Randomlap

Avagy mi jöhetett volna ki az Világégésben?

Most, hogy már eltelt majdnem egy hét a Világégés megjelenésétől, a játékosok – köztük én is – lassacskán kezdik felmérni a lapokban rejlő potenciált. arulotAz új kiegészítő rengeteg varázslatellenes lappal áldott meg minket. Ez főleg a rengeteg anti-mágiás lapnak köszönhető, hiszen azok a kártyák, amelyek valamilyen módon az anti-mágia szót tartalmazzák az új lapok majdnem egynegyedét teszik ki. Ha valamit nagyon sulykolunk egy kiegben, akkor mindig kell mellé az ellenpapír is, mint a zanszilánkokban a Zantalanítás. A tesztelők szépen gondoltak is erre, és megalkották a nagyszerű Kinetikus férget, amit sajnos / nem sajnos csak kód alapján szerezhetünk be. Szeretnék  a figyelmetekbe ajánlani egy valamilyen szinten egyedülálló lapot az Áruló teknős személyében.

Ha eleged van az anti-mágiából, ő a te embered. Így ebben a formában sajnos nem a legacélosabb jószág, hiszen a négy mana befektetés nem megérős, viszont cserébe nem kell féltenünk a varázslatainkat a gonosz teknősöktől. A lopás képessége is nagyon hasznos lehet, de így, hogy passzív, sajnos az se a legkeményebb. Véleményem szerint az Áruló teknős egy ötletes kártya, és ha már újítunk, akkor én az ilyen lapokat újítanám szívesebben, amik egyedi dolgot tudnak “majdnem használható módon” (nem a Bűvös tavacska szerű lapokat). Egy kis alakítással frappáns ellenlapként jöhetett volna ki a Világégésben, a sok varázslatellenes lap miatt. Pl. dobathatna két anti-mágiás lapot az ellenfél kezéből a kijátszása után, amellett, hogy tiltja az anti-mágiát a továbbiakban.

Ti hogyan újítanátok fel az Áruló teknőst?

Varga Károly

Reklámok

19 thoughts on “Randomlap

 1. Nagyon jó ötlet!!!
  A dobatás sem rossz megoldás,de hogy még gonoszabb legyen a 2 dobatás mellé odatenném, hogy vagy leszed 1 ilyen lényt:P

 2. Áruló teknős(új)

  2 VP

  Chara-din szörny
  teknős

  Repül
  Sikeres kijátszása után célpont Anti-mágiás lapot a Semmibe küldhetsz.
  Ellenfeled lapjainak Anti-mágiája nem működik.
  P,1 nekron: ellenfeled célpont lénye átkerül a tartalékodba VAGY célpont Anti-mágiával rendelkező permanense a gyűjtőbe kerül.

  3/3

 3. én valahogy igy képzelném el 😀
  ik 2Zsz 1 nekron
  szárny.
  sikeres ki.ját. után célpont antimágiás lapot szed.
  ilyen lapok képeségeire immunis.
  P: 1Zsz 1 nekron: célpont lény a tartalékodba kerül.
  0/3
  pl uj zén ritka ként.
  egyeltalán nem lenne erős lap. de használható lenne.
  vélemény?

 4. Tavacska: egyszerű, Áruló teknős bonyolult 🙂
  Ettől még felújíthatjuk, de csak akkor, ha valóban erősek lesznek az antimágiás paklik. (személy szerint én a Kinetikus férget sem erőltettem volna most)

 5. Egy olyan lap, ami egyedül kicsinálja az anti-mágiával próbálkozó paklikat, szerintem ez ellen-ellenrakéta tipikus esete lenne. Jelenleg az antimágia az egyetlen fegyverecske a kontrollok ellen. Egy ilyen lap annyit jelentene, hogy a kontroll beteszi a side-jába a másik három szett anti-mágia ellenes lapja mellé, és röhögve rálegyint az anti-mágiára.
  Vegyük már észre, hogy nem szegény kontrollt kell megvédeni a gonosz antimágiás pakliktól, hanem adni egy hangyaf..nyi esélyt a lényes pakliknak a kontroll ellen.
  Szerintem.

 6. Nem kell ezt felújítani. Ha az ellenfél ingyen akarja fogdosni az anti-mágiás lapjaimat, költsön csak el rá 4 VP-t, jól van ez így kitalálva.
  Mellesleg szúnyog pakliban jó esetben egy első körös konzerv után már ott is van, úgyhogy közel sem periféria ez a papír.

 7. Kicsit felturbózva ki lehet adni ezt a lapot, de én túl nagy szükségét nem érzem egyelőre. Mindenesetre a képességét kiterjeszteném az anti-mágiás lapokra, meg olcsóbbítanám, de nem repülne ez fix. Esetleg adnék neki egy kis immunitást/célzás drágítást anti-mágiás lapok ellen.

 8. Szerintem az anti-mágia konkrétan gyengült a világégéssel, hála a nem-varázslat alapú kántereknek, mint amilyen az ősmágia tornya, a fürge manó, vagy az éjfatty tojás, nem beszélve a féregről. Ellenlap nélkül is kellően elgyengül ez az a képesség a játék evolúciójával.

 9. + 1 Poghy
  Nem ide tartozik, de véleményem szerint újból megfogjátok kapni versenyeken a countrollokat. (Úgy, hogy nem fognak nagyon használni varázslat alapú countereket). Helyette lesznek counterelgetős éjjfattyak vagy countroll lényekre épülő varázslat alapú előforrásokkal tűzdelt villámháborús deckek vagy sokszínűség countollok. Nem kell ellene küzdeni, sőt szerintem is elveszíti így az értékét az antimágia. Én egy időre biztos korlátoznám ennek a képesség használatát lapokkon.
  + 1 jános Nem kell kiadni ilyen lapot. Megoldódik egyből a szituáció, ha kijön még egy-két spoilerebb nem antimágiás, counter nem drágítós lény. A játékosok átfognak térni rájuk, ha az a bizonyos meta a varázslatokat elhanyagolja, mert nem resz rá szükség, hogy használják az antimágiát.
  Hátránya, hogy megint jön a sírás, hogy gyorsul a játék, mindenhova beférnek ezek a lapok, mert már túl erősek.

 10. a kontrolokat miért mindenki csak úgy tudja elképzelni, hogy spell alapú counterek? srsly

 11. A Sziranusz bűbáj szerintem valamivel jobb erre a funkcióra, persze ha az ellenfél túl gyorsan antimágiázza ki a kezed, akkor szívás, de ettől függetlenül jobb megoldásnak tűnik (főként mivel feleannyiért jön mint a teknős, valamint más képességeket is megfog).

 12. A sziránusz bűbaj csak 0-ra csökkenti az antimágiát, nem lehet rájuk counterelni. Le van faq-zva 😀

 13. Nos én világéletemben teknősökkel játszottam, és igen az utóbbi kiegészítőkben jócskán tápolták az antimágiás kis páncélosokat, de piszkosul sok ellenlap is kijött: gondolok itt a pakli legnagyobb ellenségére a kinetikus féregre, ami igencsak megnehezíti a pakli dolgát hacsak nem tudja ég azelőtt megvédenie barátságossal, illetve a moák bukására, ami az ősmágiája és védekezése következtében igencsak fájó dolog ha elcsattan. Máepedíg azért mert a teknősek elő körökben kell pörögnie (ez általában az édesvizi teknős+ sherran oltára/kölyök kombóval az igazi) deha a pakli elfagy vagy bekap egy ilyen mértékű irtást akkor onnantólnehéz visszahozni a játékot.
  A cunami teknős is kijött de nagyon maximum( tapasztalatom szerint) 2 tlehet belőle használni, mivel a cunami 3 ifjót fog keresni, és a pakli TELE van nekronnal, nagy az esélye hogy sok elmegy vagy a sherran oltárnak köszönhető pörgésből már sztalon van egy vagy több is, cunamiból tehát az egy a legbiztosabb, hiszen azis bőven elég a pakli védelmére.
  Jó barátom és mentorom adta az ötletet a -talán- legkeményebb ellenlaphoz a moszatdobó teknőshöz (feltételezhetően megunta hogy mindig engem kap ha kontrollal indul), a moszatdobóval ugyanis gyakorlatilagsemmit nem tud kezdeni a pakli, gyakorlatilag bedobhatom a játékot egy moszatdobó ellen.
  A szinté másik elég régi és nagyon jól bevált taktika a követőlövés, főleg ha te kezdesz teknős ellen,a másik dolog amivel kényelmesen ki lehet nyírni a decket.
  Szóval ha ellenem kerülne ki valaki versenyen akkor következendő lapokat tessen barakni aztat paklijába:
  HÁROM azaz 3 darab moszatdobó teknős (pechemre naki van az egyik legjobb illusztrációja)
  3moák bukása
  -oldest friend: 3 halászat
  illetve az imént említetten belőni a követőt

  😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.