Próbabontások az év végi versenyünkre

Draft pls.

Rohamos sebességgel közeleg a jövő hét szombat, így a blogos draft is. Mint tudjátok most három különböző kiegészítőből válogathattok kártyákat: Elözönlésből, Tengermélyből és Újjászületésből. Általában az ilyen versenyek két kiegészítőt fednek le, így könnyebben draftolhatók koncepciók, hiszen az első (dupla) kiegészítő lapjaiból akkor több jut, most viszont nem tudunk arra támaszkodni, hogy ha az első körből valami kulcslap kimarad, majd szedünk a következő körből, így aki koncepcióra gyúr annak különösen nehéz dolga van, minden egyes kidraftolt lapot iszonyatosan meg kell gondolni, nincs lehetősége hibásan választani.

Nézzünk meg pár próbabontást, mi mit szednénk ki első körben!

ujjaDRAFT

Elég guszta! Na ebben minden van amire egy drafton szükségünk lehet!

Halálmester: 10/10-es kontroll lény. Bár nem olcsó a használati költsége (az első lényt 5 vp-ért szedjük le), de megtehetjük ezt úgy is, hogy a Halálmester életben marad. Nehezen levakarható permanens irtásokat pedig nem kell mondanom, hogy mennyire szeretjük ezen a formátumon.

Toxikus lárva, Ichinedar: a két lény igencsak hasonlít egymásra, így közel azonos prioritásúak a drafton számomra. A Halálmesterhez hasonlóan permanens leszedések, azonban a lényeket nem feltétlenül tudjuk velük azonnal levakarni. Ichi előnye, hogy az adott körben kilőhetjük a kiválasztott lényt, viszont ha eggyel kevesebb manánk van már abszolút tehetetlenek vagyunk. A lárva hibája, hogy a méregjelzők nem fejtik ki azonnal a hatásukat, csak egy körrel később, én azonban egy gyógyulásokkal megspékelt kontrollba utóbbit biztos, hogy beválasztanám.

Kamionoszaurusz: a formátumon ultimate ütőlény, szintén nehezen megoldható. Pontosan ilyenekre van szükségünk, amit egy-egy lapból nem feltétlenül tud megoldani ellenfelünk, így kerülhetünk nagyon könnyen előnybe, erőforrás-fölénybe.

Amit választanék: Halálmester.

tmDRAFT

Belethiel úrnő: brutális gyógyulás! A törékeny elf igencsak jól fel tudja tartóztatni az ellenfél rohamát, ha korai körökben érkezik. Késői játékban kicsit megkopik az ereje (hiszen ilyenkor az őrposztból nem tudjuk hátraküldeni az ellenfél lényeit), de annyi baj legyen, nagyon hasznos papír.

Ektoplazma transzportálás, Szuboptimális merülés: szintén együtt elemzem őket. Mindkét kártya trükkös darab, a merüléssel két lapot is megoldhatunk (ha ez ellenfélnek van annyi), a transzport viszont lényeink paraméterét növelheti meg jócskán, így szintén jól jöhetünk ki belőle, ha a támadók kijelölése után használjuk.

Hurragin taktikája: kicsit esetleges papír, hiszen nagyban függünk attól, hogy ellenfelünk milyen lapokkal játszik (horda, anti-mágiás pakli lapjait lehet, hogy nem is tudjuk (vagy akarjuk) megfelelően felhasználni), azonban az esetek nagy %-ban nem fogunk rosszul kijönni, ha ezt használjuk.

Amit választanék: Szuboptimális merülés

elöDRAFT

Bár a ritkáink nem túl kecsegtetők, a kiegészítő mégis tartogat csodás papírokat.

Nihilum kulcs: leszedés vagy counter, ráadásul laphártány nélkül? Más nem is kell! Ha más tárggyal nem játszunk akkor is megfontolandó, hiszen ellenféltől függően összegyűlhet rá a keret (általában a harmadik-negyedik körre).

Negeshin agyfürkész: Hurragin taktikájához tudnám hasonlítani. A játék első felében nem olyan jó, közés és végjátékban viszont fordíthatunk is vele, ha megfelelő papírost választunk az ellenfél gyűjtőjéből.

Ártány: lényként 4/4 passzív, viszont körönként +1 lapot húzunk vele. Ha meg tudjuk védeni akkor hosszú távon profitálhatunk belőle, sőt, korai játékban sem nevezhető gyengének: áramlásból egy kör alatt lekap egy kisebb lényt.

Amit kiszednék: Negeshin agyfürkész

Sikeres felkészülést kívánok!

Egyed Dávid

16 thoughts on “Próbabontások az év végi versenyünkre

 1. Mondjuk ez annyiban kicsit relatív, hogy azért az Elözönlésben már nagyban függ a bontásunk az addigi lapjainktól. Ha már használjuk a feketét és a lilát, lehet, akkor már nem tudunk egy új színt betenni (hacsak a barnát nem használjuk), ez persze nem mindig van így, van, amikor az ember még ilyenkor is tud a színekkel játszani. Én is Halálmesterrel nyitnék, főleg, mert a feketében egy deffenzív pakli építésekor elég nagy potenciál van.

 2. Toxikus lárva? wtf? Talán Toxikus spóra… Amúgy a spóra nagyon jó választás lenne szerintem. Csodálkoznék, ha körbemenne.
  De hogy valami tényleg konstruktívat is mondjak, szerintem a Homályúr meccsfordító képességei bőven megérik a négylapos kezdést.

 3. Én biztosan megfontolnám az Éjsárkányt is. Nagyon erős lap egy kontroll jellegű deckben, és itt a mana se fog fájni annyira, mert egy idő után biztosan felgyűlik. Egy Ujjászületés frissenbontottat nyertem miatta annó.

  Voldemort sajnos nem elég jó, mert lassú, drága, kicselezhető, inkább a Toxikus spóra, az elég őszinte. De leginkább a Kamiondínó vagy a Középszer hangzik jól.

  Tengermélyből vmi azonnalit szednék, az Ektoplazma a legerősebb, csak ugye kamu a kék…:D. A lila varikkal is csak jól járhatunk.

  Elözönlés: Vég kezdete/Éltető tűz

 4. Jó Barti, de te jó játékos vagy, ezzel a kevésbé felkészülteknek akartunk segíteni 😦

 5. Vannak kevésbé felkészültek? Azt hittem ez az éves championship döntője!!!!!

  Nálam tuti nincsenek kevésbé kiké…öö….felkészültek

 6. Tetszik ahogy senki sem írja be, hogy egyértelműen vannak jobb pickek, mint amik a cikkben meg vannak nevezve, mert nem akarja senki elárulni az ötletét 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.