényegi különbség a között már nincs, hogy a köv 4-8-12412612641236 leszedése nem jön létre a lényeimen.
  A rothadó mágushoz a játék elején nagy valószínűséggel még nem lesz lényed, h ingyen használd, pláne h 3x. (a niol durva sarkítással majd ugyanezt tudja és mellé se éri meg használni a mestermágust)
  A fókuszkristályos tetszik. Kár, hogy a fókuszkristályok elég harmatosak. Ha nem counterlik le a Kristályőrt és nem vagy drágítva és él a Lépéselőnyöd, akkor elég jót lehet velük hasítani. Kicsit sok a ha..
  A csapdával jópofa. Pláne, h a tárgyakhoz eleve jó a mágus, így valószínűleg ritkán húzzuk be blankként.

 5. A legtöbb fókuszkristályhoz jó a mestermágus..tehát szerintem még az lehet a legéletképesebb ezek közül.:)
  de a tárgyas is jó.

 6. Ez a fókuszkristályos téma már fel volt dobva a HKK kérdés?-eknél,szerintem is működik úgy,ha magát aktivizáljuk,ha nem lesz rá FAQ,szerintem nem lehet belekötni.

 7. A varkanekrós részt igenis komolyan kell ám venni :). Már készül a deckem! Persze mielőtt a hasatokat fogjátok a röhögéstől max. baráti játékban fogom bevetni őket :), de oda kiválóak lesznek. Versenyre max egy ork decket tudok elképzelni, némi varka körítéssel.

  A fókuszkristály meg valóban úgy működik, ahogy írjatok: ugyanazzal többször lehet dobatni. Ezen kiskapu miatt legalább valóban ritka erősségű a papír, ha nem is csúcskategóriás.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.