Kiskapuk a HKK-ban

Kinek van egy Junioros Békés izolációja?

Kiskapuk! Mindig jó észre venni egy igazi kiskaput, ami adott esetben nagy segítség lehet. A Világégés tombolása idején én most a kiskapuk alatt a HKK Juniorban megjelent lapokat fogom érteni. Egyre többször kerülnek megrendezésre egyedi formátumú versenyek, melyekre érdemes néhány apró segítséggel felkészülni. Nézzünk szét a HKK Junior lapjai között, milyen csemegékre bukkanhatunk.

Először is jelent meg néhány olyan papíros, amelyek erősebbre sikeredtek, mint régebbi verziójuk. Nagy részükről minden HKK-s tud, aki a vérkeringésben van, de azért megpróbálom összeszedni őket.

 • Békés izoláció: Talán a legerősebbre sikeredett Junioros lap, nem véletlenül a legkeresettebb is. A Junioros változatban az egyszerűség kedvéért lapot akadályoz meg, míg a hagyományos formája nem varázslat lapot. A lapcounterek mindig nagyon megszívlelendő kártyák, főleg akkor, ha tudnak ingyen érkezni. A játék elején egyértelműen Az erős ereje és Solisar aurája erősségű kártya. Ha valakinek van, jól becsülje meg, igazi kincsnek számít.
 • Dornodon visszavág: Egy manás varázslat counter, amely csak néhány isten ellen használatos. A Junioros esetben a Rhatt is rákerült a lapra, így majdnem az istenek fele ellen használható. Ez a kis módosítás egész használhatóvá tette egészen addig, míg a Dornodon mosolya meg nem jelent. Egylapos versenyen (ne adj isten egylapos egyszínűn) ha kell a plusz counter, talán még beválogatható.
 • Rundhal, a gyűjtögető: Nem tud olyan sokkal többet, mint a hagyományos társa, pont csak annyit, hogy magát is tudja keresni. Ez egy gnóm pakliban hasznos lehet, főleg az új Törpe-gnóm Glion mellett – ki tudja, mit hoz a jövő számára.

Most nézzünk néhány olyan lapot, amelyek a Junior kiadásban nem gyakori lapként jöttek, míg a hagyományos formában Zénes lapként ismertek. Ez akkor lehet fontos, ha egy olyan versenyre készülünk, ahol a gyakori illetve nem gyakori lapok kitüntetett szerepűek. Ilyen versenyek a Hatalom korlátozása, a 100 pontos verseny vagy olyan, ahol meghatározott számú lehet az adott ritkaságokból.

 • Fojtogató köd: Előszeretettel hordtam magammal side-ba, amikor a tűz-erdő paklik tűz-, akarom mondani fénykorukat élték. A Világégéssel ez a pakli is kapott egy kis segítséget, így még hasznos lehet.
 • Az ünnep nyugalma: Ismét egy jó kis counter nem gyakori köntösben. Az ára nem túl borsos, és szép kis védelmet nyújt a lapjainknak, illetve saját magunknak is.
 • Hendiala intrikája: Igen, kedvenc kék manalopásunk is megjelent Junior formában, ráadásul nem gyakoriként. Sajnos a Lassan járj!-nak már nem kötelező kelléke, de ez még megváltozhat.
 • Energiakígyó: Őkelme egy kicsit más tud, mint a hagyományos társa. Elfelejtődött ráíródni az, hogy “kivéve áldozástól”, így ha szépen feláldozzuk (pl.  zanszilánknak), HÉT kemény mana üti a markunkat.
 • Fanatikus harcos: Érdekessége, hogy nem anti-mágiázik. Az Arochos pakli ha jól tudom használta is (Makó Gergely), mivel a pakli sok varázslattal játszik, igazi kincs volt számára a Junioros Fanatikus harcos, ami úgy adja a tápot a jelzőknek, hogy nem kell egy varázslatot eldobni.

Ennyi használható lap jutott eszembe, ti miket ismertek még?

Varga Károly

8 thoughts on “Kiskapuk a HKK-ban

 1. A junioros izoláció tudomásom szerint, nem junioros környezetben azt tudja amit az eredeti, tehát csak varit fog!

 2. @Abiondi: Igen, ez a faq sokkal ismertebb, és elterjedtebb, mint a későbbi, ami megsemmisítette azt. Sokáig én sem tudtam, de született egy hivatalos közlemény, ami eltörölte a korábbi nerfet a junioros izolációról.

 3. Nekem még a továbbfejlesztett technika jutott eszembe. Annyival másabb az eredetinél,hogy a juniorosnak lehet csökkenteni az IK-ját.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.