Olcsópakli – Kalandozó deck

Erős új követőt kaptak a kalandozók a Világégés megjelenésével.

A felújított A kalandozók védőszentje megjelenésével régóta várt erősítést kaptak a kalandozók egy erős követő személyében, ami egyben azt is jelenti, hogy akik visszafogott lapkészletből építenének paklit, azok újabb remek opcióval gazdagodtak. Lássuk, mit lehet kihozni a deckből az értékes lapok nélkül.

crimsonA pakli magja még mindig a végzeturak megjelenése óta jól ismert Crimson + Danielle Wildrose páros. A követő olcsóbbításával még hatékonyabban működik ez a párosítás, hiszen ha mindketten az asztalon vannak, akkor lényegében minden kalandozónk ingyen érkezik (2 VP-s kalandozóink a követő miatt 1 VP-ért jönnek, melyek után Crimson sebez, Wildrose pedig visszaadja a varázspontot). Ha ott van melléjük a játék ár-érték arányban leghatékonyabb azonnali laphúzása, a Spektrális manipuláció, akkor – Crimsonnal mindig visszavéve a varázslatot – könnyedén kipörgethetjük a fél paklinkat. Esetleges varázspont-gondjainkat a jó öreg Manaregeneráció fogja semmissé tenni.

Mindez jól hangzik persze, de fel is kellene jönnie ezeknek a lapoknak. Szerencsére ott van a Talpig vasban, amely áramlásból bármelyik kallerünket előszedi nekünk, így nagyon erős lap ebbe az összeállításba (kijátszva persze nem tud sokat), de ne feledkezzünk el Halafírról sem, aki szintén remek motor a pakliba. Belőle kvázi hat darabot tudunk használni Bomtarnak hála, mely a követő miatt csupán egyért jön, és ha nincs jobb, már be is áldozhatjuk a vele keresett Halafírnak – vagyis kvázi olyan, mintha a laphúzós végzetúrból hoztunk volna

danielle_wildroseUtóbbi, mármint laphúzós végzetúr van még bőven. Cyron például elég jó első körös kezdés, hiszen hamar elkezdi nekünk termelni az extra lapokat, de Csuhi is kellemes folyamatos laputánpótlásnak számít. Ott van emellett a remekül konfigurálható Mikkeldorf is, aki ingyen érkezve (a követő miatt nem hal meg ugyebár) igen gazdaságosan erősítheti társait.

A kalandozók közül Zokneenhót érdemes még bevetni, aki belőheti nekünk a győzelemhez szükséges lyukat az őrposztba (persze kivégzésnek sem rossz), Dharosz pedig egy kis nekron (jobb esetben csont) befektetésével önmagában telerakhatja az őrposztot – már az első körben odacsavarhatunk vele egy hetest, ami nem rossz nyitásnak. Használnék még emellett egy-egy darab Páncélos lovagot és Riannandit is: előbbi biztosítja, hogy mindenkinek legyen hely az őrposztban (ráadásul Mikkeldorffal is jó kombót alkot), utóbbi pedig kikapcsolhatja az esetleges zavaró lapokat, hálókat, miegymást.

Természetesen nem maradhat ki a Hősök ideje sem, amely remekül bevédi kalandozóinkat a legtöbb leszedéstől (nem is beszélve a brutál tápolásáról). De hogy ne csak ennyivel hátráltassuk ellenfelünket: a Kegyetlen nappal egészen olcsón eltávolíthatunk egy-két problémás kártyát, míg a Cselvetéssel egy kis védelmet varázsolhatunk magunknak – csak nehogy belefussunk utána valami ősmágiás gonoszságba. A sárga azonnalit egyébként igen kellemes minden körben visszavenni Crimsonnal.

A pakli

követő: A kalandozók védőszentje

kalandozokvedoszentje3 Crimson
3 Danielle Wildrose
3 Spektrális manipuláció
3 Manaregeneráció
3 Talpig vasban
3 Halafír
3 Bomtar
3 Cyron
2 Csuhi
3 Mikkeldorf
3 Zokneenho
2 Dharosz
1 Páncélos lovag
1 Riannandi
3 Hősök ideje
3 Kegyetlen nap
3 Cselvetés

45 lap

Miután a merítés igen nagy, ezért vannak még lapok, melyek könnyű szerrel beférhetnek még a fentiek mellé. Peppe és a Harcostárs például mindenképpen olyanok, akiken érdemes elgondolkodni – ha számunkra ők a szimpatikusabbak, akkor vessük be őket bátran.

A terebélyesebb lapkészlettel rendelkezők természetesen bepakolhatják a szokásos spoilereket is a pakliba (Az erős ereje, Solisar aurája, Térszaggatás, Kyorg tudás), míg a ritka kalandozók közül az új Bölcs tanító tűnik kellemes Csuhi-pótléknak.

Egy rendkívül pörgős, laphúzásokkal teli hordát állíthatunk tehát össze a kalandozókból a felújított követőnek hála – próbálgassátok őket bátran, és ha jól működnek, vessétek be őket hétvégi hagyományos versenyünkön!

Csető Zsolt

8 thoughts on “Olcsópakli – Kalandozó deck

 1. A Királyi fegyvernökkel jó húzással 1. kör HÉT, második kör GG, ráadásul sebzéssel nem is igazán lehet leszedni a srácot. Just sayin’.

 2. Meg lehet nyilván oldani, de jó húzás azért kell hozzá erősen.

  És királyi fegyvernököt nem használnék a deckbe 😛

 3. Side-ba kötelező a Bufa szimbóluma és az Arkhon, a vezér (attól függ, mi van az átkozott mellé. Illetve nevével ellentétben a Szörnyidomítás is elég jó az ősmágiájával. Plusz a jó öreg Zoárd. Szóval van azért megoldás az Átkozottra.

  A fegyvernök szerintem is elég lutri. 🙂

 4. Eléggé poénos a szörnyidomítás, ha cantrip lenne, szerintem minden lényes deck 3-mal kezdődne, így kicsit blanknak érzem, mert megakassza a pörgést, illetve szívesebben húznék lényt helyette.

  A Zoárddal a legnagyobb problémának azt érzem, hogy bármely mezei counter/leszedés, stb. leviszi és úgy már nem olyan jó a szénánk.

  Ettől flenül persze lehet esély átkozott ellen is, csak nem épp a legjobb a szituáció 😉

 5. Reznagolról miért nem beszél senki? Igaz, hogy nem sebzi halálra az ellent, mint a Crimson-Danielle kombó, de ha ezzel nyitunk, “ingyen” terülünk vele. Kicsit sem elvetendő…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.