Randomlap

Egy érdekes lap, ami felkeltette a figyelmem.

Már sokat gondolkodtam a soron következő lapon, így kíváncsi vagyok ti mit szóltok hozzá. Ez nem más, mint Az ősök oltára.
osokolt Nagyon olcsón – konkrétan ingyen – tud az asztalra érkezni, akár már az első körben. Két nagyon érdekes képességgel van megáldva, de sajnos rosszul is tudunk járni vele.

Nézzük sorban. Ha sikeresen kijátszunk egy lapot, melynek idézési költsége legalább 3, kapok egy manát. Nagyon szuper, már mondanám i,s hogy egy trükkös Trinigan kontrollban érdekes lehet, de persze oda kötelező a Szúnyogirtás is, amit sajnos zavar, bár ez nem lenne olyan nagy baj egészen addig, amíg el nem olvassuk a második képességet, ami azt mondja, hogy ha valaki kijátszik egy kettes vagy kisebb költségű kártyát, akkor ez ellenfele húzhat egy lapot. Ez igencsak megnehezíti a dolgunkat, hiszen a jóféle kontrollok szeretik használni a 0 manás kántereket, ráadásul az ominózus Triniganos kártyák is olcsóbbítják önmagukat. Esetleg, ha csak három manás lapokkal játszunk…

Sajnos kicsit ellentmond a két képesség ezen a lapon. De hol lenne jó? Esetleg egy Lassan Járj! pakliban, de ott meg 2 manát nem ér meg egy passzív épület. Talán egy A legfőbb követős pakliban megéri ezzel kezdeni, de nyilván a drágább lapokra koncentrálva. Azonban valahogy úgy tűnik, hogy oda is felesleges. Pedig olyan jó kis képességei vannak, csak paklit nem tudok hozzá csinálni. Nektek van ötletetek?

Varga Károly

Reklámok

17 thoughts on “Randomlap

 1. @Orzag: passzívan jön… hmm… meg kell próbálni… neem, keltetőbe sem 😀 bár ott nem zavar ha az ellennek több lapja van, úgysincs rá manája 😀 csak akkor meg ha nem rak ki semmit mi nem kapunk lapot… 😦
  köv 1laposon megpróbálom beszuszakolni, kíváncsivá tettél! 😀

 2. Igen ezen a lapon én is agyaltam sokat,de sajnos nincs meg a helye sztem jelenleg:(

 3. Az a baja a lapnak, hogy módosított Ik-t néz, nem alapot a második képességére. Ha alapot nézne, akkor egy Specializációba el tudnám képzelni, így viszont nem.
  Keltetőbe azért nem jó, mert ha eleve drágítok az ellenfelen egyet, akkor csak az 1 VP-s lapokat veszi figyelembe, amire nem éri meg építeni.
  Tényleg Lassan járjba a legjobb, vagy Legfőbb követő mellé, másba nem nagyon.

 4. Korlátozásba nem volna rossz ötlet, de tempóvesztést okoz. El tudok képzelni 100 másik lapot, amit szívesebben tartanék a kezemben bármikor a játék során. Bilincsben vagy Börtönben lehet, hogy nem működik a laphúzós képessége, ugyanis nincs rajta, hogy hátrány (de nyilván le van faq-zva, hogy igenis működik, és akkor oda sem jó).
  Ez a lap olyan, mint Michelle Wild: megmozgatja egy-két ember fantáziáját, de semmi több.

 5. A D-ben billeg jó pár asztal, ezeknek a lábai alá összehajtva kitűnő! 🙂

  Egyébként szerintem, elképzelhetetlen komoly pakliban ez a lap.

 6. Igen,lassan járj side-jába,egy egyszínű varázslat nélküli,ősök városás versenyen.

 7. Megállapítjuk tehát, így kiscsoportos munkacsapatként, hogy a lapot fel kell újítani. Nem az tehát a jó kérdés, hogy hová használnád, hanem az, hogy Te hogyan újítanád fel?

 8. Ebben a formában reménytelen papír. Talán, ha aktívabn jönne. A felújításán se gondolkoznék sokat, mert inkább idegesítőnek ígérkezik egy hasonló, mint hasznos koncepcióképzőnek.

 9. Újítani mondjuk így!
  2 építő, aktivan jön.
  Minden építőt helyetesíthesz 2 ép áldozással.
  Ha valaki kijátszik egy lapot aminek alapidézési költsége legalább 3, kapsz 1 vp-t.
  Ha valaki kijátszik egy lapot aminek alapidézési költsége max 2 húzhatsz egy lapot.
  4 sp

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s