Paklileírás – Tharr követős Lépéselőnyös KF pakli

Avagy hogyan kell egy lényt jól megpakolni fegyverrel.

A Világégés megjelenésével új erősítés érkezett a tárgyak és a tárgyakat használni tudó paklik számára. Neki is láttam, hogy kibogarásszam, miket lehetne használni, és hogy lehetne összecsiszolni ezeket játszható paklivá.

hkk_lapkep1Azért gondolkoztam a Tharr követős vonalon, mert egész szép törpe-szekció gyűlt össze, valamint jópár erős barna lap is érkezett, így nem mondanék le a követő nyújtotta védelmről. Fogjunk is hozzá, kezdve a Tharr kártyákkal. Az utóbbi időben a barna isten messze a legerősebb a lényekre rakható tárgyak terén. Talán a legszívesebben behúzott lény a Törpe hős lesz. Az általa előrántott tárgy általában egy Moa homokfutó lesz, melytől szinte levakarhatatlanná válik a hősünk. Azonban a most megjelent lapok között találtam egy egész finom kombót a Törpe hőssel, ez pedig a Helytartói jogar. Nyilvánvalóan akkor az igazi, ha mi kezdünk, mert ebben az esetben mi vagyunk manaelőnyben, majd szépen minden körben okosan kereshetjük a következő jogart a törpénkkel. Így nagyon alacsony beérkezési manán tudjuk tartani az ellenfelünket. A fehér színből mást nem is használok. A Bölcs tanítón gondolkodtam, de mivel nem sok gnómunk lesz, talán jobban járunk a Bátor manó használatával, amely szintén két lappal szolgál ki minket és repül, de sajnos csak a kör végén jön a lap. Szerintem a játék elején jobb a manó, mint a tanító.

Nézzük tovább a barna tárgyakat. A jól megszokott Ryuku harci szekér nem maradhat ki, valamint néhány Vlagyimir szekercét is betuszkolhatunk. hkk_lapkep2A metagame-et nem ismerjük, így a Gyilkos pöröly látatlanba bekerült nálam, de ha nagyon sok a lényes pakli, nyugodtan ki side-olható. Csábítóan hangzik a Bronzsisak is, így megszavaztam neki egy kis bizalmat. A drágítása jól fog jönni, de általa egy egész jó semmizéshez is jutunk. A lények közül nem maradhat ki a Goblin kutató, aki még mindig a játék legjobb lényei között van, ide meg igazán kívánkozik, mert mindent tud, amire szükségünk lesz (SZK, KF, gyógyít, sebez). Egy-két Arzgul is beférhet, ami főleg a laphátrány ledolgozását szolgálja, de az ingyen tárgyak is jól mutatnak majd rajta.

Elérkeztünk egy sokak által nagyra tartott laphoz, a Moa darabolóhoz. Miért is ne használjunk belőle egy-két darabot? Persze csak ha sikerült már bespájzolni őkelmét. Az, hogy az SZK-t is megkapjuk a VP mellett igazi kincs, szépen kikapcsoljuk az ellenfelet a mi körünkből és beüthetjük a 21-et. A védelemről sem árt megfeledkezni, így én három Solatopolkát nyugodt szívvel beteszek – úgy legjobb, ha egy hkk_lapkep3Goblin kutatót még meg is tudunk mutatni, de általában az lesz, hogy csak ő marad a körünk végén a kezünkben, így elmarad a lapdobás. Ne felejtsük el, hogy ő is hoz magával egy csontot. Mivel a lény alapú countereknél vagyunk, folytassuk a kék színnel, mivel ide érkezett egy aranyos kis lény, a Fürge manó. Nagyon hasznos barátunk lesz, mivel a paklik legtöbb lapja beleesik a tartományába. A lényes metára alapozva nálam befért most a három Demizra is, de csak nagy duzzogva, mert úgy éreztem, kellhet még counter, és ő ráadásul még fogni is tud. Fejezzük be akkor már a kék színt, és csapjunk hozzá egy Kurtzot is, így ha megszorulunk, elő tudunk rántani egy lényt (Vlagyimir szekerce + Kurtz = 7 seb). Utolsó színnek a sárgát választottam, szerintem nem csoda. Az egyik legerősebb tárgy a Dorony-duda Fairlight lap: drágít és counterel, tökéletes. Az utolsó három helyre a jó öreg Aranymosó serpenyőt tettem. Tökéletes a laphátrány csökkentésére, és a helyzethez illő tárgyat tud előcsalni a pakliból.

A pakli

szabálylap: Lépéselőny
követő: Tharr követője
4

3 Törpe hős
3 Moa homokfutó
3 Ryuku harci szekér
2 Vlagyimir szekercéje
3 Goblin kutató
3 Solatopolka
3 Bronzsisak
2 Moa daraboló
3 Gyilkos pöröly
2 Arzgul
2 Bátor manó
3 Dorony-duda
3 Aranymosó serpenyő
3 Helytartói jogar
3 Fürge manó
3 Demizra
1 Kurtz

45 lap

Ha nem tetszik a fehér szín, a piros az orkok miatt, a lila a Baghar korbácsa miatt, fekete pedig a Vámpírbébi és Vámpírtőr együttes miatt jöhet szóba, de  lehet a Tharr színt jobban is erőltetni, Az aranysereg stratégákkal, Törpe kovácsokkal, esetleg Tharr templomával (ekkor igyekezzünk egyszínűre csinálni a paklit).

Mint láthatjuk, sok lehetőség van a pakli iránynak megváltoztatására, szívesen hallgatok véleményt és ötleteket tőletek.

Varga Károly

Reklámok

11 thoughts on “Paklileírás – Tharr követős Lépéselőnyös KF pakli

  1. Sziasztok!
    Nekem nagyon tetszik a kombó a törpehős és a helytartó jogara között. Talán rá is állnék egy kicsit erre a vonalra. Ezért jó lapnak tűnik ide még Élet teremtése. Kvázi ingyen (,már ha felhúztuk) kereshetjük is vele a törpehőst. Illetve a elmecsapda se lehet annyira rossz és talán a talpig vasban sem.

  2. Korrekt pakli, de én egy kicsit másképp csinálnám. Ha az ellenfél kezd és viszonylag sok KF-es lénnyel játszik akkor a jogar annyira nem adja. Bátor manó a világégés egyik legjobb lapja szerintem, biztos 3-mal játszanék. Tharr követő nem biztos, hogy kell, főleg ha annyi átkozott követő lesz jelen, mint azt egy páran gondoljuk. Elmecsapda nyilván hasznos, ha már játszunk kékkel, szerintem 1-2 Fantomlány is befér. Fehér helyett meg lehet, hogy inkább az ork zászlóst erőltetném. Kurtz/Szekerce mellé meg jól jöhet a tavacska.

  3. én kipróbálnék egy víziókflényt, ha már van kék, és beraknék 3 talpig vasbant 2-2 ryuku és bronzsisak helyére. azokból elég egy az asztalon, talpig vasban pedig túl univerzális, hogy kihagyható legyen

  4. Elmecsapda véleményem szerint alap egy olyan pakliba, ami Lépéselőnnyel + követővel áll fel. Sok esetben kirakod első körben és kb. nyertél is.

  5. 15 db Tharr lénynél annyira nem érzem a Tharr követőjét, pláne a 3 lapos kezdés miatt. Erős KF-es paklit lehet összerakni 4 lapos kezdéssel is Lépéselőny mellett, de ha ragaszkodok a 3 laphoz egy ilyen lapkészletnél, akkor egy Átkozott követővel lehet többre mennétek.

  6. Szerintem az új meta miatt érdemes lehet a Törpe hőssel először Bénító gyűrűt keresni. Hoop,az nincs a deckben o.O Pedig szerintem nagyon elférne…azt amit kiszenved az ellenfél,leszede egye előrántott szekérrel,illetve megvan a kövi körére is a lövésem.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s