Régi versenylapok újranyomva?

A legújabb kezdeményezés a Beholder fórumairól.

A Beholder fórumain bizonyára már többen is olvastátok a játékosok (és első sorban Jancsár János) legújabb kezdeményezését, amely régi, de még mindig versenyerős lapok újranyomásáról szól, de mivel szeretnénk, hogy a dolog minél nagyobb nyilvánosságot kapna – felmérve ezáltal az igényeket -, ezért úgy döntöttünk, mi is foglalkozunk vele egy keveset.

Első körben lássuk, miről is van szó.

 • A kezdeményezés alapja az, hogy a Beholder újranyomhatna olyan lapokat, melyek régiek ugyan, ám a mai napig használják őket versenyeken. Ezáltal nem csak a beszerezhetőség javulna, de egyben a rossz állaputú, ütött-kopott darabokat is le lehetne cserélni a gyűjteményekből.
 • Fontos részlet, hogy a lapok változatlan formában jelennének meg, ugyanazzal az ikonozással (csak a dátum változna), ügyelve a gyűjtők igényeire.
 • Ezeket a lapokat kizárólag a Beholder versenyein lehetne nyerni, az ultraritkát már nem kapó harmadik és negyedik helyezettek nyernének belőlük 2-2 darabot, méghozzá az amatőröknél egy kiegészítő, a profiknál pedig 1.000 Ft helyett.

aranymoso_serpenyoKíváncsiak vagyunk tehát arra, hogy nektek mi a véleményetek erről az egészről: beáldoznátok-e a díjalap egy kisebb részét ezekért a régi-új lapokért cserébe?

Fontos persze, hogy olyan kártyák kerüljenek fel a listára, melyek tényleg értéket képviselnek a versenyzők számára. Mi az alábbi lapokkal töltenénk fel a 20-as keretet:

Aranymosó serpenyő, Bufa kódexe, Bűvös forrás, Duplikátum, Az erős gyengéje, Gnómlak, Goblin harci kiáltás, A hatalom szava, Az igazság pillanata, Kisebb Zan, Leanthil trükkje, Majd legközelebb, Ördögi mentor, Ősi béklyó, Ősi rúna, Pihenő, A pokol szeme, Thauglorendon, Thu’zad utazása, Zu’lit kísérlete

Várjuk visszajelzéseiteket mind a kezdeményezést, mind pedig a lapokat illetően!

Csető Zsolt

Reklámok

42 thoughts on “Régi versenylapok újranyomva?

 1. Koszi! Annyi pontositas, hogy az eredeti terv szerint az kapna ilyet (mindenkinek megegyszer: a dij egy resze HELYETT kizarolag!) akik nem kapnak UR-t, vagyis a 3. es 4. helyezettek.
  Egy versenyen tehat 8 db ilyen lap lenne kiosztva (8 különböző, véletlenszerű lapból lehetne választani, kb. mint az UR-nel).

  Mindenkit kerek, hogy a komenteles elott alaposan olvassa el, mit irt Zsolt, es konkretan arra reagaljon, ha lehet. Koszi!

 2. Bufa kódexet, és az IP-t nem érzem annyira szükségszerűnek (bár előbbit még csak csak az öt darabos kollekció miatt). Nekem mindenképp tetszik a kezdeményezés, kérdés az, hogy a profi kategóriában megéri e az adott pénzdíjat beáldozni arra, illetve hogy mennyire lenne erre igény (személy szerint nekem tetszik).

  A lista egyébként ennyi, és fix, vagy elő bújhatnak még régi sztár lapok?

 3. “Mi az alábbi lapokkal töltenénk fel a 20-as keretet”

  Vagyis ez csak egy saját felvetés, lehet nyomni a javaslatokat nyugodtan. 🙂

  Balázs: rendben, ezt átírom akkor.

 4. Egyáltalán nem támogatom a kezdeményezést. Bizonyos régebbi lapok reprintje nem rossz ötlet,de nem így, hanem a rotálás bevezetésével kéne egybekötni. Ha van rá érdeklődés, szívesen írnék ez utóbbiról egy cikket 1-2 emberrel, aki tapasztalta már a folyamatot más TCGknél.

 5. szerintem a profiknál ez fölösleges, 1000 forintért bármelyiket megkapod az alábbi lapból, mellesleg a nagy részüknek az ilyesmi mind megvan, mert ugye régi játékosok, az amatőr kategóriában még lehet jó, mivel így a 2 random ritkádat lecserélheted 2 fixen jó “ritkára”

  meg azért ezt a listát alaposan át kell gondolni, mivel pl egy duplikátum… hogy is mondjam? amiket ti írtatok fiúk ide, azoknak a 90%-át inkább újítani kéne mint újra kiadni

 6. Engem érdekelne a cikk Bonyi. SiZo: 2 db lapot kapnak a játékosok, szóval azt kell mondjam, kb (nagyon kb) az árában. Én pl nem adnám 500 ért el a serpenyőmet, de ezt mint gyűjtő is mondom.

  Egy véleményt más tcg-k hasonló esetéről érdemes lenne tanulmányozni, elolvasni. (Az viszont hogy az amatőrök ezekből a lapokból kaphassanak mindenképp jó ötlet).

 7. Szerintem egy-két felújított lap is lehetne köztük (mondjuk duplikátum egy + kincs ikonnal, esetleg új képpel), vagy pontosított szöveggel kiadni vmit (akár fürkészt is). Ja meg az ennyire spec lapokat, mint a Gnómlak, sztem nem sokan látnák szívesen…
  Amatőröknél szerintem simán be lehet vezetni, profiknál lehetne opcionális.

 8. Ha az említett lapok felújításra is kerülnek, ahogy Viktor is írta, akkor _esetleg benne vagyok, de egyébként cseppet sem támogatom az ötletet.

 9. Én is amellett vagyok, hogy inkább felújítva kéne kiadni őket:
  a, a következő nagykiegben
  b, egy Idővihar-szerű kis kiegben

 10. Rotálást, egyértelműsítést, nyitást.
  Rotáló kiegészítőkészlet, a lapok korlátozott halmazának működésének egyértelműsítését, és becsábítani az összes magyar TCG-st, egy kis szabálymosással.

 11. nem kéne szerintem a mai napig használható versenyen is résztvevő lapokat urja kiadni!!
  több fontos oka is van.
  1 értéke 1 harmadára csökkene!
  2 elveszne az az előny hogy ritkasága beszerezhetősége miat csak korlátozottan van meg a játékosok körében.
  3 akinek van nem örülne ennek… nagy nehezen össze szedte.. erre ujra kiadják
  4. támogatás csökkenne?!! WTF NOOO ! ne csak pesti versenyen gondolkozz… máshol is van élet!

  szerintem az az ötlet már alapból nem jó. inkább legyenek külön uj lapok 2.3. játékosnak!
  az királyság lenne. persze max 1 hogy a támogatás ne szenvedje meg mert az megint nagyon nagyon rossz lenne……

  verseny erős lapokat akarsz ujra kiadni… ennyi erővel adjatok ki solisart meg térszaggtást erőst kyorgot. ugyan olyan nehéz beszerezni!!

  ami peresze használható kategorián kivül esik azt ujra uj formágab okés.
  DE verseny erős lapoka ujra kiadni…… nemár RÚNA??? nincs runád és kéne1? ez nem megoldás…

  Nem támogatom!!

 12. HA tudnál értve olvasni sok sok sort és nekünk időt megspórolhattál volna…

 13. Néha komolyan elgondolkozom rajta, hogy van olyan játékos, aki életvitel szerűen a játékból él? Úgy rá tudnak repülni egyesek a “jaj 200huffal kevesebbet fog érni a 3 apróm” című felkiáltással az ilyen újból kiadó topicra… Igen az én apróm/zulitom/zanom is pont ennyivel fog kevesebbet érni, de ha cserébe vonzóbb, széles körben elterjedtebb lesz a játék le tudom nyelni ezt a békát. (Nyilván ésszerű keretek között, azért egy gyűjtinek maradjon értéke és ne nullázzuk le egy tollvonással) Ha mindenképpen anyagi oldaláról közelítjük meg a dolgot, akkor a több játékos nagyob piacot jelent…

 14. Ha választhatóvá tesszük a lehetőséget (tehát a 3. és 4. helyezettek választhatnak, hogy amatőrben +1 csomag, profiban +1000 pénz vagy inkább ezek helyett 2 random újranyomott régi lap), akkor finomhangoltuk a jutalmazottak körét.

  Mint azt a fórumon is írtam, évente 11 behos verseny van, ez 22 kategória, 2-2 emberrel, plusz az augusztusi nemzeti 3. napos amatőr draftján még +2 ember, tehát évente össz-vissz 24 ember jutna ehhez az opcióhoz.
  Ha feltesszük, hogy ebből 16 fő azaz a 2/3-uk él ezzel a lehetőséggel, akkor ez évi 32 db lap kiosztását jelenti. Ha első kanyarban 20 lapot újítunk fel, akkor az azt jelenti, hogy mondjuk egy év alatt pl. 1 (azaz egy!) újranyomott Kisebb Zan, és mondjuk pl. 2 (azaz kettő) újranyomott Majd legközelebb terheli a HKK-s piacot.

  Gyerekek… Gondolkodjunk már! Milyen elértéktelenedésről, meg gyűjteményromlásról beszélünk? Ezzel a rendszerrel sok-sok éven át el lehet látni a HKK-sokat ezekkel az időtálló lapokkal, és az így kiadott, polír állapotú Kisebb Zan-ok értéke simán vetekedni fog az olcsóbb ultraritkáékkal.

  Egyetlen feladatunk van, kiválasztani azt a 20 ilyen lapot, amit a versenyhelyezettek szívesen fogadnának a díjazás részeként. A fenti lista szerintem nagyon jó indulási alap, meg kell szavaztatni.

 15. elösször azt kéne megszavaztatni hogy ez akarjuk e! utánna a lapokat!

  ja és évente 11 behos? csak pesten van hkk? nem értem a gondolkodásodat…
  szorozuk meg még 10 el (de többel kéne mert nem 10 helyen van hkk verseny) a lapok évi 320 lap. ami azt jelenti jön 160 majd 160 kissebbzan. öcsém nem terheli az érétkét? 300/db lesz max most megmondom!

 16. Mondom, az eredeti elképzelés szerint NEM lenne máshol osztva, CSAK a hivatalos Beholder versenyeken. De egylbként ez szerepel is a fenti cikkben, csak meg kellene tanulni olvasni.

 17. Miért lenne szükség egyáltalán 20 lap újranyomtatására? 10 is bőven elég lenne.

 18. Hát igen az értve olvasás skill sokaknál még alap szinten van.Érdemes lenne némi xp-t rátolni…

 19. Mindenképp támogatom egyébbknt az ötletet.Főleg ha ez opcionális lehetőég marad és nem lesz rákötelezve az illető mert akkor igazából nemigen lehet belekötni a dologba.

 20. Nekem az nem világos, hogy akinek szüksége van rá, az miért nem veszi meg 1000 Ft-ért (ahelyett, hogy lemond a nyereményének 1000 Ft-nyi részéről). Ezek között nem találtam olyan lapot, aminek az értéke felette lenne. Vagy igen? 😮

  Az én lapjaim jó állapotúak, mert mindig tokban voltak.

 21. Szerintem úgy lenne a legjobb, ha a 3. 4. 5. helyezett 1-1 paklit beválthatna (saját belátása szerint) 2 ilyen random ritkára. Ez így évente 45-50 kiosztott újranyomott lap. Szerintem teljesen korrekt. Ezeknek van gyűjtői értéke is, és hasznosak is az aktív versenyjátékosok számára. Amúgy nem is biztos, hogy 20 féle lapot érdemes lenne újranyomni. Én 10-15ben gondolkoznék. Egyelőre azonban annyit teszek hozzá: támogatom. A részletek ráérnek.

 22. Nekem se sikerült jól értelmeznem a szöveget. 😀
  500-t talán megérnek, de annyiért szerintem be is szerezhetőek. Nemzeti óta picit fázom már a levásárolható jutalmaktól, ezért én inkább nem, mint igen. Ha opcionális lesz, akkor nem tiltakozom hevesen.

 23. A választhatóság sajnos nem szerepel az opciók között. Vagy készítünk ilyet és akkor azt osztjuk egy darabig, vagy nem készítünk. A “profiban nem, amatőrben igen” az lehet, de egy (örök) profi inkább csak azt mondja meg legyen szíves, hogy profiban mi legyen, az amatőrről majd az amatőrök nyilatkoznak.

  Srácok, aki ír, OLVASSA EL RENDESEN a cikket! CSAK BEHOS versenyeken osztva, más fel sem merül! (vagyis a többi verseny NEM VÁLTOZNA)
  Es 2 LAP JÁRNA 1000 FT helyett, nem 1.

 24. Alapvetően az ilyen jellegű újra kiadásnak nem vagyok híve, nem is támogatom. Mondjuk ezzel az erővel régi ultraritkákat is kiadhatnának.

 25. Sokan írtátok, hogy nem érné meg , szerintem egyszerűen vonzóvá lehetne tenni a dolgot. Legyenek kategóriák az ilyen választásnál. Lehetne egy prémium kategória a legjobbaknak, ahol a “loot”-ban lenne jackpot is. Én ezt úgy képzelem el, hogy a legjobb csomagban csak ritkák lennének mindegyikből 2-2 db, viszont lenne néhány jackpotból is 1-1 db! Ezek a jackpotok lennének a szürke, trafó, esetleg valami nagyon régi ur, amiből nagyon kevés van. Így lenne valamennyi esély jackptot nyerni a legjobbaknak ami igencsak kecsegtető lenne. 😀
  Aztáná lenne egy kevésbé jó loot az összes többi játékosnak, ebben régi gyakoriakból 3-3 db (erős gyengéje, gyenge ereje, manacsapda, a kétségbeesés hatlma) és nagyon kevés ritka és azókból is csak 1-1 db lenne. ebből mindenki választhatna, és persze mivel mindenki választhatna (igen minden kedves résztvevő jól olvassátok), így persze lenne egy kis plusz amiért megérné versenyre járni. Akár 100Ft-tal meg is lehetne emelni a nevezést, de amugy is már volt szó vhol vmikor erről, hogy legyen valami kis plusz amiért megéri nevezni, hát ez jó lenne mindenképp!

 26. “Peti Fiam, ébresztő!”

  Adjunk ajándékba Szürkét, Trafót, Kyorgot, Földanyát és Solisart!
  Lassan megérné nem megnyerni a versenyt…

 27. Támogatom az elgondolást. Bár tényleg csak olyan lapoakt adnék ki, amely fixen versenyerős (Majd, K. Zan, Lenathil trükk) Duplikátum és Zulit kísérlete sztem nem nagyon kell.
  Az évente igy kiosztott 40-50 db ilyen lap meg kb semmi értéktelenedést nem okoz.
  Szívesen cserélem a régi Majdjaimat ilyen újakra, nekem megfelel az is.
  Illetve ha már ilyen nyomtatásos sztori megy a hibás UR-eket is lehetne korrigálni és azt becserélni.

 28. Crull: azt hiszem te félreértetted a javaslatomat, ill lehet hogy nem jól fogalmaztam. Szóval ahogy én képzelem az úgy nézne ki, hogy Miklós megfogna kb 40 db lapot. Ez a 40 lap úgy nézne ki, hogy 3db rúna 3 db pokol szem, 3db béklyó 3db majd stb.. és 1db szörke és 1 db trafó meg 1 db valami régi ur, mint jakpot. Tehát az igazi ütős durva sokat érő cuccokból lenne benne max 5db összesen. A maradék 35-36 lap meg amolyan ritka szintű lapok lennének amik már nem annyira durvák.
  Na ezután fogjuk ezt a 40 lapot és jól összekeverjük, majd VÉLETLENSZERŰEN a 3. vagy 4. helyezett húz belőlük 2db-ot. Tehát ha szerencséje van, akkor valóban kap vmi iszonyat király lapot. Ehhez kb 20% esélye van. De persze ez lehet akár kevesebb % is.
  Tehát nem, nem adnának fixen szürkét trafót a nyerteseknek, hanem ha buzi nagy mákja van akkor lehet hogy kihúzza a sok közül.
  Remélem így már érthető lesz a javaslatom.

 29. Ez kb. az ‘adjunk zsakbamacskat (amiben JO lapok is vannak)’ a 3., 4. helyezettnek elkepzeles

 30. hát igen, kb zsákbamacska dolog lenne… Annyi különbséggel, h a zsákbamacskát bárki megveheti, és friss lapok vannak benne. Itt viszont ugyebár nem jutna hozzá mindenki, és igazi kincsek lennének benne. Pl. azért egy újranyomot hibátlan állapotú trafó sztem megmozgatná a játékosok fantáziáját, mégha kicsi is rá az esély, hogy pont azt húzná ki az illető.

 31. ertem, es nem rossz otlet (belevisz 1 kis plusz izgalmat)
  de majd a versenyzok + gyujtok nyilatkoznak

 32. Régi lapok újbóli kiadása már ki lett próbálva és nem túl jól sült el.. Profiba ezt nagyon ne! Nem lenne okosabb néhány szép és használható ÚJ kártyát gyártani amit csak itt lehetne megszerezni. Mondjuk az első 10 kapna, vagy 7 vagy X. Esetleg más rangosabb versenyen is..

 33. nullázzák a profi pontokat és ingyen UR-t minden Dávidnak!

  Én támogatom az ilyen lapok újranyomását (profiban és amatőrben is osztását).

 34. Sajnálom, hogy a választhatóság, mint opció nem merült fel, úgy egyértelműen támogatnám…így viszont azok számára, akiknek megvannak ezek a lapok, sznte a díjazás csökkenésével ér fel a dolog. Persze lehet ezt inkább az mondatja velem, hogy ez a fajta egyediség engem nem hozott soha lázba.

  Mindenesetre én is inkább a ‘nem’ felé hajlok.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s